CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

CRI ... , CRI ... , TOAMNĂ CRI ... , NOI TE AŞTEPTĂM SĂ VII!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Toamna se aşterne încet, încet, precum roua dimineţii pe boabele de struguri! Miroase a pâine din grâu proaspăt, trandafirii dau ultimele flori, foioasele ne îmbie să admirăm feeria culorilor vii de toamnă. Un peisaj mirific însoţit de cântecelele păsărelelor ne farmecă privirile, în timp ce fructele coapte ne îmbată cu miresmele specifice fiecăruia, amintindu-ne de anii copilăriei petrecuţi la bunici. E toamnă şi dacă e toamnă sunt frunze, unele au căzut, altele stau să cadă sau plutesc în aer, prinzându-se în dansul lebedelor. Tristă, tristă-i toamna spune poetul, dar plină de speranţă.  

Ce pot vorbele să spună în faţa acestui tablou mirific al toamnei? Uimire şi tăcere, încântare şi bucurie, tristeţe şi speranţă, rând pe rând şi toate la un loc într-o perfectă armonizare! Imboldul pe care îl dă un asemenea peisaj de toamnă este acesta: ridici mâinile în sus, cazi în genunchi şi strigi din toţi rărunchi, precum psalmistul: “Doamne, Dumnezeule, mari şi minunate sunt lucrurile tale! Toate cu înţelepciune le-ai făcut! Amin!”  

E toamnă şi dacă e toamnă e melancolie şi romantism. “A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta”, spune frumos poetul. Toamna e şi un îndemn la contemplaţie, care nu este altceva decât o ştiinţă a iubirii. Ea este o tainică, liniştită şi plină de iubire cufundare în Dumnezeu, a cărei căldură pătrunde sufletul de dragoste şi emoţiile specifice acestui anotimp. Stau singur în odaie, la ceas de seară, aşteptând să mai bată odată în uşă: a venit toamna. De acum, între mine şi ea (toamna) nu poate fi, decât tăcere şi cântec, o poveste fără sfârşit.  

Cu speranţă, cu încredere, cu emoţii de toamnă, cu armonie şi iubire, veniţi să contemplăm şi să ne bucurăm de una dintre minunile divine: TOAMNA  

Cri…, cri…, toamnă cri…, noi te aşteptăm să vii!  

Ştefan Popa  

Referinţă Bibliografică:
CRI ... , CRI ... , TOAMNĂ CRI ... , NOI TE AŞTEPTĂM SĂ VII! / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1337, Anul IV, 29 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!