CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

A fi sau nu fi dominator..?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: ”Războiul sexelor” nu se numește așa pentru că o parte trebuie să iasă învingătoare iar celalta învinsă, ci pentru că ambele părți trebuie să fie așa, dacă cumva poți spune că o anumită confruntare de drenare, de tocire a orgoliilor și evidențiere a calităților, atitudinilor, părților interioare cele mai bune și a comportamentelor prin care se exprimă coeziunea, dar mai mult susținerea, poate fi normală,ba chiar de bun augur..  
 
Într-o relație în care se încearcă asta expres prin acel orgoliu, prin dominare, prin ”cucerirea persoanei iubite” până ajunge preș.. O fi greu să ne imaginăm cine ajunge cel mai des așa?  
 
Oare de ce există femei care se complac într-o relație abuzivă? Evident lucru că în primul rând este acea senzație de putere pe care chipurile bărbatul de lângă ele îl manifestă, aceasta putând fi la propriu ~răutate, dar ce te pui dacă unei femei acest lucru îi spune faptul că unul din ăsta e puternic prin acesta o va proteja, îi va acoperii cea mai mare nevoie, cea de siguranță.. Oare? Dar, dacă ”puterea nu se întamplă a fi decât comparabilă cu dorința de dominare, care este din ce în ce mai mare pe măsura insatisfacțiilor anterioare, deoarece nu mulți pot fi dominați, cu atât mai puțin un veșnic copil rebel(așa după cum poate fi o femeie strașnică și cu adevărat puternică)..? Aceasta dacă nu se întâmplă atunci se trece la abuzul de forță de care face exces tocmai acele minți mai slabe, ce ar evita chiar înfruntarea directă cu unul pe măsură, ce să mai spui de cineva mai puternic ca el din toate punctele de vedere..! Dar, culmea-culmilor că cei mai pricăjiți și mai lași sunt atât de „tari” cu ființele cele mai slabe – femeile. Astfel, singure s-au tras pe sfoară, întocmai prin cea mai mare nevoie a lor, mai ales prin faptul că n-au observat exact aceste aspecte..În primul rând că un bărbat puternic nu se agită prea tare, el nu caută insistent să pară cumva, să iasă cu orice preț în față prin orice mijloc, nu se tot laudă că e cineva, ci caută să fie! Trece neobservat de multe ori, dar evidența îl va evidenția.  
 
Aceste femei probabil că au învațat din fragedă pruncie, ori pe parcurs că prin ”slăbiciunile pe care le au nu pot izbuti într-o societate de sorginte patriarhală, ba că sensibilitatea crescută dacă ar manifesta-o prea mult ar trece să se clasifice singure în cele mai ”slabe”, uitând singure de energia divină pe care o au și de modul prin care pot fi superioare ca o floare, ce are puterea ei prin frumusețe-indiferență față de urât, de rolul de facto într-o comunitate sau familie. De aceia foarte ușor , probabil se lasă atrase de aburul acesta (bolnav) de ”putere. Chiar de ”puterea în aceste zile se adeverește numai prin capacitatea de iubire,de instrumentare a unor situații, de capac.de rezolvare a câtor mai multe chestii și din mai multe domenii,având mai multe abilități sau simplu iubind.. căci,iubirea singură te poate învăța multe..!  
 
Puterea florilor este de fapt cea mai mare putere printre oameni, deoarece chiar cei mai mari criminali nu le pot ucide fără o mare luptă cu cea din urmă conștiință!  
 
Altă metodă prin care acei bărbați inferiori atrag pe femei într-o astfel de relație, îl constituie modul prin care se concep pe ei înșiși,răsfirându-se față de relațiile din jur, adică după modul ”omenos sau nu , după cum se comportă cu toți ceilalți,adică dacă îi exploatează.Pentru asta chiar face orice să ajungă într-un post cheie ca să-i fie asta mai la îndemână, ori prin raporturile cu femeile nu are cum să fie altfel.. Știe astfel de cea mai mare nevoie a femei,dar și de acel simt al ei, cel al ”realității”, dar care prea mult exploatat de acești indivizi nu mai e așa.. Aceștia știind bine ei ce le face și atrage pe femei în general, nu fac decât să-și etaleze ce au, dar chiar și ce nu,mințind cu nerușinare (cu toate că n-au nicio rușine)despre câte și mai câte avuți și.. timpul trece,nimic nu se dovedește din cele spuse, dar… deja abuzul este exercitat, prea aplicat și cam greu să..mai iasă femeia din acea relție, cu atât mai mult că chiar prin căsătorie un individ din acesta, după cum comenta și C.G.Jung în ”Căsătoria ca relație psihologică” nu caută decât să-și împlinească ”sigur” acele dorinți pe care cumva și le ascunde și le pronunță prin ”romantism”… în realitate romantismul acesta rămâne doar de suprafață, prea menționat de el.  
 
Pe baza acestor două căi de creare și de menținere facilă a femei pe lângă el, cunoaște foarte bine faptul dependenței, dar și de exploatare a acestor puncte sensibile (prin care ele cred că devin „puternice și ”sigure), iar odată de mult creată dependența ei pot face ce vor, chiar să calce strâmb, cu atât mai mult cât ele nu pot ști, chiar de ”sufletul multicameral” (””Căsătoria ca relație psihologică”) al acestora despre care niciodată aceștia nu și-au pus problema unificării interioare, ci merg din scindare în scindare(cu atât mai mult față de ”sufletul pereche” dacă chiar pentru persoana proprie nu s-a pus problema de unitate și putere prin aceasta), dintr-o perversiune în alta, de minciuni ce să mai zicem..?  
 
Aceștia sunt chiar la polul opus ai acelora ce practică ceea ce sf.Augustin spunea ”Iubește și fă ce vrei!!”, deoarece cine iubește câte manifestări în acest sens vrea să facă..! Ori, ”oamenii ăștia parcă au deviza acesta contradictorie: ”Domină și chiar poți face tot ce vrei!”....... Din păcate, acești ”bărbați sunt încurajați chiar de acelea care prin modul acesta de a fi al lor, ele își ”împlinesc (anevoie) acele nevoi de bază). Ele spun că îi ajută în carieră, hmm, dar de fapt nici nu știu că-și sapă groapa proprie..Dacă printre acestea mai sunt și din acelea veșnic mămoase, care chiar cred bazaconii despre nevoile bărbatului, despre ”poligamia lui și alte și alte…  
 
În fața acestor femei bărbații care vorbesc frumos, care se poartă cu condescendență, mai ales care sunt extrem de buni sunt considerați de ele cei mai proști, pentru că ”un bărbat puternic trebuie să fie egoist și să aducă acasă, nu să dea în dreapta și stânga”, deși poate nu-și pune problema că poate numai față de ea a fost extrem de generos, poate că astfel a încercat să-și exprime ce n-ar fi putut spune..cumva,aceiași pălărie,dar cu altă destinație..pentru că, cei egoiști și dominatori, având pe cineva ”sub ei niciodată nu-și va avea această sete astâmpărată, ci încontinuu caută alte victime, încontinuu va da puțin și va minți mult că va da, pentru a-și satisface acestă dorință predominantă..Doar, domnul poate ști de astfel de cazuri exact, dar prin ceea ce trec victimele, chiar numai ele, deoarece pentru astfel de bărbați ce ajung să aibe tot felul de devieri (psihice)patologice nu prea există scăpare pt.el..  
 
Societățile de azi care pun accent mare pe putere și ”valorizare, care acest al doilea punct rămâne în umbră față de ”putere”,crează de la sine monștii și va mai crea atâta timp cât acestea nu vor pune accent, nu pe feminism ce scapără în altceva, ci să pună exidențieze valorile ce sălașluiește în femei, Lumina lor Divină care e în fiecare dintre ele, care sunt azi de cele mai multe ori în pâlpâire…  
 
Culmea este că până la violența domestică nu este decât un pas, dar care cumva o face pe acea ”victimă”, ce a căzut în cursa vieții ei, s-o lămurească cumva..dar…  
 
Referinţă Bibliografică:
A fi sau nu fi dominator..? / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1934, Anul VI, 17 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!