CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Ştefan Melinte         Ediţia nr. 2441 din 06 septembrie 2017        Toate Articolele Autorului

TRIATERUL ORTODOX BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ TRECUT-PREZENT ŞI VIITOR SAU DESPRE CUM INFLUENŢEAZĂ DUALISMUL ŞTIINŢĂ-TEOLOGIE CREDINŢA ŞI BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TRIATERUL ORTODOX
BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ
TRECUT-PREZENT ŞI VIITOR SAU DESPRE CUM INFLUENȚEAZĂ DUALISMUL ȘTIINȚĂ – TEOLOGIE CREDINȚA ȘI BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ
TRECUTUL SAU DESPRE BISERICA ORTODOXĂ DE STIL VECHI (B.O.S.V.)
Din perspectiva influențelor dualismului știință-teologie, expresia de spirit a primului nivel de conștiință religioasă este : iudaism (Vechiul Testament) + iudeo-creștinism (Noul Testament) + Dogmatica Bisericii Primare + Jurisdicția Canonică a Bisericii Primare = Nivelul Primar K1 - constant de conștiință religioasă ortodoxă și prima dimensiune de spiritualitate ortodoxă. Se poate spune că prima dimensiune de spiritualitate ortodoxă a generat Biserica Ortodoxă Română de Sfântă Tradiție - B.O.R.S.T. sau Biserica Ortodoxă pe Stil Vechi – B.O.S.V. ca fracțiune ultraortodoxă în care filozofia religioasă, influențele scientice, astro-fizico-matematice și reprezentările despre universul așa cum el este erau : unele primare și altele aproape zero.

PREZENTUL SAU DESPRE BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ DE STIL NOU (B.O.R.S.N.)

Expresia de spirit a Nivelului II de conștiință religioasă ortodoxă K2 este : iudaism (Vechiul Testament) + iudeo-creștinism (Noul Testament) + Dogmatica Bisericii Primare* + jurisdicția canonică primară* + filozofia religioasă și influențele scientice astro-fizico-matematice* = Nivelul II de conștiință religioasă ortodoxă K2 și a doua dimensiune de spiritualitate ortodoxă (Confesiunea Ortodoxă Apostolică - C.O.A. sau Biserica Ortodoxă Română pe Stil Nou – B.O.R.S.N.) din care face parte covârșitoarea majoritate a creștinilor ortodocși români.

VIITORUL ORTODOXIEI SAU DESPRE BISERICA EUHTEROGONIC-ORTODOXĂ (B.E.O.R.)

Expresia de spirit a Nivelului III de spiritualitate ortodoxă este : euhterogonism (Euhterogonul) + iudaism (Vechiul Testament) + iudeo-creștinism (Noul Testament) + Dogmatica Bisericii Primare* + jurisdicția canonică Primară* + filozofia religioasă și influențele scientice, astro-fizico-matematice* = euhteronismul orthodox - Nivelul III de conștiință religioasă K3 - Credința Euhterogonic – Ortodoxă (C.E.O.) și a Treia dimensiune de spiritualitate ortodoxă în formare.

În România, din perspective euhter-ortodoxe, Triaterul Ortodox reprezintă viziunea integratoare a celor trei dimensiuni de spiritualitate ortodoxă.

Ștefan Melinte
MIȘCAREA EUHTER-ORTODOXĂ  
  
Referinţă Bibliografică:
TRIATERUL ORTODOX BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ TRECUT-PREZENT ŞI VIITOR SAU DESPRE CUM INFLUENŢEAZĂ DUALISMUL ŞTIINŢĂ-TEOLOGIE CREDINŢA ŞI BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ / Ştefan Melinte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2441, Anul VII, 06 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Ştefan Melinte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Melinte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!