CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Tănase Tasenţe         Ediţia nr. 1770 din 05 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Tănase TASENŢE - PSIHOLOGUL DAN IVĂNESCU CRITICĂ DUR REACŢIA PATRIARHULUI DANIEL !
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Este dovadă de primitivism să pui pe acelaşi  
palier psihologia cu vrăjitoria sau satanismul”  
Dan Ivănescu  
 
Preşedintele Asociaţiei Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieţii, psihologul Dan Ivănescu critică dur declaraţia Patriarhului Daniel, conform căreia psihologia, împreună cu magia, vrăjitoria şi satanismul sunt pericole pentru societatea contemporană şi îi cere să adreseze scuze publice tuturor psihologilor din România.  
 
„Declaraţia Patriarhului vine într-un context social foarte sensibil şi este o dovadă de primitivism din partea domniei sale să pui pe acelaşi palier psihologia cu magia, vrăjitoria şi satanismul. Este cu atât mai strigătoare la cer această declaraţie, cu cât psihologia este o ştiinţă foarte respectată peste tot pe planetă, care acordă premii internaţionale şi organizează conferinţe şi congrese naţionale şi internaţionale, iar facultăţile de psihologie scot anual foarte mulţi specialişti de care societatea are nevoie. Nu pot cataloga această declaraţie decât în sensul primitivismului şi îi cer Patriarhului să adreseze scuze breslei din care fac parte, deoarece nu merită acest tratament gratuit. Psihologii nu au fost niciodată în război cu biserica, dimpotrivă”, declară psihologul Dan Ivănescu.  
 
Totodată, preşedintele Asociaţiei Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieţii reaminteşte Patriarhului că domnia sa reprezintă cel mai bun exponat al concepţiei individualist-materialistă despre viaţă, iar acest lucru îl demonstrează la fiecare apariţie publică, prin modul opulent de a se îmbrăca, prin maşina foarte scumpă pe care o conduce şi prin toate beneficiile oferite de statul român. „Aceste beneficii de care se bucură Preafericitul Daniel sunt plătite din banii contribuabililor români, printre care se numără şi psihologii. Consider că este un gest ipocrit să compari o ştiinţă recunoscută peste tot pe planetă cu satanismul, magia şi vrăjitoria, dar în acelaşi timp să te bucuri de banii pe care îi produce această ştiinţă în economia de piaţă”, afirmă psihologul Dan Ivănescu.  
 
Cu toate acestea, specialistul consideră că declaraţia Patriarhului nu ar trebui extrapolată la nivel de Biserica Ortodoxă Română, chiar dacă domnia sa este şeful acestei instituţii şi subliniază că, în decursul carierei de psiholog, a colaborat şi colaborează foarte bine cu preoţi cu har, care îşi ajută semenii atât cât pot ei de bine, în orice condiţie şi în orice loc, nu doar în cadrul bisericii.  
 
„Acest mod primitiv de a duce în derizoriu o breaslă profesională respectată nu trebuie să îl atribuim şi altor preoţi. Ar fi incorect din partea noastră. A fost gafa domniei sale şi doar domnia sa trebuie să răspundă de ea. Lucrez de mulţi ani cu preoţi, întotdeauna am considerat că neajunsurile psihologiei pot fi suplinite de sfaturile preoţilor şi viceversa, iar relaţia între biserică şi psihologi ar trebui să fie una strânsă, cordială, al cărei obiectiv principal este ajutorarea oamenilor şi creşterea calităţii vieţii din toate punctele de vedere”, conchide psihologul Dan Ivănescu, preşedintele Asociaţiei Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieţii.  
 
Transmite,  
Dr. Tănase Tasenţe  
Director General  
Plus Communication  
0725.465.508  
 
Persoane de contact  
Dan Ivănescu  
Preşedinte  
Asociaţia Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieţii  
0732065411  
 
05 noiembrie.2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Tănase TASENŢE - PSIHOLOGUL DAN IVĂNESCU CRITICĂ DUR REACŢIA PATRIARHULUI DANIEL ! / Tănase Tasenţe : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1770, Anul V, 05 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Tănase Tasenţe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tănase Tasenţe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!