CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

DREPTATE PENTRU ROMÂNIA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În România, cel puțin, în ultimele trei decenii, s-a demonstrat că se poate întâmpla orice. Poți deveni proprietar de bunuri fixe sau mobile, peste noapte. Poți deveni bogat, peste noapte. Poți deveni corupt, peste noapte. Poți deveni ”doctor”, din condei. Nu ne mai miră chiar nimic! Unii dintre ei chiar au recunoscut, cu sinceritate și cu satisfacție: ”Fraților, iubim corupția pentru că ea ne-a făcut oameni. Fără ea nu eram nimic!”. Alții, milionari și chiar miliardari în euro au spus-o pe față: ”Fraților, am furat până acum, dar uite, de mâine, nu mai furăm, devenim oameni de afaceri”. Un jurământ fals. Și lupul a jurat că nu mai mănâncă miei și el asta face în fiecare an. 
  
Totuși, există suspiciunea că în domeniul ”doctoratelor”, ar exista unele persoane, care au luat pe bune, că adormeau prin biblioteci și arhive că erau pe cale de a înnebuni, din pricina implicării totale și din cauza stresului. Restul, din condei, nenică! Cum așa? Cum, nu știți? Zilele trecute, mă întâlnesc cu două cunoștințe, două doamne. Din vorbă în vorbă, ajunserăm la joburi. Cum merge? ”Cum dragă, nu știi, noi suntem doctore”. Cum adică? Uite așa, ”eu sunt doctoră în informații”, iar cealaltă îmi șoptește la ureche, ”eu sunt doctoră în securitate”. Super! Și ce faceți voi concret?, le întreb eu nedumerit. ”Nimic”, răspunde cu tupeu, una dintre ele. ”Așteptăm banii în plus la salariu și nenică, cică la pensie... contează”, completă cealaltă. Săracii, intelectuali! Mai circulă vorba la români că dacă vrei să nu mori sărac trebuie să faci parte din ”sistem”. Care sistem? Cine îl conduce, nu se știe! 
  
Apropo, de alegeri, vorbește lumea prin târg, cum că ”Societatea de binefacere a europenilor”, UE, ar fi dat mâna cu seviciile și cu pesediștii pentru câștigarea alegerilor de duminică, cică ar fi mai puțini coruptibili decât peneliștii și că marele Iohannis a devenit mic, a intrat în dizgrația multor români. Doar că UE, probabil nu știe că recent, domnul Iohannis a avansat la gradul de general 7 ofițeri de la STS, 12 de la SIE și 15 de la SRI. Pentru care merite? Nu se știe! Dar poate că li s-a pus anumite condiții. Ce este și cu politica asta? Dar cu democrația? Cel mai mare criminal poate ajunge consilier, asistent personal de primar sau ministru, sau de ce nu chiar Președinte. Că tot se poate orice! 
  
O voce lăuntrică a românilor, sinceri și cinstiți, strigă de peste veacuri, dar nu sunt urechi care să audă: dreptate pentru România! 
  
Ștefan Popa 
  
Referinţă Bibliografică:
DREPTATE PENTRU ROMÂNIA / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3627, Anul X, 05 decembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!