CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

La ceas aniversar: Agenţia creştină de ştiri “Lăcaşuri Ortodoxe”, ajunsă la vârsta de zece ani...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La ceas aniversar: Agenţia creştină de ştiri “Lăcaşuri Ortodoxe”, ajunsă la vârsta de zece ani de apariţie şi activitate neîntreruptă şi neîncetată, în demersul aşezării culturii şi spiritualităţii autentice în rostul firesc a multora dintre noi, cititorii ei, fideli, loiali şi credincioşi… 
  
Stimate Domnule Preşedinte Cătălin Ion, 
  
Ţin să mărturisesc faptul că întotdeauna, când am prilejul să citesc, să accesez ori să răsfoiesc o revistă culturală, spirituală sau duhovnicească mă bucur nespus de mult, deoarece constat că este mult folositoare multora dintre oamenii de cultură, preoţii şi credincioşii noştri, care sunt cititorii ei!... 
  
Acum, la ceas aniversar, cu prilejul ajungerii acestei prestigioase agenţii creştine la vârsta de zece ani de activitate editorială şi cultural - spirituală a Agenţiei, constat şi observ cu multă bucurie şi mulţumire sufletească că rolul şi rostul acestei Agenţii creştine „Lăcaşuri Ortodoxe” este acela de a-şi continua, pe mai departe, misiunea ei curat civică, educaţională, apologetică, profund spirituală şi autentic culturală şi românească. 
  
Sunt convins că, în pofida tuturor greutăţilor, a piedicilor şi a ispitelor, truditorii acestei agenţii religioase nu se vor opri aici ci vor continua să-şi dezvolte activitatea lor pe toate planurile, pe acest tărâm publicistic şi mediatic, inclusiv prin extinderea platformei, dezvoltarea site-ului şi consolidarea portal-ului, prin cât mai multe întâlniri cu cititorii, inclusiv în mediul virtual, online, electronic şi prin publicarea a cât mai multe cărţi, de folos cultural şi spiritual pentru cititorii ei şi nu numai!... 
  
Întotdeauna, cu fiecare zi, informaţie sau comentariu ori ştire, mesajul acestei agenţii religioase, cu bogată activitate informaţională şi documentară, realizată în duhul unei acurateţi şi deontologii profesionale incontestabile, se înscrie cu prisosinţă în procesul transfigurărilor şi transformărilor instructiv – educative, culturale şi spirituale, atât de necesare omului contemporan, în goana şi în agonia lui prin lume. 
  
Nu vă pot ascunde nestăvilita mea bucurie pentru această colecţie de informaţii, ştiri, comentarii, articole şi studii online ale Agenţiei creştine „Lăcaşuri Ortodoxe”, care mi-au descoperit frumuseţea unui discurs intelectual, cultural şi spiritual viu, simplu, dinamic, abordabil şi accesibil, ce ne cheamă şi ne provoacă la o acţiune şi activitate responsabilă în faţa propriei culturi, civilizaţii şi credinţe, îndrumaţi şi călăuziţi fiind de o atitudine echilibrată, plină de discernământ şi dreaptă socoteală. 
  
Marele istoric şi savant Nicolae Iorga spunea, afirma undeva că omul rămâne în viitor doar cu ceea ce a putut da sau oferi altora. 
  
Gândindu-mă la acest aforism, am senzaţia şi impresia că Domnul Director Cătălin Ion, dimpreună cu Doamna Anca Ion şi cu întreaga sa echipă, au fost întotdeauna şi permanent conştienţi de această vocaţie a omului, de “dăruitor” pentru cei din jurul său şi din neamul său, cel strămoşesc, creştinesc şi românesc. 
  
Astăzi, din păcate, modelul şi exemplul dumnealui este tot mai greu de cuprins şi de asumat ori de însuşit în arealul personalităţii noastre, mult pretenţioase şi simandicoase. 
  
Că nu este totul pierdut ne-o dovedeşte acest buchet, de acum însutit, al paginilor acestei prestigioase Agenţii, pe care domnia sa ni-l dăruieşte tuturor, spre luare aminte, lucrare şi împlinire. 
  
Doresc să apreciez în mod deosebit seriozitatea, competenţa, realismul, discernământul, hărnicia şi dărnicia membrilor şi colaboratorilor care fac parte din acest veritabil colectiv redaţional, şi să-i felicit pe toţi pentru tot efortul depus în desfăşurarea activităţii lor, cu timp şi fără timp, rugându-mă ca Bunul Dumnezeu să le facă parte, în continuare, de mult succes, de mult spor şi de multe împliniri spirituale şi duhovniceşti, iar Agenţiei „Lăcaşuri Ortodoxe” care a ajuns acum la această cifră rotundă în acţiunea şi activitatea ei de rostuire a minţii şi a sufletelor multora dintre noi, cititorii ei fideli, loiali şi credincioşi, precum şi Preşedintelui, Directorului şi Redactorului ei, în persoana Domnului Ing. Cătălin Ion, le doresc să aibă parte de viaţă cât mai lungă, cu mult folos sufletesc şi cu mulţi cititori, să se bucure de realizările şi împlinirile de până acum, să le cultive şi să le înmulţească şi să le sporească, pe mai departe, îndeosebi pe cele de ordin spiritual - duhovnicesc, apologetic - misionar şi cultural - cărturăresc!... 
  
Dumnezeu să vă ajute, în continuare, tuturor, în tot lucrul cel bun! Amin!... 
  
Dumnezeu să vă ajute, să vă binecuvânteze şi să vă poarte, permanent, de grjă!... 
  
Un sincer şi călduros „La Mulţi şi Fericiţi Ani!” 
  
Bucureşti – ianuarie 2016 
  
Cu aleasă preţuire 
  
şi deosebită consideraţie, 
  
Dr. Stelian Gomboş 
  
https://steliangombos.wordpress.com/ 
  
Referinţă Bibliografică:
La ceas aniversar: Agenţia creştină de ştiri “Lăcaşuri Ortodoxe”, ajunsă la vârsta de zece ani... / Stelian Gomboş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1846, Anul VI, 20 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Stelian Gomboş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stelian Gomboş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!