CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  

TRADITIE SI CONTINUITATE IN AVIATIE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Astazi, 5 mai 2016 se implinesc 104 ani de la infiintarea Ligii Nationale Aeriene (din 1990 functioneaza cu denumirea de Liga Aeriana Romana) 
  
Printre membrii fondatori s-au aflat Principele George Valentin Bibescu (presedinte), Jean Camarasescu, Aristide Blank, generalul Constantin Coanda. Liga a fost pusa de la inceput sub presedintia de onoare a Principelui Ferdinand. Rolul acesteia era acela de a sprijini dezvoltarea aviatiei romane, inclusiv prin achizitionarea de avioane pentru armata. Terenul de zbor a fost amenajat la Baneasa, in partea de Nord a Bucurestiului. 
  
La initiativa generalului de aviatie Ion Di Cesare, conform sentintei judecatoresti nr. 2145 din 10 octombrie 1990, Liga Romana Aeriana fondata in anul 1912 de catre aviatorul roman Principele George Valentin Bibescu, preia denumirea de Liga Aeriana Romana. Presedintele Ligii Aeriene Romane a fost ales generalul de aviatie Ion Di Cesare. 
  
Tot la initiativa conducerii Ligii Aeriene Romane, conform ordinului Ministrului Apararii nr. A 3552 din 8 august 1994, Ziua Aviatiei si Apararii Aeriene se sarbatoreste pe 20 iulie, in fiecare an, de sarbatoarea religioasa a Sfantului Proroc Ilie. 
  
In prezent, presedintele Ligii Aeriene Romane este domnul general de aviatie Victor Strambeanu. 
  
Tuturor aviatorilor, membrilor Ligii Aeriene Romane si tuturor celor care iubesc Aviatia si Zborul un sincer LA MULTI ANI! 
  
Vicepresedinte Liga Aeriana Romana, 
  
Comandor (rz.) Stefan Popa 
  
Referinţă Bibliografică:
TRADITIE SI CONTINUITATE IN AVIATIE / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1952, Anul VI, 05 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!