CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Ştefan Melinte         Ediţia nr. 2969 din 16 februarie 2019        Toate Articolele Autorului

MIŞCAREA EUHTEROGONIC-ORTODOXĂ SAU DESPRE INTERFERENŢE POLITICO-SPIRITUAL EUROPENE.
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MIŞCAREA EUHTEROGONIC-ORTODOXĂ SAU DESPRE INTERFERENŢE POLITICO-SPIRITUAL EUROPENE. 
  
Din perspective euhterogonice, în contemporaneitate, arhitectura de putere, la nivel european nu mai putea continua prin state, care nu aveau o politică europeană convergentă. Printr-o ideologie politică de istorie evolutivă diver-fractantă de state şi imperii europene, Europa a fost divizată excesiv şi prin aceste politici potenţial acaparatoare de resurse, influenţe şi putere, europenii deveniseră un focar de conflicte planetare. Având drept fundament statele europene constituente, actuale, o Europă Unită are şansele de a deveni una din marile forţe motrice ale planetei. PRIN CREDINŢĂ ŞI CUNOAŞTERE, DESVOLTAREA UNEI ERE DE STABILITATE ŞI APOGEU EVOLUTIV, ÎN LUMEA NOASTRĂ ESTE ABSOLUT POSIBILĂ ŞI DE ACEEA APRECIEM CĂ, O EUROPĂ UNITĂ POATE INFLUENŢA ÎN BINE NOUA ORDINE MONDIALĂ. 
  
ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN DIVERSITATEA LOR ISTORIC-EVOLUTIVĂ ŞI SPIRITUALĂ, POPOARELE EUROPENE SUNT UNITE. EXISTĂ LIBERTATEA DE CREDINŢĂ ŞI CONŞTIINŢĂ ŞI ÎN ORICE DIMENSIUNE DE SPIRITUALITATE, ORICE FIINŢĂ UMAN-EUROPEANĂ SE SIMTE LIBERĂ. 
  
DIN PERSPECTIVELE MIŞCĂRII EUHTEROGONIC-ORTODOXE, A CELOR TREI DIMENSIUNI DE SPIRITUALITATE ORTODOXĂ, ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ ŞI ÎNTREGITOR-DREPT-MĂRITOAREA BISERICĂ ORTODOXĂ ROMÂNĂ, NOI ROMÂNII SUNTEM O PARTIŢIE VECTORIALĂ, CU ORIGINE DIRECŢIE ŞI SENS, DE MILIOANE ŞI MILIOANE DE ROMÂNI ORTODOCŞI, FIECARE DINTRE NOI, CU DIFERITE GRADE DE CUNOAŞTERE ŞI ÎNSUŞIRE A JURISDICŢIEI CANONICE ŞI A DOGMATISMULUI ORTODOX. CU TOŢII NE ORIGINĂM ÎN ÎNVĂŢĂTURA D-LUI IISUS HRISTOS, AVEM ACEAŞI DIRECŢIE, DE A NE ÎNDUMNEZEI ŞI CREŞTE ÎN HAR ŞI ACELAŞI SENS, PENTRU NOI ESTE MÂNTUIREA NOASTRĂ. ÎN MENTALUL EUHTEROGONIC SE MANIFESTĂ O DIMENSIUNE ANTICIPATIVĂ DE PROFETIZARE CU FUNDAMENT ÎN ORIZONTUL DE A REDESCOPERI CREAŢIA DIVINĂ, TAINELE MATERIEI ŞI UNIVERSULUI, AŞA CUM EL ESTE. 
  
Şi de aceea în abordările mental-euhterogonice se apreciază că: a învăţa, a înţelege şi a cunoaşte legile evolutive ale acestei lumi este calea euhterogonică de a dăinui prin supravieţuire. În dimensiunile planetare de spiritualitate, mesajul euhterogonic este: ,,Ortodocşi, catolici, protestanţi şi neo-protestanţi, în istoria acestei lumi, misiunea noastră, a creştinilor de orice confesiune este ca împreună cu reprezentanţii bisericilor celorlalte popoare să ne unim puterile, astfel încât să facem ca, lumea şi civilizaţia helio-terică să dăinuie, spre a-şi atinge apogeul ei evolutiv." 
  
CU DUMNEZEU ÎNAINTE! 
  
ŞTEFAN MELINTE 
  
MIŞCAREA EUHTEROGONIC-ORTODOXĂ 
  
Referinţă Bibliografică:
MIŞCAREA EUHTEROGONIC-ORTODOXĂ SAU DESPRE INTERFERENŢE POLITICO-SPIRITUAL EUROPENE. / Ştefan Melinte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2969, Anul IX, 16 februarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Ştefan Melinte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Melinte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!