CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Tatiana Scurtu Munteanu         Ediţia nr. 2510 din 14 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Scriitori de pe cele două maluri ale Prutului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din dorinţa de a-i aduce împreună pe dascăli, elevi şi creatorii emoţiei din cuvânt – scriitorii, în acest an şcolar, profesorii de limba şi literatura română din judeţul Galaţi, respectiv seturile 5, 6 şi 11, şi-au propus să treacă Prutul în zile frumoase de toamnă şi să se aşeze în jurul unei mese literare.  
  
Cercul pedagogic, organizat de Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Bereşti şi Liceul Tehnologic „Costache Conachi” din Pechea, în colaborare cu Liceul Teoretic „Petre Ştefănucă” din Ialoveni, Moldova şi Casa Corpului Didactic din Galaţi, a avut loc pe 11-12 noiembrie 2017, atunci când profesorii de limba şi literatura română s-au întâlnit într-o sesiune ştiinţifico-literară, alături de membri ai Uniunii Scriitorilor din România: Angela Baciu de la Galaţi, care a venit cu o lectură poetică, şi Ionel Simota de la Miercurea Ciuc, aducându-ne în dar cartea recent apărută la editura Magic Print din Oneşti, intitulată „Lecţii cu fluturi”.  
  
Profesorii gălăţeni sunt parte a unui proiect conceput în acest scop, care cuprinde mai multe activităţi de organizare şi promovare a valorilor literare şi culturale române, dintre care menţionăm colecta de carte ce a avut loc în toate instituţiile participante, astfel încât un număr de aproximativ 300 de volume să poată fi donat liceului din Ialoveni, precum şi pregătirea portofoliilor de lucru pentru profesorii prezenţi la eveniment sau expoziţii de carte temporare organizate în şcolile implicate.  
  
Pentru a oferi o continuitate acestui demers, se doreşte ca întâlnirile de acest fel dintre elevi, profesori şi scriitori să devină o tradiţie, iar literatura să fie „povestea fără sfârşit” a unei generaţii de tineri bine informaţi şi dornici de a descoperi în permanenţă un nou tărâm al cunoaşterii.  
  
Referinţă Bibliografică:
Scriitori de pe cele două maluri ale Prutului / Tatiana Scurtu Munteanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2510, Anul VII, 14 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Tatiana Scurtu Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tatiana Scurtu Munteanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!