CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Culoarea sufletului meu
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sufletul...O încăpere plină cu vise, speranțe ucise și singurătăți nerostite, care ne definește existența, ce ne ghidează pe parcursul vieții, el este spiritul din noi ce dorește mereu să renască în scutul fragil al pleoapelor lăsate...  
  
Fiecare om are o culoare care îl definește, o culoare a sufletului său, nuanța în care trecutul, prezentul și viitorul său se împletesc într-o armonie, ca într-o pictură în care toate detaliile se pierd în fundal, unde toți și toate sunt schițați într-o singură culoare. Consider că nuanța în care este schițat sufletul meu este violetul, culoarea cerului într-un amurg de vară, culoarea pasiunilor ascunse, cea a talentelor risipite în boemă.  
  
Violetul simbolizează spiritualitatea asociată cu sângele jertfei, indică echilibrul dintre pământ și cer, uniunea dintre înțelepciune și iubire, uniune în care sufletul meu se odihnește la hotarul dintre viață și imaginație, dintre bine și rău. Acesta strigă în cuvinte violet dorul de depărtare. dorește să-și ia zborul spre înserarea de toamnă, dar nu poate, trecutul îl leagă de pământ, îmi încătușează ființa muritoare, ființă ce are rădăcini adânci înfipte în pământ. Violetul îmi proiectează sufletul în eternitatea clipei, îl scrie cu cerneală mov în cartea vieții, unde se va odihni etern, pierdut pe cărări ale destinului, rătăcind prin lumea lui.  
  
În această culoare, sufletu-mi pictează plin de inspirație viața, îmi schițează soarta pe pânza îngălbenită a Universului, scriindu-mi povestea nemuritoare, o poveste a unui copil fugar printre stele, pierdut în mai. Mi-ar picta în culoarea violet copilăria, sau poate prima carte citită, o carte albă cu paginile grele de noapte, ar picta prima aventură în universul imaginar al lecturii, unde împreună cu personajul principal am hoinărit pe meleaguri străine, mi-ar picta viața, unde singura culoare pe care am putut să o văd și să o simt a fost violetul...  
  
Această culoare semnifică libertatea sufletului meu, al zbuciumului ce îl simte de fiecare dată când o vede, îmi lasă spiritul să se descătușeze și să zboare spre nemurire, îmi definește viața efemeră de pe pământ...  
  
Teodora Ștefu-membru al cenaclului literar-artistic ,,Dumitru Caracostea” și al L.S.R.  
  
Referinţă Bibliografică:
Culoarea sufletului meu / Teodora Ștefu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2640, Anul VIII, 24 martie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Teodora Ștefu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Teodora Ștefu
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!