CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Tatiana Scurtu Munteanu         Ediţia nr. 2633 din 17 martie 2018        Toate Articolele Autorului

Gălățeanca Emilia Munteanu a câștigat alături de echipa Gloria Chișinău Competiția Națională de Hochei pe Gheață în cadrul Transylvanian Hockey League (THL)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Anul acesta în THL U 14 au fost înscrise 7 echipe: Felcsík SK, ISK Csíkszereda, ISK Gyergyószentmiklós, Gloria Chișinău, Steaua Rangers Corona, KirályPingvinek KSE Bikák și Olimpia-Viitorul PL/BUC. Pentru echipa din Republica Moldova au jucat 3 sportivi gălățeni în vârstă de 12 ani, ai CSM Dunărea: Daniel Diaconu, Cezar Gheorghe și singura fată, Emilia Munteanu. Sezonul hocheistic s-a încheiat cu adevărat glorios pentru puștii noștri, care, deși au jucat toate meciurile în deplasare, fără un public prietenos care să-i încurajeze, au câștigat la rând toate competițiile decisive. După ce au trecut în calificările pentru finală de favorita la titlu, ISK Csíkszereda Miercurea Ciuc, sportivii moldoveni au jucat finala cu Felcsík SK Cârța, iar din trei meciuri disputate au câștigat două, cu scorurile: 4:2 și 6:3. Din componența echipei moldovene mai fac parte următorii jucători: I. Petrenco, A. Novicov, A. Velev, C. Lupașcu, T. Belinschi, E. Butuc, M. Paramonov, D. Raețchi, D. Ceban, M. Midone, M. Secrieri, D. Tronciu, M. Mayuk, L. Stasiuk, Fyodorov, E. Jukov și N.Moyseev, însoțiți de antrenorii Aurel Cerguță, Mihail Garev și Oleg Mayuk. Vitregiți de lipsa unui patinoar la Chișinău, de antrenamente constante ale echipei în formația sa completă, ținând cont de faptul că sportivii sunt din orașe diferite, acești copii au visat că pot deveni campioni, au muncit, s-au dăruit și au învins.  
 
Emilia Munteanu este elevă în clasa a VI-a la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galați, la clasa de arte plastice, a doamnei diriginte Laura Popov, a făcut trei ani de vioară, are rezultate deosebite la învățătură, acum face chitară și hochei pe gheață de când se știe, fiind îndrumată de tatăl său, antrenorul Cristi Munteanu, care a crescut mai multe generații de sportivi la Galați. Astfel, printr-o colaborare fructuoasă a clubului gălățean și a celui chișinăuean, astăzi la echipa de pe malul Dunării activează juniorii U 18: Macar Bratcenco, Ilia Petrenco, Anton Ciobanu, veniți de pe malul stâng al Nistrului, pentru a-și continua la Galați studiile și visul de a deveni mari hocheiști.  
 
Le urăm succes acestor copii care își pun toate speranțele într-o educație sănătoasă ce le-a devenit un stil de viață și muncesc cu încrederea că într-o zi imnul României va răsuna nu o singură dată pentru rezultatele lor.  
 
Referinţă Bibliografică:
Gălățeanca Emilia Munteanu a câștigat alături de echipa Gloria Chișinău Competiția Națională de Hochei pe Gheață în cadrul Transylvanian Hockey League (THL) / Tatiana Scurtu Munteanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2633, Anul VIII, 17 martie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Tatiana Scurtu Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tatiana Scurtu Munteanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!