CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Istorie >  
Autor: Ştefan Melinte         Ediţia nr. 3770 din 27 aprilie 2021        Toate Articolele Autorului

PAGINI DE MONOGRAFIE DESPRE COMUNA VĂLENI JUDEȚUL OLT 1. ANCADRAMENTUL, AŞEZAREA GEOGRAFICĂ - SUPRAFAŢA ŞI VECINĂTĂŢILE COMUNEI VĂLENI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
PAGINI DE MONOGRAFIE DESPRE COMUNA VĂLENI JUDEȚUL OLT  
  
1. ANCADRAMENTUL, AŞEZAREA GEOGRAFICĂ - SUPRAFAŢA ŞI VECINĂTĂŢILE COMUNEI VĂLENI


Teritoriul administrativ al comunei Văleni se află aşezat în partea estică a judeţului Olt şi a câmpiei Boianului, de o parte şi de alta a râului Vedea. Are o suprafaţă de 67,23 km2 şi după profesorul Lucian M. Iliescu este tăiată în longitudine de meridianul 24° 45’ 43”, iar în latitudine se încadrează între paralelele de 44° 12’ 30” şi 44°15’ 20”, latitudine nordică. Satele care intră în componenţa comunei Văleni sunt : VĂLENI, POPEŞTI, MÂNDRA ŞI TIRIŞNEAG. Oraşele cele mai apropriate de comuna Văleni sunt: ROŞIORI DE VEDE (23 KM.), DRĂGĂNEŞTI OLT (24, 5 KM.) ŞI SLATINA (42 KM.). Vecinătăţile teritoriului administrativ al comunei Văleni sunt determinate de hotarele cu comunele limitrofe, după cum urmează :
 La nord – hotarul cu comunele N.Titulescu şi Ghimpeţeni, Judeţul Olt .
 La est – hotarul cu comunele Dobroteşti (satul Merişani) şi Dideşti din judeţul Teleorman.
 La sud – hotarul cu comunele Stejaru (judeţul Teleorman) şi Seaca ( judeţul Olt).
 La Vest – hotarul cu comuna Stoicăneşti, judeţul Olt.

Comuna Văleni este situată pe muchia malului drept al râului Vedea - teritoriul administrativ comunal având de la est la vest, o lungime medie de 10,26 km şi de la nord spre sud, o lăţime transversală medie de 6,55 km. Principalele căi de comunicaţie sunt : spre Slatina drumul judeţean 546 A; spre Roşiori de Vede, drumul judeţean 679; spre Drăgăneşti - Olt, drumul judeţean 546 B, iar staţiile CFR cele mai apropriate sunt: Mihăeşti, Roşiori de Vede şi Drăgăneşti - Olt.

ȘTEFAN MELINTE
PARTENERIAT CULTURAL UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA,  
  
PRIMĂRIA COMUNEI VĂLENI, JUDEȚUL OLT,  
  
LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI OLT.  
  
Referinţă Bibliografică:
PAGINI DE MONOGRAFIE DESPRE COMUNA VĂLENI JUDEȚUL OLT 1. ANCADRAMENTUL, AŞEZAREA GEOGRAFICĂ - SUPRAFAŢA ŞI VECINĂTĂŢILE COMUNEI VĂLENI / Ştefan Melinte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3770, Anul XI, 27 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Ştefan Melinte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Melinte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!