CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

Clipa intalnirii cu Dumnezeu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-o zi, un părinte duhovnic merge în vizită la doi tineri, care îşi cumpăraseră un apartament. Ce dar să le duc acestor tineri, care nu L-au cunoscut pe Hristos, se întrebă bătrânul în sinea sa. Oricum trebuie să le dau ceva de-ale credinţei noastre ortodoxe, chiar dacă ei nu L-au întâlnit pe Dumnezeu. Zis şi făcut. Odată ajuns la locuinţa celor doi tineri, duhovnicul scoase din desagă candela şi Biblia şi le înmână tinerilor, spunându-le aceste cuvinte: 
  
“Aceste daruri nu vă sunt de folos acum. Ştiu acest lucru, credeţi-mă şi ascultaţi-mă. Va fi numai o clipă. Nu sunt eu. Hristos însuşi se uită la voi şi vă zguduie din toate încheieturile voastre. Iar în acel moment, voi veţi înţelege că sunteţi cunoscuţi în întregime de Dumnezeu şi că sunteţi iubiţi în întregime. Mă voi ruga ca acea clipă să vină şi pentru voi. Abia atunci, veţi şterge praful de pe candelă şi veţi deschide Cartea Sfântă, Biblia. Amin”. 
  
Tinerii au rămas nedumeriţi, dar totuşi au primit darurile moşului cu bucurie şi cu speranţa că într-o zi, le va fi, totuşi de folos. 
  
Candela simbolizează lumina dumnezeirii, lumina vieţii, lumina credinţei creştine din lăundtrul fiinţei umane. Candela aduce lumină, pace, bucurie, credinţă şi speranţa mântuirii personale. Candela nu este numai lumină, ci şi o linişte sfinţitoare şi aducătoare de pace lăuntrică. 
  
Îndreptat pe calea luminii, omul care doreşte cu înfocare să-şi mângâie şi să-şi încălzească sufletul la flacăra luminii, se apropie în chipul acesta, cu toată bucuria, de îndeplinirea îndrumărilor şi de punerea în practică a tuturor celor auzite şi citite. Dar vai! Chiar la primul pas făcut în avântul său el nu găseşte putinţa să-şi ajungă ţelul, văzând de mai înainte şi aflând chiar din practica lui că firea lui vătămată şi slăbită va birui legea minţii lui, că voinţa lui liberă este legată, înclinările sunt stricate, iar puterea duhului este neputincioasă. 
  
Cu toate că aceste adevăruri strălucitoare, ce luminează conştiinţa celui ce caută Lumina şi îi deschid uşa spre învăţarea sau însuşirea ei, îl vor convinge să treacă imediat la îndeplinirea acestor îndrumări înţelepte, totuşi, în timpul când le va pune în practică printr-o lucrare făcută cu întreruperi, nu va rămâne lipsit cu totul de greutăţi atâta vreme cât un povăţuitor încercat nu-i va descoperi întreaga taină, şi anume că omul de unul singur nu poate găsi lumina, dar cu voinţă şi osteneală proprie şi cu sprijinul nemijlocit al Duhului Sfânt poate umbla în lumină şi poate dobândi viaţa veşnică. Amin. 
  
Sfânta Scriptură sau Biblia reprezintă Cuvântul lui Dumnezeu. Sfânta Scriptură este un pogorământ al lui Dumnezeu pentru om. Ea este o lungă scrisoare de dragoste a lui Dumnezeu pentru noi, oamenii, ne precizează Sfântul Ioan Gură de Aur. Biblia este întruparea Logosului în Scriptură, ne atenţionează Sfântul Maxim Mărturisitorul. Iar Sfântul Iustin filosoful face o declaraţie uimitoare: „Pentru mine, Hristos este totul!”. 
  
Dumnezeu este lumină. Dumnezeu este Logosul întrupat. Dumnezeu este iubire. 
  
De altfel, cel mai important moment, cea mai măreaţă şi înălţătoare zi din viaţa unui om este clipa întâlnirii cu Dumnezeu. Amin. 
  
Ştefan Popa 
  
Referinţă Bibliografică:
Clipa intalnirii cu Dumnezeu / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2797, Anul VIII, 28 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!