CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Recenzii >  

ADÂNC PE ADÂNC CHEAMĂ ...

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Luna decembrie vine cu daruri. Astăzi este vorba despre volumul de poezii „Prin anotimpuri rebele” al cunoscutei poetei clujene RODICA SCUTARU MILAŞ, apărut la Editura Ecou Transilvan din Cluj-Napoca. 
  
Prin poeziile cuprinse în acest volum, poeta şi pictoriţa Rodica Scutaru Milaş ne face, în primul rând, o invitaţie la jocurile copilăriei încărcate de emoţii, de magie, de culoare, dar mai ales, de vise, de bucurii şi speranţe. De pildă, îmi aduc aminte de anii copilăriei mele, de curtea casei părinteşti plină de păpădii. Îmi plăcea să rup câte un fir de păpădie şi să-i suflu puful în vânt. Se formau aşa-zişii fulgi de păpădie care zburau pur şi simplu. Mă prindeam în jocul lor, alergând cu hohote de bucurie. Mă simţeam uşor şi plin de lumină ca fulgii de păpădie. Zburam. A fost primul meu zbor: zborul copilăriei. Ce amintiri minunate! 
  
În al doilea rând, poeta şi pictoriţa Rodica Scutaru Milaş ne invită la o călătorie de iniţiere spre adâncurile sublime şi tainice ale căderilor lăuntrice, din care se nasc adevăratele zboruri spre înălţimi. Este vorba de urcuşul lăuntric al omului, de acea stare de veghe vigilentă şi de acel somn aerian (somnul lui Shelly). Nu există nimic în afară de mişcare, în special mişcarea pe verticală. Numai în această mişcare, omul poate crea emoţii şi adevărata stare de fericire, de împlinire umană şi spirituală. În acest demers iniţiatic, poeta foloseşte cuvinte fără deşertăciune: Iisus, calea, adevărul, binele, dreptatea, iubirea, credinţa, dorul, zborul, bucuria, fericirea. 
  
Aşadar, poeta şi pictoriţa Rodica Scutaru Milaş ne sensibilizează şi ne înflăcărează cu dorul copilăriei, dar ne şi încarcă cu vibraţii spirituale de înaltă trăire şi emoţie, venite din adâncurile inimii sale. Vorba psalmistului: adânc pe adânc cheamă (...). 
  
Mulţumim pentru minunatul dar, poeta şi pictoriţa Rodica Scutaru Milaş! 
  
Ştefan Popa 
  
Referinţă Bibliografică:
ADÂNC PE ADÂNC CHEAMĂ ... / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3269, Anul IX, 13 decembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!