CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Cineva mi-a răpit moartea

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragii mei, 
  
la sfârșit de an, 2018, am bucuria de a vă dărui cea de a 16/a carte semnată Teodor Dume 
  
CINEVA MI-A RĂPIT MOARTEA 
  
- Editura: Pim,2018 
  
- Editor: Mioara Băluță 
  
- Coperta: Mioara Băluță 
  
- Imaginea de pe copertă: reproducere după lucrarea artistului Roberto Ferri 
  
Cartea are 94 de pagini,alb negru 13,6/20,2 cm 
  
Anul 2018 mi-a adus bucuria primirii Premiului - I - la Festivalul Internațional al Aforismului, Tecuci/2018 (ediția a 2/a). 
  
Tot în acest an,2018, mi s-a împlinit două proiecte internaționale și un plan editorial de publicare a 7 cărți. 
  
Primul proiect a fost semnarea contractului de publicare a cărții "Quand les ombres traversent la rue"(Când umbrele trec strada),cu Editura Stellamaris din Brest (FranțaÎ) Editor: Michel Chevalier. Traducerea:Amalia Achard. Cartea va fi lansată în Franța. Între coperțile cărții se găsesc cele mai reprezentative texte semnate Teodor Dume. 
  
Al doilea proiect realizat a fost introducerea cu 40 de aforisme în Antologia Internațională ce va apare tot la o editură din Franța.Cartea apare în limba franceză și va fi distribuită în Franța.Între coperțile acestei cărți se găsesc numele celor mai mari scriitori de aforisme din Romania. Proiectul îi aparține domnului Ionuț Caragea. (Mulțumiri și cu această ocazie). 
  
Și cel de/al treilea proiect realizat sută la sută, în 2018, a fost recuperarea timpului pierdut de la debutul meu editorial din 1985 cu volumul Adevărul din cuvinte, prefațat de Dr.Gheorghe Grigurcu,prin publicarea celor 16 volume și a celorlalte trei aflate în curs de apariție. Deci,un total de 19 volume. 
  
Poate că mulți se vor întreba:de ce această grabă?. Simplu. Timpul este ca o molie care roade zi de zi,clipă de clipă dintrun trup aflat la capăt de drum. Tot ceea ce am simțit am transpus în cuvinte între coperțile celor 19 cărți. Nu știu cât de benefic este (sau va fi) ceea ce am lăsat în urmă, dar știu că simțămintele mele vi le-am dăruit curate și cu multă sinceritate. 
  
O parte dintre făuritorii de frumos, prieteni ai cuvântului au scris despre scriitura "dumiană" și le mulțumesc pentru asta. 
  
Am colaborat,până în prezent, cu editurile:Stellamaris (Franța),Princeps Multimedia/Iași,Pim/Iași,Artbook/Bacău,Minela/București,Digital Unicorn/Constanța,Litera/București, Dinastic/Oradea. 
  
Mulțumesc din suflet directorilor acestor edituri care au fost receptivi și prompți. 
  
Iată reliefarea a tot ceea ce s-a putut face și s-a făcut în drumul spre capătul unei vieți împlinite și care, probabil, a bucurat,bucură sau a întristat ori va întrista inimi și suflete. 
  
Desigur că toate aceste realizări nu le puteam împlini fără sprijinul vostru. 
  
Vă mulțumesc sincer pentru asta! 
  
  
Cărțile adevărate sunt acelea care spun 
  
cu îndrăzneală adevărurile despre Om 
  
(Teodor Dume) 
  
Referinţă Bibliografică:
Cineva mi-a răpit moartea / Teodor Dume : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2902, Anul VIII, 11 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Teodor Dume : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Teodor Dume
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!