CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

ADRIANA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SCURT FRAGMENT DIN ROMANUL ”ADRIANA”. 
  
   
  
”Pe Adriana o cuprinse o stare de veselie. O amuză simplitatea răspunsului. Deci, dacă dorea să afle cât de îndrăgostit este pictorul de ea, trebuiau să facă dragoste cu el ca să afle astfel dovada. Înteresantă optică mai au şi italienii, îşi spuse ea. Dar eu sunt îndrăgostită de pictor? Cum pot afla asta dacă nu fac dragoste cu el? îşi puse fata întrebarea, zâmbind în sinea sa. 
  
  Giacomo, o privi direct în ochi şi luând-o cu ambele mâini de mijloc o atrase cu fermitate spre pieptul lui, fără să-i mai dea posibilitatea Adrianei de a se feri. Îi cuprinse gura cu pasiune şi începu să o sărute. La început fiind surprinsă de repeziciunea gestului bărbatului, ea nu a mai avut timp să reacţioneze. Săruturile lui vulcanice i-a topit orice încercare de rezistenţă şi de refuz, aşa că fără să vrea s-a lăsat cuprinsă de această frenezie sentimentală a gazdei, complăcându-se în starea de intimitate creată instantaneu. 
  
  Giacomo constatând că românca a răspuns pozitiv la atac, nu a aşteptat ca aceasta să se dezmeticească şi a început s-o despovereze de haine pe tânăra fată, care devenise docilă în faţa voinţei pictorului. În sinea sa, nu putea să nu recunoască că-i place tot ce i se întâmplă şi era perfect conştientă că acum nu mai exista cale de întoarcere de la ce de fapt în subconştient prevăzuse că s-ar putea întâmpla când a acceptat să-i viziteze atelierul. Chiar îl ajută pe bărbat să o elibereze cât mai repede de puţinele sale haine, începând să tragă şi de ale lui, ca să fie cât mai liberi, să simtă în toată plenitudinea emoţiilor cum este să faci dragoste cu cineva pe care ţi-l doreşti mai mult ca orice. 
  
  Tocmai când rămaşi în lenjeria intimă se apropiau de mult doritul pat, înlănţuiţi într-o frenezie nebună, plină de sărutări şi de mângâieri pe tot corpul, sună telefonul Adrianei, care o scoase din transa în care se găsea. Ţârâitul strident o blocă. Nu mai era în stare să facă nicio mişcare. Nu ştia cum să reacţioneze şi nenorocitul de telefon nu se mai oprea. Suna întruna ca o alarmă, ca un avertisment. 
  
  - Ce faci Adriana, răspunzi? se întrebă ea. 
  
  Se eliberă din braţele iubitului de ocazie şi alergă la poşetă, să scoată telefonul. Credea că este Sabina şi că vine să o ia acasă. Când deschise telefonul a constatat că de fapt era Radu. 
  
  - "Doamne, ce mă fac? Ce-am vrut de fapt să fac"? mai spuse ea şi răspunzând la telefon: 
  
  - Da dragule, spuse ea cu vocea sugrumată de emoţie. 
  
  - Sărut mâna iubire. Am vrut să aflu cum îţi mai merge prin Torino? 
  
  - B..bine, cum să-mi meargă? răspunse ea fără de convingere. 
  
  - Iubire, s-a întâmplat ceva? continuă Radu conversaţia cu nelinişte în glas. 
  
  - C..ce să se întâmple? Eram prin oraş la cumpărături. Sunt într-un magazin şi am auzit mai greu telefonul, încercă ea să găsească o scuză întârzierii răspunsului la apelul lui. 
  
  - Am vrut să-ţi mai aud vocea şi să-ţi spun că te iubesc la fel de mult. 
  
  - Mda, sunt convinsă de asta. Te rog să mă scuzi, este cam zgomot şi lume multă, te voi suna eu imediat ce ies în stradă. 
  
  - Bine, nu mai este nevoie să mă suni. Am vrut doar să te aud şi să mă liniştesc că totul este bine cu tine. Peste câteva zile ne vom reîntâlni aşa că avem timp de vorbit atunci mai mult. Te îmbrăţişez cu toată dragostea şi... nu uita de iubirea mea... 
  
  - Bine Radu. Şi eu te iubesc. Te sărut. Pa, pa şi închise telefonul cu febrilitate. Îşi mai reveni din teama ce o cuprinse. Se putea vedea pe faţa ei tensiunea şi emoţia prin care trecea. Fără să-l mai privească pe bărbatul din faţa ei, se repezi după hainele împrăştiate peste tot prin camera atelierului. 
  
  - Ce s-a întâmplat amore, o chestionă nedumerit italianul. 
  
  - Nimic. Mă aşteaptă prietena mea să mergem acasă. Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat şi nu trebuia să se întâmple. 
  
  - Non importa. Nu-i nimic. Îmi pare rău că nu am putut să gustăm din cupa fericirii. Poate ne vom reîntâlni curând să definitivăm ce am început şi atunci vom trăi sublimul. 
  
  Adriana se îmbrăcă în cea mai mare viteză, nici nu-şi dădea seama cum arată, dacă este sau nu deranjată la păr sau la machiaj. Nu vedea nicio oglindă prin cameră şi nici nu avea curajul să-l întrebe dacă are vreo baie unde să-şi controleze ţinuta.” 
  
Referinţă Bibliografică:
ADRIANA / Stan Virgil : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2898, Anul VIII, 07 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!