CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Copii >  
Autor: Valeria Iacob Tamaş         Ediţia nr. 2921 din 30 decembrie 2018        Toate Articolele Autorului

Microbel
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Microbel 
  
Microbel este un copil așa ca mine și ca tine, adică unul vesel, pus pe șotii, care toată ziua se tăvălește prin iarbă, aleargă prin livadă si se joacă cât e ziua de lungă.Nu există un lucru pe care Microbel să nu pună mâna și asta fiindcă la fel ca noi toți copiii este și el un copil foarte curios și neastâmpărat.De la merele roșii până la prunele coapte, de la roșiile, ardeii și castraveții din grădina bunicii până la caisele și piersicile îngrijite cu atâta dragoste de bunicul toate îi stârnesc interesul.Microbel este prezent peste tot, ziua întreagă o ține într-o joacă și ademenește și pe alți copii să se joace cu el.Cum este un copil vesel și pus pe năzbâtii cine poate să-l refuze: 
  
-Hai Petrică, nu privi, ia și tu pruna asta coaptă, mărul ăsta pârguit pe cine crezi tu că așteaptă Maricico? Perele acestea zemoase credeți că sunt pentru iepuri și gâște sau pentru voi copii, îi ademenește Microbel, cel care este prezent pete tot.De la strugurii zemoși până la frunzele de salată sau de spanac.Și desigur că noi stim, ca niște copii educați ce suntem că fructele sunt foarte bune pentru sanatate, la fel și legumele există o singură problemă pe care noi copiii o știm dar de care Microbel fuge și aceasta este, este, este? Care este dragi copii? Pentru cine nu știe o spun eu, este igiena, iar pentru cei care o știu eu cred că deja ea este respectată cu sfințenie. 
  
Deoarece familia lui Microbel este foarte numeroasă și deși toți frățiorii și verișorii lui sunt la fel de jucăuși ca și el ne pot aduce multe necazuri, unul dintre ele ar fi durerea de burtă.Au, au, au numai pe cine nu l-a durut burtica niciodată nu știe ce înseamnă asta și câte necazuri ne poate aduce.Să nu mai vorbim de durerile de dințișori, unde știm deja că Microbel este maestru. 
  
De aceea deși Microbel este peste tot noi trebuie să respectăm doar regulile de igienă, să spălăm legumele și fructele înainte de a le servi la masă, să ne spălam pe mâini când ne întoarcem de la joacă, unde am pus mânuțele pe diferite locuri unde Microbel se simte în largul lui.Tuturor ne place joaca, și lui Microbel îi place să se joace, dar noi fiind copii isteți știm deja că trebuie să ne păstrăm corpul, dințișorii și mânuțele curate și de asemenea să nu uităm că legumele și fructele trebuie spălate cu atenție înainte de a le mânca și atunci Microbel nu ne va putea face nici cel mai mic rău.Este și el un copil în lumea asta mare la fel ca noi, poate mai neastâmpărat și mai puțin prieten cu igiena. 
  
Referinţă Bibliografică:
Microbel / Valeria Iacob Tamaş : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2921, Anul VIII, 30 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Valeria Iacob Tamaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valeria Iacob Tamaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!