CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

Între ignoranţă -aroganţă - şi multe alte lipsuri...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: „Ignoranţa este noaptea minţii, dar o noapte fără lună şi stele.” – Confucius  
Într-o ţară în care ştiinţa ar trebui ordonată alfabetic, ba mai mult ierarhic, iar prostia, mai ales aceea însoţită de infatuare, ar trebui pironită chiar pe zidul în care e vadul cel mai mare pentru ea.. ca exemplu, ar trebui lăsată să se vadă pe ea cam până acolo unde posibilitaţile prostiei pot ajunge... Bună lecţie de trezire profundă le-ar fi trebuit infatuaţilor să-şi vadă viaţa ca într-un film scurt, pentru marea lor constatare de a vedea unde are să-i ducă prostia. Astfel, nu ştiinţa este ordonată în această ţară, de la cel mai deştept în jos, ci invers.. dezorganizând şi ceea ce poate fi inteligent. Ba că prostia a devenit model...! Trist... foarte trist pentru o ţară întreagă să fie luată de josul în sus fără nicio cernere, fără nicio ezitare... că nu-i vorba c-ar fi mulţi, ci sunt puţini comparativ cu media ce acum ’calcă’ destul de ’drept’ şi deştept!  
  
Într-o lume cu multe 'posibilităţi (închipuite), probabilităţile de a se cunoaşte ceea ce se vrea cu exactitate sunt mai sărace...  
  
Însă, iată cum o ţară întreagă e trasă tot în mai jos în virtutea greutaţii prostiei, de bobardarea submediatică, produsă şi senzaţionescu împânzită de cei de jos, de virusarea atmosferei chiar prin de te miri ce, un tot ce pleacă de la o ’minimă clasă oligarhică’ (oh, era să-mi scape cuvântul într-o proximitate a pronunţiei) ce se mai ’pendulează’ la conducere, pentru că ajunsă acolo nu ştie ce are de făcut... A da, ştiu ei, de veşnicul scop prim şi singurul obiectiv – a avea de la mult la mai mult! Necontând că şi prostia le creşte, pentru că ia amploare ignoranţa faţă de popor, adică faţă de aceia de care trebuie să se preocupe îndeaproape.  
  
  
  
Într-o ţară democratică neştiutorul înţelept, dar cinstit, dacă n-ar fi ştiut ce să facă într-un anume post, s-ar fi retras de mult, însă cum de e posibil ca întocmai acela care fură şi prosteşte să ajungă atât de sus? Încă îmi este o pată pe suflet, un păcat datorat ignoranţei... aceia de ai ignora pe ei, până la punctul în care unde deja a ajuns ignorarea începe să mă lovească... După cum spune şi Robert Browning - „Ignoranţa nu este inocenţă, ci păcat!” Căinţa, de-ar mai fi în acest timp, nu-şi mai are măcar o minimă valoare... să spui că te poate linişti - nici vorbă!  
  
Concret? Nu am ştiut că acest plagiator, incoruptibil de coruptibil ce poate fi (după cum râde singur, felicitându-se ca 'hă-hă, ''sunt acuzat de plagiat, pentru că am pus bibliografia la sfârşit...), şi-a strâns pe lângă scaunul din care ’guvernează’ mulţi alţii ca el, în mod special rudele ce şi le-a pus în posturi cheie pentru a trage sforile pe care le doreşte a fi trase după bunul plac. Doriţi exemple? Se găsesc, dar sunt prea multe pentru a fi menţionate... Cu atât mai mult cu cât se aduc acum la lumină atâtea:  
  
Unde Maior acesta e chiar ’năşicul de căsătorie al premierului încă în exerciţiu, cum să nu regizeze fraudarea...? De altfel, nu se ştie exact de ce a continuat atâta ’exerciţiu’ neexercitat în fapt, pentru că nu era în joc nici macar un sinţământ ’curat’ ca al lui Pilat, în ciuda atâtor disensiuni cu dl preşedinte Traian Băsescu. Probabil, îl şantaja şi pe dânsul cum posibil putea face lejer aceasta cu un alt candidat la prim-ministeriale de s-ar fi ivit, el comentează că au făcut un pact... Desi, imi amintesc ca la inceput poza ân acela care nu ar vrea un asemenea post. Oricum, acest mandat de preşedinte.. nu se compară nicidecum cu unul dintr-o ţară în care corupţia este la un nivel controlabil, nicidecum după cum este la noi de atâta amar de vreme, unde chiar corupţia controlează totul în favoarea sa... După o astfel de relaţie evidentă ce e legată cu corupţia, este normal, dacă şi-i adevărat că acest ’maior’ aspiră la ’tronul’ pe care îl va ceda cu dragă inimă ’’finul’’ (cel nefinuţ), ce mai poţi comenta în acest sens? Şi câte şi mai câte rude nu-şi are prin jur, câte afaceri nici n-ar avea „familia” Ponta, unde – vezi Doamne – el nu ar avea niciun rol... Iată ’faţa ... cu cine seamănă mai mult cel ce nu vrea..:  
  
  
Speram, astfel, ca de alegeri, data electorală aleasă(sau decalarea “All Hallows' Even”) să nu aibe vreo legătură cu vreun scenariu de “scary movie”, după cum tot au prevestit prin campania electorală spiritele de zombi prea înfierbântate de a ascunde adevăruri grele (şi bogăţii personale), dar de a iscodi pe cei mai naivi în a face acest lucru... Căci, însuşi Ponta cu acoliţii săi de prin televiziuni (sunt destui!) prea au deconspirat „multele” averi la dl Iohannis, pe când dânsul, prea vertebral şi dornic de a face treabă - nu jecmăneala, s-a manifestat atât de naiv în a justifica ceea ce are, dar mai ales în a fi atât de novice în a le ascunde din timp. Dar, pentru dânsul nu era necesar. Hoţului îi este frică de hoţ, nu? Astfel, în ciuda demersurilor de a boicota alegerile din străinătate şi din regiile studenţeşti, adică unde ştia mult de dinainte că nu va fi ales... ceea ce inadmisibil ceea ce a făcut şi tot face... că doar nu pentru popor...! Cum e posibil măcar să-ţi închipui ce este în dezacord cu el însuşi care spune „stat de drept democratic”? Dar realitatea e mai dură decât închipuirea...  
  
  
În ciuda faptului că datorită pasenţei legale în vigoare, legea permiţând prelungirea votării, date fiind neajunsurile secţiilor de votare, puţine la număr, fără prea multe ştampile, în ciuda faptului că românii dornici de a vota au parcurs unii sute de kilometri, nu li s-a permis.. mai rău chiar: în Franţa prin jandarmeria franceză, şeful S.R.I. şi-a exercitat puterea pentru a face ’ordine’, datorită dezordinii premeditat planificată... dinainte:  
  
  
Ura faţă de diaspora a fost făţişă, unde zice Poanta (din mânecă) că în 2009 s-au fraudat alegerile, astfel justificând toate măsurile de precauţie (ce încă continuă), datorită cărora se mângâia mulţumit pe cap că au funcţionat, însă doar pentru puţină vreme, căci seara după alegeri se simţea linşat.. de îndoială. Apoi, „măsurile de antifraudă” îşi prelungesc procesul obsesiv „unde bine se ştie că în Franţa în 2009 s-au fraudat alegerile”:  
  
http://vreaupresedinte.gândul.info/news/dezbatere-gandul-live-serban-copot-si-diana-ursachi-invitatii-editiei-speciale-gandul-live-13506912  
  
Întocmai că, în ignoranţa sa, hoţul fiind prea prevăzător că îi e frică de hoţ, anume premierul, care desigur este mai presus decât un primar (după cum singur încearcă a se convinge), a trimis imediat de după alegeri comisia de anchetă la Sibiu(în plină campanie), gândindu-se el în mod ’genial’ că dacă nnn case s-au găsit, încă vor mai găsi... Mutare ineficientă! De pe data de 3 trimisă această comisie dacă ar fi găsit ceva, ca toanta desigur s-ar fi lăudat... că este incompatibilă cu rolul de spion.. aa, desigur că nu cu aceasta. Negând şi chiar acuzând în stilul caracteristic pe acela care a demascat: ’am să fac rugăciuni pentru el dacă e bolnav..’ Ceea ce a şi fost întărit prin promta negaţie, evitare şi schimbarea rapidă a subiectului. Alte ajutoare zicând precum că: ’’de când este Serviciul nu s-a cerut această informaţie secretă!’’... Care serviciu este:  
  
http://stiripesurse.ro/moise-guran-ii-da-lovitura-fatala-lui-victor-ponta_935973.html  
  
Eh, dar după atâtea nereguli ce mai conteză una...(râsde cretin..îngâmfat)? Problema este că prostul întotdeauna îi crede-vede pe ceilalţi proşti.. Pe asta se bazează tot timpul... Mai grav, el de ce nu a comentat faptul că încă din dimineaţa zilei de votare s-au descoperit buletine de vot gata ştampilate în favoarea lui? De turismul electoral a comentat... autocarele pe care tot ’echipa tonta’ le acuză, dar le deconspiră infantil prin faptul că se constată că ştie prea repede... dar, în urma cărora a câştigat 5% din procentul total:  
  
http://www.kmkz.ro/investigatii-2/pe_surse_umane/cat-s-a-furat-pentru-ponta-la-primul-tur/  
  
Într-o ţară democratică să vezi o asemenea opresiune faţă de cetăţenii săi e strigător la cer!!! Umilinţa românilor din diaspora iată că va continua şi nu întocmai datorită ignoranţei, ci a aroganţei precum că ’viitorul preşedinte nu prea se apleacă pentru orice... e treaba B.E.C., care ’bec neluminat spune că nu poate mări numărul de secţii de votare.. de ce? Nu poate, simplu, ce mai întrebări infantile puneţi...? şi cu scenariul fofârlicii de colo-colo se maschează şi se trage de timp...deoarece: „numărul secţiilor de votare aşa a fost şi în 2009, dar aşteptam decizia de mâine a Biroului Central Electoral, care dispune şi noi încercăm să executăm pentru bunul mers...” a afirmat premierul azi la orele 21.  
  
Într-un final să zicem că B.E.C. consimte că este imperios necesar să multiplice secţiile de votare pentru românii din străinătate, dar ca să vezi ce mai trăsnaie...problema cu sfârlica, adică recunosc necesitatea, însă ’nu se prea poate’, iată cine spune:  
  
  
În ciuda acestor fapte dl Klaus Iohannis a câştigat detaşat în diaspora: http://www.realitatea.net/rezultate-alegeri-prezidentiale-in-diaspora-iohannis-l-a-spulberat-pe-ponta-statistica-completa_1564091.html  
  
Nu este o întâmplare că şi la această oră dl premier îşi întăreşte precauţiile de a se vota ’prodemocratic’.. care democraţie nu ştiu prin ce sertar conspirativ la plagiat o mai fi prin mintea acestuia... Cu toate astea el îşi continuă nestingherit campania electorală acolo unde crede că ar mai câştiga un pic măcar, deoarece, presupune el, acolo sunt mulţi oameni mai cu patru clase şi nu mai mult de opt, electoratul lui preferat... Upss, ca să vezi, na surpriză colosală:  
  
http://www.stiripesurse.ro/ponta_938326.html  
  
Atunci, pe cine să se mai bazeze şi el săracul? E aşa de ’amărât că nimeni nu-l vede precum el se visează – ’un mare preşedinte’..! Dacă, culmea, chiar preşedintele fondator al partidului îi spune lui şi preş. Actual al partidului p.s.d., Dragnea, că au creat un Monstru: http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/ion-iliescu-avertisment-dur-a%C5%A3i-creat-un-_262338.html  
  
Mulţumesc Doamne, că mă luminezi, măcar acum...! Dar, mă pot infatua cu deşteptoviciunea mea actuală? Hmm, nicidecum.. Infatuarea nu se alimentează din ştiinţă!!  
  
Democraţia, iata că este ignorată si se poate dovedi destul de simplu, din cauză că nici până la ora actuală d-l „viitor preşedinte..” nu consimte să se confrunte faţă în faţa, ceea ce este imperios necesar într-o democraţie! Dl „viitor preşedinte” preferă în continuare discuţiile interminabile cu evidente tente de vedetism prin televiziuni şi laude ce parvin de la acoliţii lui, decât să facă un mic gest prin care să demonstreze măcar a acceptarea minima a democraţiei. Ştiindu-se, de altfel, că acceptarea este primul pas al înţelegerii, domnul premier refuză tacticos, vârtos şi vanitos, căci un astfel de procedeu nu i-ar aduce lui niciun avantaj (având altele foarte bine ştiute şi arhicunoscute de el, încă de când şoim al patriei fiind era drag „conducătorului ’iubit al epocii de aur”. Din prea multă infatuare el spune: «Noi conducem ţara, ce naiba, stăm noi după sasul acela?”  
  
http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-daca-ponta-nu-vrea-dezbaterea-la-timisoara-putem-la-facultatea-unde-si-a-luat-doctoratul-13501747  
  
Iată cum complexele de inferioritate sunt schimbate rapid cu cele de superioritate, dar cum fără prea mult efort adecvat rezultatele chiar pentru el însuşi îi sunt pe măsură... de unde decurg precauţiile obsesive, disperarea, luarea deciziilor în mod necugetat, agresivitatea faţă de presupuse maşinaţiuni, care nu ar face altceva decât să-l destabilizeze, dincolo de cuvintele mari prea uzitate... Culmea este că, în această seară a ieşit la rampa din Ministerul Afacerilor de Externe, ciudat de stăpân pe sine... ca după mai multe furtuni...  
  
De-ar fi să se spale sau să scape total de ignoranţa faţă de poporul pe care s-ar presupune că îl conduce, datorită faptului că se vor schimba acestea... hmmm, clişeu greşit! Nu se va schimba nimic din totalul ideal iminic! deoarece sunt prea multe din ce nu percepe măcar, democraţia fiind un cuvânt fără sens, de aia şi prea uzitat... minciuni fără sens, menite în mintea lui să le susţină pe cele anterioare.. problema e că niciun mincinos nu-şi poate ţine minte toate minciunile...  
  
https://www.youtube.com/watch?v=zN0ZsBLenlI  
  
Însă, cum ignoranţa aduce cu ea în suflet mai multe frici decât poate conferii senzaţia de călduţ pe care înşelător o suscită.. ne putem aştepta la mai multe... astfel, am văzut opinii dintre cele mai ciudate, în ciuda faptului că acele persoane nu slujesc necuratul, idei precum că ne vom duce la ruşi... În general, dacă o persoană are cugetul curat şi ştie că a procedat bine, nu are de ce să favorizeze şi/sau încurajeze fricile străine provocate de anumite curente.  
  
În acest fel, sper ca măcar moartea să nu-mi fie stingherită de niscaiva neplăceri datorate vinovăţiei apărute pe fondul unor ignoranţe de gen, preferând cât mai puţine, de altfel.. căci, dacă totuşi în exterior se lasă prea mult aşteptată reala revoluţie, eu sunt împăcat că ceea ce s-a prevestit/asteptat a se înfăptui - este destul de aproape!  
  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Între ignoranţă -aroganţă - şi multe alte lipsuri... / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1407, Anul IV, 07 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!