CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Ştefan Melinte         Ediţia nr. 3761 din 18 aprilie 2021        Toate Articolele Autorului

20 APRILIE: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PRESEI LIBERE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
20 APRILIE: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PRESEI LIBERE 
  
Începând cu anul 1991 și din inițiativa organizației ”Reporteri fără frontiere”, an de an, la 20 aprilie se sărbătorește ”Ziua Internațională a Presei Libere”. Este bine cunoscut faptul că, activitatea jurnalistică este o profesie cu grad de periculozitate, care poate atrage după sine pierderea libertății și chiar a vieții ziariștilor. În cursul relatărilor din teatre de operațiuni, despre diverse evenimente politice sau al dezvăluirilor privind corupția unor personaje politice, jurnaliștii transmit către opinia publică informații, uneori cu caracter periculos. Recunoaștem totuși că, prin efortul și grija jurnaliștilor, noi cei mulți aflăm despre datele, evoluția și cursul unor evenimente din diverse arii geografice și geo-politice. Anual, în diverse colțuri ale lumii, datorită transmiterii de informații din sfera jurnalismului de investigație se înregistrează victime, mai ales din rândul oamenilor din presă. Cu toate acestea, însă curajul jurnaliștilor de a spune adevărul și de a informa cetățenii și opinia publică nu s-a stins niciodată. Deopotrivă, cetățeni și jurnaliști susținem libertatea presei, drepturile și libertățile cetățenești constituționale, reflectate în articolele nr. 29 și 30 din Constituția României. Libertatea gândirii și a opiniilor, libertatea de exprimare a gândurilor și opiniilor sunt drepturi cetățenești constituționale, asupra respectării cărora trebuie să veghem continuu. 
  
Nădăjduim că în cele din urmă, Parlamentul României și celelalte foruri competente vor accepta desemnarea zilei de 28 iunie, drept ”Ziua Ziaristului Român”. Reamintim că, la 28 iunie, 1883, poetul și jurnalistul Mihai Eminescu, redactor la ziarul ”Timpul”, din București a fost pus în cămașă de forță. 
  
Sărbătorirea ”Zilei Internaționale a Presei Libere” este un eveniment deosebit în activitatea jurnalistică și în acest sens și noi cei 53 de membri ai U.Z.P.R., Filiala Olt, împreună cu conducerea U.Z.P.R., reprezentată prin președintele Doru Dinu Glăvan sărbătorim acest moment aniversar. 
  
Ștefan Melinte, coordonator adjunct, UZPR, Filiala Olt. 
  
Referinţă Bibliografică:
20 APRILIE: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PRESEI LIBERE / Ştefan Melinte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3761, Anul XI, 18 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Ştefan Melinte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Melinte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!