CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  
Autor: Ştefania Raşcu         Ediţia nr. 2410 din 06 august 2017        Toate Articolele Autorului

Ştefania RAŞCU - DUREREA LUI LEO (POVESTE)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ZOO-JURNAL DE VACANŢĂ  
 
Totul a început cu un concurs. Un concurs de creaţie artistică a cărui miză era o tabără de o săptămână la Grădina Zoologică din Tg.Mureş. Pentru „Fiecare animal este special”, Antonia şi Ştefania au muncit câteva zile bune. O zi numai pentru ilustraţii, două zile pentru poveste, o zi pentru retuşuri şi corecţii şi o zi pentru editarea pe calculator. Produsul final a meritat tot efortul, pentru că şi Anto şi Ştefi s-au numărat la final printre cei douăzeci de fericiţi câştigători ai taberei. Festivitatea de premiere a fost un prilej de a le trezi emoţii legate de tot ceea ce avea să se întâmple pe parcursul săptămânii 10 – 16 iulie 2017, săptămână care se anunţa deja plină de activităţi inedite şi aventuri cu animale. Zoo – jurnalul lor de vacanţă prezintă activităţile din zilele de tabără petrecute în preajma animalelor, fiecare zi fiind redată prin perspectiva copilului de opt ani – Ştefi şi a celui de zece ani – Anto. Să vedem deci ce au învăţat cele două fete de la animale şi despre animale în tabăra organizată de Grădina Zoologică Tg.Mureş.  
Mihaela Raşcu (mama)  
Târgu Mureş  
1 august 2017  
 
***  
 
Trăia odată în junglă un leu pe care îl chema Leo. Nu era un leu ca toţi leii. El nu vâna ca alţi lei şi nu mânca deloc carne de bună voie. Acolo îşi putea alege tot ce dorea să mănânce. De la atâtea dulciuri, i s-a stricat un dinte care a început să-l doară foarte tare. Leo nu suporta durerea. A început să ragă atât de tare că răsuna toată grădina zoologică şi ajungea chiar şi până în oraş. Lumea spunea că la zoo a fost adus un leu fioros. Doar că Leo nu era un leu fioros, doar îl durea dintele. Şi nici nu a fost adus la zoo cu forţa. De aceea, toţi leii râdeau de el. Îi plăceau tare mult dulciurile. Toată ziua visa bomboane, ciocolată şi prăjituri. Pentru că astfel de lucruri nu se găsesc în junglă s-a dus la grădina zoologică... A venit singur, aşa cum oamenii merg să se relaxeze la mare sau la munte.  
 
Până la urmă, unei maimuţe i s-a făcut milă de el şi i-a spus că trebuie să meargă la un dentist dacă vrea să scape de durere. Leo şi-a luat inima în dinţi şi a plecat la un dentist. Acolo a aflat că numai oamenii merg la dentist. Animalele trebuie să meargă la veterinar pentru orice problemă de sănătate. Atunci, Leo a început să caute un veterinar. La un cabinet era închis, la altul era coadă şi, fără să scape de durere, Leo s-a întors la grădina zoologică.  
 
Cu fiecare zi, dintele îl durea tot mai tare şi răgetele lui erau tot mai puternice. O girafă a văzut lacrimile leului şi i s-a făcut tare milă de el. A anunţat medicul veterinar care avea grijă de animalele de la zoo şi, într-o zi, în cuşca lui Leo a venit un musafir. Leo nu ştia cine e omul acela cu halat alb şi cu o trusă albastră în mână. Nici nu a vrut să îl lase pe om să se apropie de el, dar omul în halat vorbea atât de frumos şi de blând încât s-a lăsat consultat.  
- Acum, a zis omul cu halat, trebuie să deschizi guriţa mare!  
- Aaaaaa, a ascultat Leo.  
- Te va durea puţin, apoi vei scăpa!  
 
Nici nu a apucat Leo să clipească, că veterinarul i-a şi scos dintele stricat.  
- Ai grijă pe viitor să nu mai mănânci aşa de multe dulciuri!  
Leo a ascultat cu lacrimi în ochi şi a promis că se va ţine departe de dulciuri. De atunci, Leo nu mai mănâncă decât carne .  
-------------------------------------  
Autor: Ştefania RAŞCU, 8 ani  
 
Referinţă Bibliografică:
Ştefania RAŞCU - DUREREA LUI LEO (POVESTE) / Ştefania Raşcu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2410, Anul VII, 06 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Ştefania Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefania Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!