CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

COLIBA DIN MUNŢI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COLIBA DIN MUNŢI  
 
de Urfet Şachir  
 
III  
 
John rătăcitorul  
 
Ajuns acasă, unchiul Stump îl puse pe Darius, care adormise între timp, pe laviță și ieși după căprioare.  
 
- Behehehe!  
 
- Dragele moșului, veniți încoace! Azi vă așteaptă un festin, căci tare bucuros mai sunt! Inima mea cântă pentru prima oară, în viața mea nu am mai simțit ceva atât de frumos și cald care să mă înmoaie. E un sentiment atât de plăcut să te simți împlinit! Da, împlinit, acesta este cuvântul magic, căci așa mă simt eu acum. Și ușurat. În mod paradoxal, deși am o răspundere acum, nu mă simt deloc împovărat.  
 
- Behehehe!!!  
 
- Hahahahaha!!! râse cu poftă Stump! Și trase adânc aer în piept să-și umple plămânii. Bobby se comporta și el ciudat. Alerga de colo, colo, sărea în sus, se rotea în jurul casei, nu avea astâmpăr.  
 
- Bobby, Bobbyyyyy! striga bătrânul în zadar.  
 
- Ham, ham, ham!!! ...  
 
- Ai chef de joacă! Aaa, dar parcă esti mai agitat azi. Ori… te-ncearcă bucuria și pe tine? Hahahaha!  
 
Bucuria în pieptul lui Stump era nemăsurată, inima îi vibra și cȃnta, cum nu o mai făcuse niciodată. Era mai iubitor ca niciodată cu dragele sale căprițe, le lua în brațe și le mȃngȃia, le șoptea vorbe calde de iubire. Animalele simțeau și ele toată această revărsare de dragoste plină și îngerească și îi împărtășeau bătrȃnului trăirile acestuia; se putea spune că era un triunghi al iubirii neobișnuit.  
 
- Hei, bătrȃne! auzi deodată că-l strigă cineva.  
 
- Cine-i acolo? răspunse Stump, ridicȃndu-se din mijlocul staulului. Se uită nedumerit și privi cu atenție spre tȃnărul care se apropia de stȃnă. Ieși afară din staul și merse să vadă ce se întâmplă.  
 
- Cine ești, tinere? Și care e treaba? întrebă Stump curios.  
 
- Bună ziua, bătrȃne! Numele meu e John! John rătăcitorul.  
 
- Bună să-ți fie inima! Heiii, rătăcitorule, care-i treaba? întrebă Stump deschizȃndu-și larg brațele și, ducȃndu-și mȃinile după ceafă, așteptă un răspuns de la interlocutorul său.  
 
- Eu, euuuu ... vezi tu ... m-am rătăcit și, văzȃnd că iese fum din direcția asta, m-am îndreptat încoace șiii ... iată-mă! zise tȃnărul cu brațele ușor deschise și ridicând din umeri.  
 
- Dar încotro ți-era drumul de te-ai rătăcit? întrebă nedumerit bătrȃnul.  
 
- Dacă îmi oferi ceva de băut și un loc de odihnă, îți voi povesti rătăcirea mea, zise tȃnărul pe un ton obosit și rugător.  
 
Stump îl scrută cu privirea, îl măsură din cap pȃnă în picioare, apoi, neobservȃnd nimic dubios la tȃnăr, îl pofti să ia loc pe un scaun aflat în fața colibei.  
 
După ce sorbi cu sete din paharul cu apă, Stump îi dădu și-o dușcă de whisky pe care o înghiți dintr-o suflare. Trăgȃnd aer în piept, începu să-și povestească rătăcirile. Bătrȃnul îl asculta în tăcere și simțea cum inima i se înmoaie pe măsură ce tȃnărul avansa în vorbă, nedȃndu-și seama că dezvăluia, de fapt, aspecte din propria sa viață. Dar, astfel, reuși să-l înduioșeze pe bătrȃnul Stump, fără să-și fi propus, cuvintele curgȃnd parcă singure și alunecau pe o pantă sensibilă la fel de ușor precum un fulg. Era ceva inexplicabil.  
 
Dar cert era faptul că acum bătrȃnul Stump mai avea un tovarăș. Și încă unul de nădejde și nu se înșela. Rătăcirile tȃnărului luaseră sfȃrsit. Cel puțin, pentru moment. Mai trebuia să treacă proba timpului. John era un tȃnăr instruit, așa că nu-l speria nici proba timpului, nici neîndemȃnarea lui, căci era aplecat să învețe tot ce nu știa și trebuia să știe pentru a putea supraviețui în noul său habitat.  
 
(Va urma)  
Referinţă Bibliografică:
COLIBA DIN MUNŢI / Urfet Șachir : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1689, Anul V, 16 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Urfet Șachir : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Urfet Șachir
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!