CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

De mine, are grijă Dumnezeu!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De mine, are grijă Dumnezeu! 
  
După 1990, în România au apărut, ca ciupercile după ploaie, o mulţime de firme de dezvoltare personală, având drept slogan „investeşte în oameni”. Aceşti aşa-zişi „investitori” au diferite cursuri prin care îi „învaţă” pe oameni de la cum să-şi aleagă ciorapii şi până la cum să conducă avionul şi chiar cum să-şi schimbe mintea. Or, se ştie că cel mai mare miracol al lumii este transformarea minţii omului. Şi acest lucru l-a reuşit un singur om, Iisus, Fiul lui Dumnezeu, prin flacăra credinţei, reuşind nu numai transformarea minţii omului, dar şi schimbarea lumii şi a Universului. Tot Iisus Hristos ne spune că cea mai mare comoară a omului este sufletul care este veşnic. Nicio firmă de investire în suflet. 
  
Fiecare dintre noi, ne-am confruntat cu problemele vieţii de zi cu zi, bucurii, necazuri, boli, lipsuri, supărări de tot felul, mai mult, unii au avut „parte” chiar de nenorociri. Fiecare am avut momente în viaţă de neputinţă, de căderi, când ne-am predat şi am spus că nu mai pot merge mai departe. În acele momente grele, Dumnezeu îţi întinde o mână de ajutor. Această mână poate fi omul de lângă tine sau un necunoscut. Dumnezeu „operează” în mai multe feluri, de multe ori ne ia prin surprindere. 
  
Zilele acestea, am fost contactat de o persoană care m-a rugat să o ajut, dacă pot, cu o sumă de bani, trimiţându-mi şi un cont la bancă. Am trimis o sumă dublă faţă de cât ceruse persoana respectivă. M-a contactat, spunându-mi că a fost foarte surprinsă şi că i-am făcut o mare bucurie pentru că poate rezolva problema şi că îmi va da banii înapoi sau îmi va face un serviciu. „Nu trebuie să îmi daţi banii înapoi, a fost o plăcere să vă pot ajuta, nu a fost altceva decât o investiţie pentru sufletul meu. Cuvântul lui Dumnezeu spune că cel ce împrumută să uite că a împrumutat”, i-am spus eu. 
  
Ştiu un prieten care asigură pâinea de zi cu zi unei familii cu mai mulţi copii. Persoana respectivă vine zilnic şi ridică pâinea de la el de acasă. Într-una din zile, când a venit să ia pâinea, omul a avut o revelaţie „Platone, tu eşti dumnezeul meu!”, podidându-l lacrimile. Un alt prieten, dă din salariul lui 100 de lei, lunar, unei persoane care are nevoie. În Iaşi, am văzut că anumite persoane pun la dispoziţia săracilor îmbrăcămintea pe care nu o mai folosesc, într-un mod inedit, în copaci. Am nişte vecini care sunt primitori de străini, care nu au adăpost. Şi câţi oameni neştiuţi sunt care fac fapte de milostenie pentru sufletele lor. Să nu fim milostivi precum fariseii, de Paşti şi de Crăciun. 
  
Milostenia, în general, înseamnă un împrumut dat lui Dumnezeu dat cu sinceritate, şi din toată inima. Acest împrumut se întoarce înapoi, într-o zi, de zece ori mai mult. De pildă, tânărul student călugăr Bartolomeu Anania se întâlneşte în miezul zilei cu un coleg disperat: "Sunt disperat, dă-mi nişte bani că am nevoie urgent". Bartolomeu scoate toţi banii, cu sinceritate şi din toată inima: "Ţine, ăştia sunt toţi banii mei!" Şi, tu ce faci? "De mine, are grijă Dumnezeu". Când a ajuns acasă, un vecin îi spune că l-a căutat poştaşul. Bartolomeu merge la poştă şi primeşte de zece ori suma dată colegului. Banii era de la un călugăr bătrân care îşi aduse-se aminte de el, adică de la Dumnezeu. 
  
Aşadar, nu investiţi în oameni, în afaceri, în politică, în trup, ci investiţi în copii şi în suflet care este veşnic. 
  
Doamne, ajută! 
  
Ştefan Popa 
  
Referinţă Bibliografică:
De mine, are grijă Dumnezeu! / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1953, Anul VI, 06 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!