CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

Sensul vieții?! Cate ceva despre viata, iubire, orgoliu...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cert este că la un zâmbet fals ce-l tot afișeaza cineva, nu ajunge nici fata, pielea să i se bucure, ba că îndeasă subcutanat toată ipocrizia de care numai pielea îmbătrânită prematur mai simte de "grosime, iar sufletul șchioapătă..
Zâmbetul fals poate capta pe moment, dar câtă oroare de-a lungul întregii vieți.
Străduința de a tot fi pe placul oricui, nu aduce decât rumoare și ranchiună apoi, nefiind apreciat pt.marele sacrificiu. Cel mai mult aduce autenticitatea, decât ceea ce e bun pe piață, fiind tu ca un pachet " perfect de schimb, de multe ori și pentru prietenie, ori căsătorie..
Dacă te întreci că joci prea multe roluri "super, cel mai probabil nu-l joci nici pe al vieții proprii astfel..  
  
Dacă tot te înfoi și pozezi tot cu degetele, ca si cand totul e in toi prin ele, cu scheme fericite, la fel poate că vei rămâne doar cu ele..
Dacă tot te dai mare câte ai din ce nici minimul nu-l deți, dar tot te lauzi vehement, te lasă lauda repetent și la acest capitol. In primul rând că cel ce are nu tot irosește energii prin laude puerile, ba chiar o utilizează să aibe mai mult.
Fericirea nu constă in scheme " fericite, ci in încrâncenarea curajului de a ți-o atinge prin împlinirea idealurilor proprii, nu pe ale altora pe care "ar fi bine" să le implinim, deoarece am fi " cool, Ori bine văzuți. De altfel, mie unul "cool numai negative și ițe încurcate îmi sugerează;
Nu poți fi nici împlinit, cu atât ma puțin fericit prin mecanismul împlinirilor dorință, după dorință, ba că cercetările actuale indică ca fiind semnul de alienare rapidă. Deoarece, dacă împlinirea ar sta in lucruri la foarte " îndemână, precum banii, faimă, avere, cu adevărat nu ieșea nicio problemă, macar minimă râcă din acestea.
Împlinirea, Fericirea are legătură doar cu sufletul, iată de ce tot mai mică preocupare pt.așa subiect insignifiant.
Dacă tot sensul vieții ar fi legat cu "a avea", atunci si negraitoarele ar avea această tendință, iar de ar fi ajuns un bou bogat, cu mare plăcere ar fi pus pe om la jug, care și așa este sclavul propriilor gânduri și mai ales plăceri..  
 
Orientarea catre placere, nici aia nu ofera oricat ai cere. Spre exemplus-o luam pe cea fizica, din ce in ce mai mult dorita cu atat este mai aiurita si nu se potriveste decat cu Iubirea, venind ca o exprimare a ei. Atunci e cea mai mare voluptate!!  
 
Indiferent de orice...
Fiecare este special în felul său, dacă își găsește menirea, resortul, inspirația, Bucuria, conectivitatea, s.a.m.d, tot ce înseamnă sufletul său, căci numai prin el sunt acestea.  
 
Nu e modest cine tot se laudă vehement și nici n-are nivelul prin care să-i curgă modestia ca un afluent...!  
  
În ideea de a "face ceva cât mai repede(chiar de iese strâmb),trebui în fapt mai mult efort,pe când randarea dreaptă..  
  
Acela ce captează cât mai multe în suflet, cel care și-l "întinde să înțeleagă, să aprecieze corect, să accepte (ceva mai mult decât un simplu "a tolera") cât mai multe ființe în interiorul lui, este acela ce are în suflet doar Iubire. E chiar măsura faptului că cineva poate iubi - singura...! Fără capacitatea de acceptare, tolerare, apreciere, înțelegere și desigur afecțiune față de toate ființele, mai ales a celor mai vulnerabile, nu există iubire, ba e chiar un egoism în doi, sau trei... (A se observa ca tolerarea nedreptăților nu intra in discuție. Cel ce iubește nici măcar nu le accepta!) Azi câți nu-și ascund incapacitatea de iubire într-o formă de conviețuire de grup, sau.. Incât mai multe grupuri ar fi, cu atât mai mult i s-ar părea c-ar iubi. Desigur că, se întâmplă numai prin dăruire, chiar de ar fi vorba de ceva "invizibil, " virtual spun unii, pentru că este în primul rând sufletesc. Deoarece, "nimeni să nu se creadă iubit, dacă n-o oferă, căci numai cine o oferă poate suscita iubirea reciprocă" -E.Fromm.
Acesta fiind echilibrul primordial, după cum spunea și Dalai Lama:
-"Compasiunea și iubirea nu sunt doar un lux. Ca sursă atât pentru pacea interioară cât și exterioară, sunt fundamentale pentru supraviețuirea speciei noastre."  
  
Simplu e să dai cu pietre în proprii frați
Decât, ca altădată, tot uniți să stați
Măgulitor și cool e să te arăți dastept
Că,oricum, singur inamicului nu dai piept..  
  
  
Dacă oricărei activități îi găsești muzica, atunci totul are armonie.Desăvârșirea,pacea și destinul se împlinesc prin ea!  
  
Cu cât se dorește plăcerea,
Cu atât crește durerea,
Dar tot o trage cine asta nu vede
Pentru ea, omul cu a lui durere..!  
  
Orgoliul, da, e "bun pentru drumul personal,să te "ridici și mai mult pe cel banal..!  
  
De dimineață ma tot chinuie așa întrebare,
Care, debilu ori imbecilu e prost mai mare,
Cel ce stă-n bordei și tot visează un palat,
Ori cel bogat ce tot se vede sărac ca un...?  
  
Este metoda cea mai eficientă și instrumentul ce-și atinge scopul în cel mai strălucitor mod pentru cunoaștere, dar și pentru afectivitate, fiind apogeul celor două - Iubirea.
Iar, când va fi Ea să-i împartă la fel de bine pe oameni (fără acea judecată aspră) îi va cerne de la sine, nu "în smintiți și în mișei, nici prin cea mai simplă cernere cu răi-buni, ci prin aceia că unii singuri se vor strânge laolaltă căci au iubit, iar ceilalți..  
  
Resentimentul morții în propriul interior, pentru unii este stimulator, dar pentru alții devastator, obturator..  
  
După aceste zile de "independentă, după felicitările între dânșii, se pare că se pot trage concluzii:
-da, sunt " independenți față de cine și de unde au plecat..(cum nici nu prea se știe de viitorul apropiat, sau ce direcție deja au căpătat..) de unde câte ceva au mai procurat, pe mana/vina au dat - "trădarea (pe aceia ce i-a căutat, a tras, i-a ajutat..dar, poate că tocmai de aceia), dacă aistia nu mai alocă nu știu cate burse pentru proprii.. Mă rog, altă poveste, cum sunt și atât de multe.. Dar, cam așa se concepe de la " frați. Cand au nevoi, dar care ridică nasul atât de tare, căci e de la a visului floare... în rest, tot cine dă mai mult și interesul e la consult ("mental) este deviza, dar nu spusă, ci tot ascunsă...
Ori, faza cu independența țării (e așa precum fiecare om, la un nivel comun, este "liber - mai ales in gândire, și poate ca sunt vorbind o altă limbă..; ori conducerea..) pentru fiecare, este cu atat mai mult la acela ce nu-i mai pasă decât de sine (oho si cati sunt..)și a devenit destul de indiferent de faptul a ce și cât îi mai poate lua acela ce are "puterea chiar acolo, in propria țară... De-i așa, mai intervine și raționamentul cela prin care se considera că de te aliezi cu cel puternic devi automat și tu..deh, numai că axioma asta o fac și eschimoșii, care gândind că dacă sticla e asemănătoare cu gheața, deși mai dură ( posibil întărind..?), a doua topindu-se în gură ar trebui și prima..  
  
  
Orgoliul, înainte de a strica comunicarea autentică cu celălalt, o blochează pe aceia cu sine însuși...  
  
Cine deprivează de libertate pe altcineva, el însuși nu poate fi liber; în fapt, propriile lanțuri proiectându-le asupra altora...  
  
Cine vrea să domine,ușor se și supune..Eh, reversul medaliei, că izul de "putere își cere dreptul la a ei plăcere..  
  
După posesie intervine pierderea,atât a celui care domină,dar cât și a "celuilalt..dominat. Dominarea semenului este o iluzie!  
  
Gâdilarea "înțelepciunii p'aci de dragul celebrității,pune unora lentilele cecității,iar de like-ul nu le-a ieșit,o iau la teșit..  
  
Adevărata Iubire este compusă din:
-maturitate
-marea afecțiune ce izvorăște de la sine fără niciun efort voluntar, dar presupune unul. Aceasta la rândul ei e compusă din:
-Cea mai tare preferință a inimii și a minții ce au căzut la un acord mutual subînțeles;
-admirație... ce n-are pic de voință inserată, motivația ei născându-se din preferința pentru cineva anume mereu trează;
-respect...mai ales acela bazat pe motivația preferinței ce-și trage esența din multe alte motivații in/subconștiente, așa după cum ar fi atracția... colorată de preferințele personale.
-responsabilitate.. Ca factor principal în mare parte voit. Intervine acolo unde uitarea, plictisul, cotidianul, ori alte motivații survin întâmplător...dar, prin printr-o anumită voință poate regla anumite sensuri pierdute pe parcurs;
-conștiința trează (și activă) de a menține, chiar într-un mod relaxat încă ca de la început (până la infinit..), scopul ...  
  
Lacrimile reprezintă luarea înapoi a spiritului, "împrumutat de suferință (căci, doar în aparență reprezintă eliminarea unor substanțe.. un pic fiind cam dintre toxine, ele curăța totuși ochii, dar și redau Pacea )...!  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Sensul vieții?! Cate ceva despre viata, iubire, orgoliu... / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2459, Anul VII, 24 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!