CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

Rămâne-ţi în Biserică!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Multe s-au scris şi s-au spus în legătură cu aşa-zisul Sinod din Creta (16-26 iunie 2016). Multe discuții şi comentarii se poartă, oficial şi ne-oficial, atât în presa scrisă cât şi în mediul on-line, multe atitudinii şi luări de poziţii pro şi contra subiectului în cauză, dar şi critici şi unele poziţii radicale la adresa ierarhiilor din Biserica Ortodoxă Română care au participat la Sinodul din Creta. Pe de o parte, este bine că se dezbat şi asemenea probleme care vizează dogmele credinţei creştine ortodoxe, bucurându-ne de poziţiile creştinilor care gândesc în profunzimea lucrurilor şi care mărturisesc sincer şi apără ortodoxia în duh şi adevăr, în lumina şi înţelepciunea Domnului nostru Iisus Hristos. Pe de altă parte, ne mâhnim în sufletele noastre când anumiţi creştini şi chiar clerici şi monahi încearcă o exagerare a faptelor petrecute la Sinodul din Creta, producând tulburare şi chiar îngrijorare în spaţiul creştin-ortodox şi o încercare de dezbinare a creştinilor ortodocşi în sânul Bisericii. 
  
În primul rând, este la îndemâna oricui şi în văzul tuturor faptul că atât în plan local, regional şi european, dar şi la nivel mondial există o lucrare luciferică împotriva creştinismului, în general, precum şi de denigrare, fărâmiţare şi înlăturare a ortodoxiei, în particular. Coptarea unui număr din ce în ce mai mare a clericilor şi ierarhilor ortodocşi în diferite conferinţe, seminarii, organizaţii, asociaţii, comisii şi comitete de factură ecumenistă şi seculară; recrutarea unui număr cât mai mare de clerici, monahi, ierarhi în organizaţiile masonice naţionale, regionale şi mondiale; denigrarea persoanelor cu cea mai mare popularitate în spaţiul ortodox, din ierarhia Bisericii Ortodoxe, în mass-media naţională şi internaţională, cu scopul de a produce confuzie, tulburare şi dezbinare în rândul credincioşilor ortodocşi. Iată, câteva dintre multele măsuri care se aplică sub văzul nostru, al tuturor. 
  
În al doilea rând, se încearcă din răsputeri, de către organizaţiile internaţionale oculte imacularea unei frici de Antihrist în lumea ortodoxă. În ultima perioadă, din păcate, au fost mai multe cazuri de ucideri în rândul creştinilor şi al clericilor, făcute publice de către mass-media. Ori, creştinii ortodocşi trăitori ştiu faptul că nimic nu este mai presus decât dragostea lor pentru Hristos, faptul că puterea iubirii Mântuitorului este infinit mai mare decât puterea lui Antihrist şi că Dumnezeu este atât de puternic încât îşi poate permite o desfăşurare a Apocalipsei în timp şi spaţiu. „Nu vă temeţi!” este îndemnul Domnului Iisus Hristos care l-a adresat, de mai multe ori, ucenicilor săi şi pe care ni-l pune în inimă şi în suflet şi nouă, creştinilor ortodocşi de astăzi. Nu vă temeţi de mărturisirea sinceră a credinţei în Hristos Domnul, nici de vremurile grele ce vor veni, nici de prigoana anticreştină, care tocmai se desfăşoară, pentru că Iisus Hristos este şi va rămâne cu noi, cu toţi până la sfârşitul veacurilor! Rămâne-ţi în Biserica Ortodoxă, pentru că Hristos nu va lăsa Biserica Sa în mâinile Antihristului. 
  
Să luăm aminte şi la cuvintele Sfântului Antonie cel Mare puse în lumina învăţăturii Domnului Iisus Hristos: „Oamenii se socotesc raţionali, însă pe nedrept, căci nu sunt raţionali. Unii au învăţat cuvintele şi cărţile vechilor înţelepţi. Dar raţionali sunt numai aceia care au sufletul raţional, pot să deosebească ce este binele şi ce este răul, se feresc de cele rele şi vătămătoare sufletului şi toată grija o au spre cele bune şi folositoare sufletului; iar acestea le săvârşesc cu multă mulţumire către Dumnezeu. Numai aceştia trebuie să se numească oameni raţionali.” 
  
În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Treimea Sfântă, nu vă depărta-ţi de Biserică. Rămâne-ţi la sânul ei, pentru că aici este credinţă, nădejde, dragoste şi unitate. Rămâne-ţi aproape de duhovnici! Rămâne-ţi aproape de ierarhii Bisericii Ortodoxe! Amin! 
  
Aşadar, ceea ce ne rămâne de făcut pentru fiecare dintre noi este a ne ruga mai mult pentru întărirea noastră, a fiecăruia, pentru conducătorii vremelnici ai Ortodoxiei, pentru Biserica Ortodoxă. Aşa să ne ajute Dumnezeu! 
  
Ştefan Popa 
  
Referinţă Bibliografică:
Rămâne-ţi în Biserică! / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2059, Anul VI, 20 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!