CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Aș vrea să fie pace între noi
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Aș vrea să fie pace între noi. Aș vrea să nu fi spus ce-am spus, să nu fi scris ce-am scris, să nu fi făcut ce-am făcut. Aș vrea ca drumurile noastre paralele să se apropie prin gânduri frumoase chiar dacă vor rămâne pentru totdeauna paralele. Aș vrea să fim prieteni, prieteni în spirit. Aș vrea ca faptele de demult să rămână demult, nu uitate, nu părăsite, doar demult trăite și asupra lor să coboare amintirea plăcută a tot ce-a fost frumos. Caci în orice lucru, în orice ființă, în orice trăire e întotdeauna și ceva frumos, doar trebuie să-l cauți, doar trebuie să vrei să accepți să-l vezi. Aș vrea să fie pace între noi pentru mine, pentru tine, pentru că viața asta e prea valoroasă ca s-o strici cu gânduri urâte și prea scurtă ca sa-ți permită să n-o trăiești frumos. Nu cer iertare, nu vreau să iert, nu vreau să uitam. Vreau doar ca gândurile să fie limpezi și curate, nu învolburate de ce am spus, de ce-am făcut. Aș vrea să nu lăsam noaptea să coboare peste noi, întunericul să ne împiedice vederea, măcar o rază de lumină cât de slabă să rămână ca să ne vedem siluetele conturate pe orizontul vieții. Nu știu cum să spun, nu știu cum fac, nu știu cum s-ascult. Eu lecția asta n-am învățat-o niciodată si în nici o carte nu s-a scris cum ar trebui să fac. Doar cartea vieții noastre care s-a scris ieri, se scrie azi și se va scrie atâta timp cât vom mai exista poate să ne lumineze drumurile noastre paralele. Dar dacă nu citim din ea la fiecare pas, dacă sărim file si file, vom pierde momente, vom pierde înțelesul ei profund, vom pierde șansa să găsim pacea. Aș vrea să găsim pacea. O pace deasupra materialului, o pace fără cuvinte și fără cusur. O pace care să ne facă să zâmbim involuntar atunci când trecutul se plimbă prin fața ochilor minții, să ne facă mai buni, mai iertători, mai conștienți că a fost frumos.  
Nu pot vorbi în numele tău și nu știu dacă poți sau încerci să înțelegi ce spun. De fapt nu voi afla niciodată dacă ai încercat. Pe drumurile noastre paralele nu există intersecții, nu există apropieri. Privim drumul întins din fața noastră și rămâne la alegerea noastră să întoarcem capul să privim. Aș vrea să privim și depărtarea din spatele nostru să filtreze trecutul și să lase doar amintirile frumoase. Caci drumurile astea s-au intersectat odată înainte de a fi așa cum sunt acum și au continuat sinuos, când mai aproape, când mai departe până când au devenit calea asta ferată pe care o urmăm acum, fiecare pe șina lui. Nu vom deraia niciodată de pe șina noastră dar putem arunca privirile mintii din când în când către șina celuilalt ca să vedem cum îi merge și dacă în miile de kilometri pe care îi străbatem, printr-o fericită întâmplare și un joc al simultaneității vom privi în același moment unul către celălat, să ne zâmbim, să ne zâmbim fără cuvinte, fără vorbe fără rost și să ne bucurăm că pe cealaltă șină, trenul vieții funcționează încă.  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Aș vrea să fie pace între noi / Stefan Kellner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2133, Anul VI, 02 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Stefan Kellner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stefan Kellner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!