CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

EDITORIAL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ÎNTRUNIRE CULTURALĂ SAU EXTRA CULTURALĂ DE TOATĂ POMINA 
  
Îmi sună telefonul și răspund îndată prietenului care îmi spune: 
  
”Să nu uiți să vii la lansarea aceea de carte că vine și politicianul cutare și doctorul X și profesorul universitar Y și managerul de la....și preasfințitul,o să vedem acolo ”ditamai” lumea bună....!” 
  
Îl opresc brusc astfel: 
  
”Stai un pic omule,dar ce se întâmplă deosebit acolo,întrunire de afaceri,sau se construiește ceva obiectiv la care trebuie făcut un proiect la care trebuie să fie de față oficialități din diferite domenii sociale?Păi,dacă e lansare de carte mă duc strict pentru cartea aceea că pe popi,doctori,profesori sau politicieni îi găsim la toate obiectivele în care aceștia își desfășoară activitatea nu trebuie să ne mai înghesuim acolo doar să ne băgăm în seamă...” 
  
Si totuși îl conving pe prietenul cu pricina că mă duc la lansarea aceea de carte care urma să se desfășoare după câteva ore. 
  
Nu mai lungesc acest text cu ce și cum s-a întâmpinări la întrunirea aceea,fie strângeri de mână ,discuții pe hol/holuri că au trebuit invitații speciale să-i îndemne să intre în sala unde urma să înceapă măcar după o jumătate de oră față de când a fost stabilită că va începe lansarea propriu zisă 
  
Și începe x prezentarea celor de la masa din față după care unul dintre ei spune ”peripeții” din liceu sau facultate,în comun despre el și autorul cărții fără nici o legătură cu lucrarea prezentată.Apoi după vreo 15 minute altul prezintă un CV. cât se poate de vast al autorului (doar grădinița la care și-a desfășurat autorul activitățile preșcolare nu a prezentat-o),școli facultăți,funcții în decurs de 30 de ani pe la cele instituții,de parcă pentru asta au venit cei prezenți să audă că pe unde s-a școlit și a lucrat autorul,la fel fără nici o legătură cu un anumit subiect din cartea respectivă.Apoi altul înșiră vreo 30 de cărți pe care le-a scris cel care își lansează atunci recentul volum de versuri și apoi spune sumar că publicația în sine este făcută în condiții grafice deosebite cu hârtie de cea mai bună calitate la tipografia... 
  
Ni să-și trag una că nu puteam dormi liniștit în noaptea următoare de grija că unde se tipărește pe cea mai bună hârtie .Apoi încă vreo 7 sau 8 au luat cuvântul despre ei și unele conjuncturi care le-au avut de-a lungul vieții cu scriitorul favorit iar la sfârșit autorul după ce a mulțumit celor prezenți de participare a citit două poezii din cartea sa Asta s-a întâmplat în 2 ore și 15 minute fără să se poată deduce concret scopul prelungirii fără noimă la peste 2 ore a acestei întruniri când cei invitați să ia cuvântul,puteau spune ceva strict despre carte și autor în cel mult 45 de minute sau maxim o oră.Concret cei care au luat cuvântul nu au făcut-o în interesul de a crea o imagine benefică celui prezentat ci să se bage ei în seamă că unde și cu cine au avut conjuncturi pe diferite domenii de activitate. Vezi mai puţin 
  
Referinţă Bibliografică:
EDITORIAL / Vasile Dan Marchiș : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3546, Anul X, 15 septembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Vasile Dan Marchiș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasile Dan Marchiș
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!