CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Ştefan Melinte         Ediţia nr. 2438 din 03 septembrie 2017        Toate Articolele Autorului

MIŞCAREA EUHTER-ORTODOXĂ DESPRE CUM ILUMINAŢII NEOCAPITALIŞTI ŞI-AU PIERDUT CREDIBILITATEA ÎN FAŢA ROMÂNILOR
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MIŞCAREA EUHTER-ORTODOXĂ 
  
DESPRE CUM ILUMINAŢII NEOCAPITALIŞTI ŞI-AU PIERDUT CREDIBILITATEA ÎN FAŢA ROMÂNILOR 
  
Este bine ştiut, că Românii credeau că după anul 1989 vor trăi mai bine, că se vor folosi acumulările din vechiul sistem politico-economic, că se vor privatiza numai întreprinderile economice falimentare, că salariile şi numărul locurilor de muncă va creşte, că va fi libertate, că vor putea trăi liberi şi demni în ţara lor şi oriunde. Iată, cât de mari erau visele şi aşteptările Românilor de la noul sistem politico-economic. Cât de mult s-au înşelat, asta au cam început să-şi dea şi ei seama, acum după aproape treizeci de ani de neocapitalism. Adevărul este că neocapitaliştii, după anul 1990 au împărţit România în interesele lor şi ale vânzătorilor de iluzii care erau stăpânii lor, acumularea şi repartiţia s-a făcut în favoarea clasei politocrate hartano-oligarhice. De ce nu s-au apucat ei de muncă şi autostrăzi după lovitura de stat din anul 1989? Acum reiese cu evidenţă care erau adevăratele lor preocupări... 
  
Între acuzaţiile ce se aduc sistemului politico-economic neocapitalist reţinem: 
  
1.DATORIE EXTERNĂ MAI MARE DE 100 DE MILIARDE DE EURO, 
  
2.MIGRAŢIE ŞI GENOCID, între 3 şi 4 milioane de locuitori 
  
3.CRIMINALITATE ECONOMICO-FINANCIARĂ MAI MARE DE 1000 DE MILIARDE 
  
DE DOLARI, 
  
4.CRIME ECOLOGICE, munţi goi şi mii de hectare despăduriri, 
  
5.INECHITATE, INJUSTIŢIE SOCIALĂ ŞI INEGALITATE ÎN FAŢA LEGII, 
  
6.POLITICIANISM GĂUNOS, PARAZITISM POLITIC ŞI CORUPŢIE, 
  
7.VÂNZARE DE PATRIE, 
  
8.ANTRENAREA ROMÂNIEI ÎNTR-UN JOC PERICULOS DE INTERESE 
  
GEOPOLITICE, 
  
9.ABUZ DE ÎNCREDERE ÎMPOTRIVA INTERESELOR NAŢIONALE, 
  
10.DISOLUŢIA STATULUI ŞI A NAŢIUNII ROMÂNE. 
  
CÂND VOR FI JUDECAŢI, PENTRU ACESTE CAPETE DE ACUZARE VOR FI TRAŞI LA RĂSPUNDERE. 
  
Românii au plătit datoria externă a vechiului sistem politico-economic, au dat un vot de încredere neocapitalismului şi acum se văd înşelaţi în aşteptările lor, de aceea nu mai vor să finanţeze incompetenţa, corupţia şi parazitismul politic al unei clase politice neocapitaliste, care vrea să se perpetueze samavolnic la putere. 
  
Românii nu mai vor să susţină un sistem politico-economic, neocapitalist falimentar. 
  
Planul Românilor este că după 1 ianuarie 2019, Puterea din Umbră şi Justiţia se vor reforma şi că, aşa cum evreii i-au urmărit pe nazişti pentru rasism, criminalitate şi genocid, întocmai şi Instituţiile Statului Român îi vor urmări până când, profitorii loviturii de stat şi neocapitaliştii îşi vor achita datoria externă. Noi Românii nu am uitat niciodată şi nu vom uita în veci obida, raţionalizarea alimentelor, energiei, carburanţilor, combustibililor, restrângerea drepturilor, a libertăţilor cetăţeneşti şi anii grei ai Austerităţii Economice Naţionale, când în frig şi întuneric, am răbdat de foame, am muncit şi am scrâşnit din dinţi, pentru ca România să-şi achite datoria externă. În România, totul se plăteşte şi cât de mare să fii, dar de lege tot să ştii! 
  
Românii apreciază că Puterea din Umbră şi Justiţia, în dezvoltarea noastră economică trebuie să redefinească rolul statului, astfel încât să revenim economico-financiar în echilibrul statocratic. Ei cred de asemenea, că sistemul politico-economic neocapitalist trebuie să se transforme într-un stat capitalist centralizat, modern cu o economie performantă şi un sistem politico-economic de conversie şi randament politico-economic. 
  
Referinţă Bibliografică:
MIŞCAREA EUHTER-ORTODOXĂ DESPRE CUM ILUMINAŢII NEOCAPITALIŞTI ŞI-AU PIERDUT CREDIBILITATEA ÎN FAŢA ROMÂNILOR / Ştefan Melinte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2438, Anul VII, 03 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Ştefan Melinte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Melinte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!