CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

Din cabina avionului în chilia de monah
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Părintele Amfilohie Brânză, duhovnicul Mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” de la Diaconeşti, jud. Bacău, este o voce puternică binecunoscută de majoritatea creştinilor ortodocşi din ţară şi străinătate. 
  
Sunt mândru de aviatorul nostru, Ion Brânză, devenit Părintele Amfilohie, patriotul şi apărătorul dreptei credinţe! Părintele Amfilohie a sărit din cabina avionului militar MIG-21 în chilia călugărească de la Mănăstirea Sihăstria, în braţele marelui duhovnic Ilie Cleopa, primul duhovnic. Dacă spaţiul fizic pare fi cam acelaşi, dimensiunea cosmică şi spirituală e fantastică. 
  
Astfel, după o carieră profesională în cadrul Forţelor Aeriene, Ion Brânză se hotărăşte să urmeze o altă cale, cea a maturizării spirituale şi a desăvârşirii duhovniceşti. După un pelerinaj lăuntric de câţiva ani la Muntele Athos în căutarea Adevărului, şi după primirea Duhului Sfânt şi a cuvântului cu putere multă, în anul 1998 este hirotonit preot ieromonah la Mănăstirea Petru Vodă, jud. Neamţ. Dumnezeu să-i înmulţească harul, priceperea şi înţelepciunea pentru a ne spune Adevărul şi a-l urma! 
  
Părintele Amfilohie face parte din grupul de ucenici lăsat de Duhovnicul Iustin Pârvu. Este un preot-duhovnic cu vocaţie, cu chemare, cu patos şi curaj creştin, un militar, la propriu şi la figurat, neînfricat al Domnului Nostru Iisus Hristos, un patriot înflăcărat. De cum îl vezi, simţi lucrarea Duhului Sfânt în el, vezi flacăra luminii dumnezeieşti, auzi vocea lui Hristos. Hotărât, ferm, tăios în vorbe, mărturisitor în fapte, luminător prin cuvânt, plin de curaj şi cu spirit de jertfelnicie. Simpla lui prezenţă te face sa tresari, sa-ţi măreşti atenţia, să ai o stare de trezvie. 
  
Cu toate că a fost militar în Forţele Aeriene, că are o exigenţă anume pentru persoana sa, Părintele este mai îngăduitor cu ceilalţi, pe toţi îi primeşte cu dragoste şi pentru fiecare persoană are un mesaj de îmbărbătare, de încurajare, de entuziasm, de înflăcărare creştină. Dacă ţi se pare că totul se năruie în jurul tău, mergi la Părintele Amfilohie şi vei pleca mai sigur pe forţele tale, mai entuziasmat, mai puternic în credinţă şi vei lua şi Duh Sfânt. Părintele Amfilohie musteşte a Duh Sfânt şi este disponibil şi dornic de a-l împarte şi celorlalţi, pentru că de unde dă Părintele, nu se împuţineză, ci se înmulţeşte, pentru că numai cele lumeşti se împuţinează. Părintele Amfilohie este un înger în trup, un soldat înarmat cu platoşa dragostei, un mărturisitor al credinţei creştine, un închinător al lui Dumnezeu în Duh şi Adevăr, un trăitor al credinţei creştine ortodoxe autentice, un creştin al jertfei depline, vocea lui Hristos, darul lui Dumnezeu. Să ne trăiţi întru mulţi ani, Preacuvioase Părinte arhimandrit Amfilohie Brânză. Vrednic este! 
  
Datorită faptului că se numără printre puţinii preoţi care spune Adevărul creştinilor, care spune că NATO nu înseamnă securitate deplină, că Uniunea Europeană, nu înseamnă asigurarea prosperităţii ţării şi a cetăţeanului, ci dimpotrivă, că marile corporaţii americane şi UE au interese meschine de a jefui ţara. Este singurul preot care îi îndeamnă pe români să nu-şi vândă, casa, pământul şi sufletul străinilor. Singura voce a ortodoxiei române în ceea ce priveşte dreptatea socială şi bunăstarea românilor. Un luptător aprig împotriva păcatului, îndemnând pe toţi credincioşii să nu cedeze, să nu se lase pradă diavolului şi păcatelor. Pentru acestea şi pentru multe altele, duhovnicul Amfilohie, nu este în graţiile mai mariilor Bisericii. Au ajuns, până şi străinii să ne spună că avem o ţară minunată, binecuvântată de Dumnezeu cu bogăţii, frumuseţi şi să ne îndemne să nu ne dăm pe mâna corporaţiilor şi UE, pentru că aceştia au interese de a vă jecmănii de bogăţiile pe care le mai aveţi şi nu de a vă ajuta. Nu vă vindeţi terenurile! Nu vă vindeţi pădurile. 
  
Zilele acestea, am aflat cu tristeţe sufletească şi cu mâhnire duhovnicească de faptul că Părintele Amfilohie Brânză, duhovnicul Mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” de la Diaconeşti – Bacău, este bolnav. 
  
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ridică-l din boală pe Părintele nostru Amfilohie Brânză. Amin. 
  
Doamne ajută! 
  
Ştefan Popa 
  
Referinţă Bibliografică:
Din cabina avionului în chilia de monah / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1991, Anul VI, 13 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!