CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Varvara M. Măneanu - PORȚILE DE FIER, Revistă de istorie și cultură, an, XV, nr. 22, 2015-11-04
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PORȚILE DE FIER, Revistă de istorie și cultură, an, XV, nr. 22, 2015-11-04  
 
Zilele acestea a apărut un nou număr al Revisteide istorie și cultură Porțile de Fier, publicație tipărită sub egida Societății cu aceeași titulatură prin grija președintelui- redactor șef Dr. Mite Măneanu și al secretarei de redacție Varvara Magdalena Măneanu- muzeograf la Muzeul Regiunii Porților de Fier.  
 
Acest număr special își propune să evidențieze rolul istoric al Severinului în evenimentele istorice din 1330, care a culminat cu victoria istorică a lui Basarab la Posada și fundamentarea statului independent Țara Românească. Studiile semnate de Prof. Univ. Dr. Dinică Ciobotea, Dr. Mite Măneanu, Dr. Tudor Rățoi cercetători recunoscuți, precum și Varvara Magdalena Măneanu-muzeograf, cât și alte contribuții aduc clarificări importante cu privire la rolul esențial al Banatului, Țării și Cetății Severinului în evenimentele de acum 685 ani, aspecte privind evoluții istorice, personațități și fapte de cultură deosebite, care oferă o imagine mai clară asupra istoriei culturii și civilizației acestor meleaguri în context național și european.  
 
De asemenea recentul număr al revistei Porțile de Fier se înscrie în complexul de manifestări istorice și culturale dedicate momentului de excepție Posada 1330, care au debutat la Severin cu inaugurarea Cetății Severinului reabilitate recent, cu acțiunile de la Universitatea Craiova de săptămâna trecută și cu evenimentele comemorative de la Râmnicul Vâlcea și Perișani- Posada 7-12 noiembrie 2015, la care își aduc o contribuție importantă și autorii studiilor din acest număr al revistei Porțile de Fier. Varvara M. Măneanu- muzeograf.  
 
Referinţă Bibliografică:
Varvara M. Măneanu - PORȚILE DE FIER, Revistă de istorie și cultură, an, XV, nr. 22, 2015-11-04 / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1770, Anul V, 05 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!