CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Ştefan Melinte         Ediţia nr. 2929 din 07 ianuarie 2019        Toate Articolele Autorului

MIŞCAREA EUHTER-ORTODOXĂ DESPRE RESPINGERI ŞI INTERFERENŢE CU BISERICA PAPALĂ.
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MIŞCAREA EUHTER-ORTODOXĂ. DESPRE RESPINGERI ŞI INTERFERENŢE CU BISERICA PAPALĂ.  
  
  
ÎN ANGLIA,
Henryc-VIII- 1491-1547. A SEPARAT BISERICA ANGLIEI DE PAPALITATE. Născut 28 iunie 1491
Palatul Placentia, Greenwich
Decedat 28 ianuarie 1547
(55 ani, 214 zile)
Palatul Whitehall, Londra.  
MARTIN LUTHER (1483-1546), LA 1517 A FOST INIŢIATORUL REFORMEI. PRIN PROTESTANTISMUL SĂU MARTIN LUTHER A DETERMINAT RUPEREA DE PAPALITATE ŞI CREEAREA BISERICII LUTHERANE IAR ÎN TIMP, A ALTOR DENOMINAŢIUNI PROTESTANTE. ÎN ISTORIA NOASTRĂ NAŢIONALĂ, ASPIRAŢIA ROMÂNILOR A FOST DE A AVEA BISERICA LOR ŞI CEA MAI IMPORTANTĂ BISERICĂ CE A SPRIJINIT CREAREA STATULUI, A INFLUENŢAT ISTORIA, LIMBA ŞI CULTURA NAŢIONALĂ A FOST BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ. ÎN ROMÂNIA, DUPĂ 1945, PRIN UNIREA DINTRE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ ŞI BISERICA GRECO-CATOLICĂ S-A REALIZAT UNITATEA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE ŞI UNITATEA SPIRITUALĂ A POPORULUI ROMÂN. LA 17 FEBRUARIE 1925, BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A DEVENIT PATRIARHIE AUTOCEFALĂ. ÎN ACESTE CONDIŢII SE PUNE PROBLEMA ,,CUM AU FILTRAT O PARTE A ORTODOCŞILOR, GRECO-CATOLICI POZIŢIA LUI HENRYC AL VIII-LEA ŞI PROTESTANTISMUL LUI MARTIN LUTHER, ATUNCI CÂND DUPĂ 1990 AU LUAT DECIZIA DE A SE RUPE DE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ ŞI A SE UNI CU BISERICA PAPALĂ?" DE CE LA NOI, DUPĂ 1990, BISERICA GRECO-CATOLICĂ S-A SEPARAT ŞI APOI UNIT CU BISERICA PAPALĂ? SĂ ÎNŢELEGEM CĂ, LA NOI ÎNTRU-CÂT, BISERICA GRECO-CATOLICĂ A MAI FOST UNITĂ CU BISERICA PAPALĂ DIN INERŢIE S-A UNIT CU ACEASTĂ BISERICĂ SAU CĂ, ENGLEZII, GERMANII ŞI ALTE DENOMINAŢIUNI PROTESTANTE NAŢIONALE, DEOARECE S-AU SEPARAT DE PAPALITATE ŞTIU SĂ-ŞI VADĂ MAI BINE DE INTERESELE LOR, DECÂT O PARTE DINTRE NOI ROMÂNII...?PRIN UNIREA CU BISERICA PAPALĂ, CUM A ACCEPTAT O PARTE DIN CLERUL ORTODOX SĂ PREIA ÎN SPATE CRIMELE INCHIZIŢIEI CATOLICE? SUB MASCA ECUMENICĂ, VIZITA PAPEI FRANCISC, ÎN ALTE ORAŞE DECÂT BUCUREŞTI DIN CURSUL ANULUI 2019, ARE ÎN ROMÂNIA INFLUENŢE ASCUNSE ŞI UN SCOP PROZELITIC? ÎN LUMEA CREŞTINĂ, MESAJUL EUHTEROGONIC ORTODOX ESTE : „- Ortodocşi, catolici, protestanţi şi neoprotestanţi, misiunea noastră a creştinilor de orice confesiune este ca împreună cu reprezentanţii bisericilor şi cultelor celorlalte popoare, să ne unim puterile, astfel încât să facem ca lumea şi civilizaţia helio-terică să dăinuie spre a-şi atinge apogeul ei evolutiv”. ÎN CONSENS CU ACEST MESAJ, SUB PUTEREA LUI DUMNEZEU, MIŞCAREA EUHTER-ORTODOXĂ PROPUNE INTERPRETAREA VIZITEI PAPALE DIN CURSUL ACESTUI AN, DREPT UN SEMN DE APROPIERE ÎNTRE MARILE BISERICI CREŞTINE ALE CONSILIULUI MONDIAL AL BISERICILOR.  
  
7 IANUARIE 2019  
  
ŞTEFAN MELINTE  
  
MIŞCAREA EUHTER-ORTODOXĂ  
  
Referinţă Bibliografică:
MIŞCAREA EUHTER-ORTODOXĂ DESPRE RESPINGERI ŞI INTERFERENŢE CU BISERICA PAPALĂ. / Ştefan Melinte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2929, Anul IX, 07 ianuarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Ştefan Melinte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Melinte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!