CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

TAINA LUMII
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
”Toate-s praf... Lumea-i cum este... și ca dânsa suntem noi”, scria poetul neamului românesc, Mihai Eminescu și mare dreptate avea. De atunci, ce credeți, s-a schimbat ceva în lume? Da. În mai rău, lumea e mai mult tulburată și mai perfidă, pentru că a transformat păcatele lumii în virtuți. Mai mult, lumea în care trăim este condusă de haos, pentru că duhul rău al lumii nu-l mai suportă pe Dumnezeu, scoțându-l definitiv din joc și renunțând la orice regulă și la adevăr. Lumea trăiește în minciună, care a ajuns la rang de virtute. Paradoxal, lumea este creată de Dumnezeu și, iată că aceasta renunță acum la Creatorul ei. Libertatea omului fără morală îl împinge pe om în prăpastia haosului și asta trăim noi. Omul renunțând la Dumnezeu, cel care i-a dat libera alegere, nu numai că stă pe marginea prăpastiei haosului, ci el, omul se aruncă în brațele satanei, care are drept scop distrugerea. Nemaiavând ancora dumnezeirii, omul se alege cu depresie, care a devenit boala secolului. Cea mai la îndemână unealtă a diavolului, în vremurile pe care le trăim, este frica. Omul fără credință, fără Înviere, fără Dumnezeu dezvoltă frica, în special teama de boală, teama de moarte. 
  
Dincolo de aparențe, nădejdea și bucuria celor care au credință este aceea că știu că diavolul nu poate fi și nici nu a fost niciodată stăpânul acestei lumi, faptul că Dumnezeu este și va rămâne pentru totdeauna adevăratul stăpân peste Creația Sa și faptul că Dumnezeu rămâne providența lumii, indiferent de vremurile în care trăim. Pe de altă parte, omul cu credință nu trebuie să se lege prea mult de lumea aceasta, pentru că, nu-i așa, el este cetățean al Împărăției Cerurilor. 
  
Nu ne spune Domnul nostru Iisus Hristos: ”Eu sunt lumina lumii, cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.” (Ioan 8, 12) Noi suntem fiii luminii, nu ai întunericului. Așadar, dacă suntem fii ai luminii ar trebui să facem faptele luminii, care sunt bineplăcute lui Dumnezeu și să trăim după poruncile dumnezeiești. Să umblăm în lumină pentru că suntem fii ai luminii, să umblăm în curăție și simplitate, deoarece numai așa vom dobândi smerenia și plinătatea harului. 
  
Nimic din ceea ce pare a fi nu este adevărat. Trăim, din păcate, într-o lume în care oamenii nu mai viețuiesc după poruncile lui Dumnezeu, ci după ”legile” păcatelor. Iată, bunăoară, la temelia omenirii nu stau oamenii cei mai puternici, plini de iubirea de sine, așa cum greșit ne îndeamnă să credem duhul acestei lumi, ci alți oameni stau la temelia ei: oamenii slabi, simpli, dar plini de smerenie și de duh sfânt. Acesta este paradoxul omenirii, aceasta este taina lumii. 
  
Ștefan Popa 
  
Referinţă Bibliografică:
TAINA LUMII / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3763, Anul XI, 20 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!