CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Ştefan Melinte         Ediţia nr. 2796 din 27 august 2018        Toate Articolele Autorului

SOCIETATEA CULTURALĂ GALA GALACTION INTELIGENŢĂ COGNITIVĂ SAU DESPRE UNIVERSUL BIBLIC
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
INTELIGENŢĂ COGNITIVĂ
SAU DESPRE UNIVERSUL BIBLIC
Universul Biblic este universul în care repetitivitatea evenimentelor (R.E.) şi concomitenţa lumilor ceresc – planetare este egală cu zero ( R.E.= 0. şi C. = 0.), ceea ce înseamnă că, universul nostru este singular-unic şi de asemenea că, lumea noastră ceresc-planetară este singular-unică. Omul biblic a fost creat de Dumnezeu după chipul şi Asemănarea Sa, după Chipul Lui Dumnezeu. Nu s-a demonstrat ştiinţific până în prezent că, în Universul Biblic, atât Repetitivitatea Evenimentelor (R.E.) cât şi Concomitenţa lumilor ceresc-planetare (C.), în numere întregi, pozitive este mai mare şi egală cu zero, dar totuşi este posibil ca şi acestea, în numere întregi, pozitive să fie mai mare decât zero. Până în prezent, Universul Biblic cu ( R.E. = 0 şi C = 0 ) este un Caz Particular al Universului Euhterogonic. Primele două dimensiuni de spiritualitate ortodoxă (Spiritualitatea Ortodoxă de Still Vechi şi de Stil Nou) celebrează Universul Biblic, în timp ce a Treia Dimensiune de Spiritualitate Ortodoxă (Euhter-Ortodoxismul) celebrează Universul Euhterogonic. În Universul Biblic, concomitenţa de lumi cereşti este dată de Împărăţia Lui Dumnezeu şi Lumea Îngerilor, Lumea demonilor, care sunt îngeri decăzuţi şi lumea oamenilor. În Creaţia Sa, Dumnezeu a creat mai întâi lumea nevăzută, adică lumea de Îngeri cu cele nouă cete îngereşti, între care : Serafimii, Heruvimii şi cei din jurul Tronurilor (Tronuri). Lumea demonilor sau îngerii decăzuţi, care apasă pe umerii oamenilor adică : mânia, avariţia, desfrânarea, lenea, invidia, lăcomia şi trufia. Apoi au fost creaţi oamenii  
  
27. (Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul Lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
28. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"
29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.) ; Biblia Ortodoxă – geneza , cap.1 cu 27, 28, 29.  
  
Fotografia postată de Ştefan Melinte.  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SOCIETATEA CULTURALĂ GALA GALACTION INTELIGENŢĂ COGNITIVĂ SAU DESPRE UNIVERSUL BIBLIC / Ştefan Melinte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2796, Anul VIII, 27 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Ştefan Melinte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Melinte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!