CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

“Calităţile” bărbatului...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
”Nu vreau să fiu un geniu, am destule probleme să fiu om.” – Albert Camus  
 
Această imagine este foarte de preferat, nu-i așa? (Sursa net, care azi împlinește o vârstă datorită bărbaților cu calități..)  
  
 
Treaba asta cu “calităţile” percep că e precum faptul de a avea o pagină goală şi la câte calităţi apar sau nici nu ar fi, începi repede să umpli pagini după pagini...)) poate dezamăgire.. Dacă cineva ce va intra pe aci cu anumite gânduri (atras de titlu sau..) cu aşteptări elogioase, va fi dezamăgit.. ori că, mai mult îmi voi atrage “simpatii”, chiar.. Cineva trebuie să spună.. “Calităţile acestea sunt determinate în fapt de societatea de sorginte patriarhală, de parcă le-ar face neapărat imperios să existe..! Cu toate că, tot această societate actuală impune reguli, legi zi de zi (unde desigur există reversul nerespectării şi refacerii sau apariţia unei legi mai bune, dar aceasta fiind una imatura –societatea – se manifesta în respectul faţă de legislativul patriarhal. Ei, aci şi mai multe calităţi”) tot ea crează ~pe lângă ~ anumiţi indivizi descurcăreţi şi.. care se strecoară printre reguli şi fac tot cum vor ei, însă numai în interesul lor, în fapt şi acesta limitat.. deoarece, nefiind axat pe nevoile profunde…  
  
 
 
  
 
Aşa după cum am văzut că egoistul nu se iubeşte pe sine şi nu acţionează pentru nevoile lui profunde, sau chiar nu face nimic, ci doar se admiră pe sine precum Narcis, mai există genul descurcăreţilor care fac dar numai pentru nevoile pe care şi le închipuie că le au - şi atât! Spre exemplu “banii, banii”.. Culmea este că, dacă ai sta să-I asculţi cu ce se laudă, ei proiectează nevoia lor şi asupra altora pe care mereu caută să-i întreacă. De fapt, se întrec de la o zi mai mult doar pe ei înşişi. Însă, nu numai asta nevoie au.. la modul a ce sunt mereu trebuie să aibe ceva de băut, de mâncat, de supt, de.. precum un mega-sugarul ‘dezvoltat’ un pic mai mult faţă de acea perioadă... Iată cum imaturii domina lumea..! se dau şi ca exemple.. Ce trist!  
 
În fapt, calităţile azi se referă mai mult la ‘abilitati’.. Stau până şi cei mai “amărâţi” să ia lecţii de “calitate’ de la aceia bine vizaţi/cotaţi, sau care d-le au ajuns “ceva în viaţa asta (directori, şefi.. chiar şi în străinătate.. în lumea aia greu de “cucerit... adevărul şi realitate demonstrează că nu este greu atâta timp cât chiar ai calităţi şi munceşti, nene..)învaţă și ei cum să țepuiască.. da, da să țepuiască...Unul așteaptă ca pe cutare „să-l facă așa”, celălalt poate la fel, sau altul..iar, când s-au întțlnit astfel, căci de la început s-ar observa (bine, un specialist)intenția, ei dau mâna și chiar după ce unu ”a luat-o în buză”(dacă s-a ”resemnat” că oricum și el ”i-o va face”,sau altuia..)”că așa e în tenis”, pardon în junglă..  
 
http://confluente.ro/valerian_mihoc_1420718750.html  
 
Lumea şefilor, a “descurcăreţilor, a lumii politicii chiar e plină de astfel de... încă fiind într-o perioadă de tranziţie, calităţile adevărate încă nu au căpătat ‘relief’.. deoarece, încă stau acolo în umbră, chipurile se coc, ca să-şi desăvârşească lucrarea interioară şi nu atât cât să-şi facă curaj...ba că și asta! Mai iese câte unul, gen Constantinescu ‘spălăcit’ şi el după un timp, dar s-a văzut că nu era matur, de acest gen.. Cu toate că atât de multe intenţii bune... expuse! Spre ex. Multă lume uita că pe vremea lui s-a vândut flota românească, ce era a nu ştiu câta în lume ca mărime.. şi, Base normal că ştia, dar nu el, ci tot iniţiatorii locali, descurcăreţii cei care au aranjat toate, mai puţin să refacă, să îmbunătăţească, să recondiţioneze ceea ce “nu funcţiona”...  
 
Politicul, însă, nu intra în această sferă, ci ca un ușor exemplu, căutând mai în adâncime şi amănunţime “calităţi” ce nu prea sunt... ăhă, “abilităţi” DA! “Abilităţi de a se ”pricepe și a face orice..” De aia şi stau cei mai “amărăşteni” să asculte “taina vieţii” de la cei mai “ajunşi”.. Cumva “calităţile” rezumându-se numai la – abilităţi, astea bat la fund toate şcolile şi toate spoielile academice, care nu sunt – vezi Doamne – precum “şcoala vieţii”... lor. Adică - vezi mai mult – ca şi Domnul e la un consult, când aude aşa noutate de la aşa persoane fârtate, da poi cum? ”Abilităţi ce se prind din zbor ca să facă... pentru ei numai și chipurile pentru cei de lângă..în fapt, sunt preocupați mai mult să “aibe” că de la asta pleacă tot.. Cumva acel semi-scop a ajuns scop ”mare” pentru inteligenţa de semidoct.. concret, nici mai mult nici mai puţin decât un orgoliu înclină că el e musai să aibe.. şi, “să facă”... pe altul pe la spate mai concret..! ”Abilităţile acestea rezumându-se în fapt la “legea junglei” prin care trebuie să calce şi pe vegetal şi pe animal şi.. dacă n-o înţelegi nu ai cum s-o...practici.  
 
http://confluente.ro/valerian_mihoc_1415397551.html  
 
În fapt, legea junglei a ajuns mai sofisticată decât pe vremea războaielor, acolo unde oamenii mureau fără să “ceară” ceva în schimb.. Dar, să avem pardon de oamenii cumsecade, aceştia chiar erau EROII, căci cei laşi se ascund în tranșee, sau după alții, după tot felul de precepte şi de situaţii.. poi, dacă ei văd oportunităţi şi în... cum Doamne să-i vezi în linia întâi într-un răzbel la care numai curajoşii participă..?  
 
Corect, cam rară situaţia când istoria aminteşte de un laş, însă pentru viaţa lor, în ego-ul şi “fericirea prefabricată din materiale uşoare(care nici “eco nu sunt ) ei se consideră aşa..Bine, prin ce mint şi ce mai înşeală reuşesc să păcălească şi pe alţii că viaţa lor e fericită, acolo în laşitatea egoismului lor. Apoi, dacă să te ferească Sfântul că dacă eşti la mâna lui și dacă nu eşti cu el, apoi eşti duşmanul lui..!  
 
Aveam un director aşa, ce nu-şi definitivase nici licenţa, dar în schimb de snob şi de mare deştept ce ”era” mergea pe la toate întrunirile de care nici că n-a auzea – chipurile. Pe la televiziuni se laudă că rezolvă cazurile în proporţie de 80%, iar în fapt dacă doream să ajut pe cineva mai mult, pt.că nu aveai cum să faci ceva în câteva luni (ideologia de turmă.. cât mai mult.. nu contează cum) mă eticheta precum că am făcut fixaţie... Mi-a dat anumite funcţii şi chiar mi-a spus că dacă sunt de “partea” lui am s-o duc bine. Am înţeles, dat fiind faptul că am observat cum în loc de un kil de ceva pe care trebuia să-l oferim beneficiarilor, el îmi proporţionase dinainte mai puţin, adică chiar de la magazin.. aşa îşi plătea chiria în capitală.. căci, era musai să fie el mare specialist pe acolo. Iniţial, tot el ca să-şi arate ‘deschiderea’ a lăsat să ne spunem cu “tu”, ”pentru că respectul nu ţine de formula de adresare”, în realitate s-a distins cât de mult ne respectă.. L-am refuzat politicos, însă câteodată tot eu trebuia să motivez prin deconturi.. Acest gen de om interpretează faptul că dacă nu eşti cu el, îi eşti împotriva şi iată aşa..pt.un nimic, sau mai bine zis un mare nimic.. Am evitat, dar bine am făcut nimănui astfel? nici măcar lui..și,nici mie(că-l ajutam așa pe mutește..) în primul rând că l-am ‘jignit’...  
 
Apoi, dacă pe astfel de ‘eroi’ încerci să-i eviţi, dar închizând ochii la ce face, iar dacă face rău altuia, poţi spune că faci bine??..... Hmm, mă gândeam că este regretatil că tot legile azi protejează pe laşi, pe astfel de ipocriţi, pe descurcăreţii..ce-i care puteau fi… Înainte exista duelul(sunt creștin, deci n-aș fi adeptul, însă uneori unele astfel de metode..), ori prin aceasta confruntare dreaptă ”se vedea atunci cine este mai “bărbat”, mai demn şi cine e mai laș, mai puţin înzestrat cu “abilităţi”, care şi ele stau în aşteptare.. Bine, se făcea abuz uneori, fiind ”atu-ul spadasinilor desăvârşiţi, dar în într-un context al cavalerilor adevăraţi, fără abuz şi cu responsabilitate de era..cel mai bun remediu de a înlătura din societate astfel de..! cel mai bun mereu se perfecționează prin calitățile ce le are. Azi societatea întreagă, femeile mai ales, trebuie o viaţă întreagă să suporte.. şi, poate niciodată nu-şi va da seama de adevărata ”demnitate a bărbatului ei, mai ales dacă şi apreciază că e “descurcăreţ”, este director sau mai ştiu eu ce funcţie o avea.. ”cum le face e treaba lui”, chiar dacă înghite zi de zi aceleaşi minciuni cu preocuparea “intensă”, cu ‘munca” lui(care îl extenuiază și nu mai trebuie să-și asume alte responsabilități, pentru că vezi Doamne, el și-a făcut treaba..), care de cele mai multe ori trebuie să-i satisfacă orgoliul.. aceasta în primul rând!  
 
Alfred Adler spunea în diferite lucrări de ale lui că “A fi om înseamnă a avea un complex de inferioritate”, fapt care iată se manifestă ca un impuls la adevăraţii mari oameni spre perfecţionare, spre autocreare prin abilități autentice.. Maestro Eugen Doga, spunea despre sine că este mereu nemulţumit, mereu nu-i place cum i-a ieşit o compoziţie muzicală şi iată că se află printre cele mai sonore nume ale muzicii.  
 
http://confluente.ro/valerian_mihoc_1413132144.html  
 
Nemulțumirea echilibrată motivează. Ei, altă treabă la aceştia cu “abilităţi”, de parcă le au din născare, la fel şi complexul de superioritate.. e un complex, nu? Orgoliul e cel care nelinişteşte cel mai tare, e cel care nu lasa să existe somn liniştit, cel care face alături de dezorganizarea hormonală să cadă părul din cap... dacă cumva nu și-l smulge singur.  
 
Cei mai mulţi astfel de “descurcăreţi” (care după ce şi-au făcut ‘treaba’ sunt oamenii plăcerilor, dar –vezi Doamne – că ei tot cu ”treaba” și nici măcar un like să nu dea unei persoane despre care se laudă că îi e apropiată..?) sunt produsul societăţii actuale, din oameni ce au fost într-o zi, adică cu acel “complex” (de inferioritate)care îi fac să aibe bun simţ, respect, responsabilitate, de multe ori parcă se trezesc peste noapte cu acel adevărat complex al superiorităţii... La asta poate contribuie un câştig sau moştenire..? Să fim serioşi. Astfel de oameni nu fac nimic concret, dar “se ajung” când nici nu sesizezi. Ei fac rău în societate..de la ei pleacă o groază de probleme..de la copii abandonați (pentru că nu numai acele mame fac asta..!)până la legi care să-i avantajeze… dar câte nu fac în propria familie..căci trebuie cocoloșiți? Bine, mai e şi educaţia. Am auzit de la cineva apropiat că: “Până la ginerele meu, nu am văzut un bărbat să se ocupe de copiii..” mai ales de cei mici? Iată că intervin mai multe...  
 
http://ea.md/poezie-marca-ionela-hadarca-dedicata-sotiilor-grijulii-un-barbat-e-floare-rara/  
 
Referinţă Bibliografică:
“Calităţile” bărbatului... / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2062, Anul VI, 23 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!