CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

PRIMA ZI DE PESCUIT PE MAREA NEAGRĂ DIN 2018
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Astăzi am debutat în sfârșit la pescuitul guvidului, chiar dacă a fost un pescuit nereușit. M-am trezit la ora 2,40 chiar dacă telefonul era programat să mă trezească peste alte două ore și nu mai aveam răbdare. Desigur că nu am mai putut adormi, așa că am am urmărit un film la TV. Pe la ora 4,oo am sunat un cunoscut care păzește o cârciumă pe malul mării, chiar în dreptul ieșirii noastre spre larg. Mi-a spus să mă culc la loc, nu-i de ieșit în larg. Nu am avut încredere din cauza nerăbdării de a ieși pe mare. Nu am mai fost de la 1 oct. 2017, când am căzut pe spate trăgând de barcă s-o introduc pe apă și mi-am fisurat degetul mare de la mâna stângă. Mă doare și acum, chiar dacă am făcut la el 10 zile de balnear cu ultra sunete și infra roșii. Așa că m-am urcat în mașină și am fugit pe faleză, la bărci. Marea era acceptabilă cu promisiuni de mai bine. La rândul meu am telefonat la colegii proprietari de bărci, invitându-i la mare. La ora 5,10 eram cu motor, scule pe dig. Deja un alt coleg plecase și altul era sosit dintre cei invitați de mine. La 5,30 am dat sfoară motorului și după 8 luni de staționare a pornit destul de ușor. Nu m-am depărtat mai mult de 3-4 sute de metri de mal și am încercat cum s-ar zice marea cu.... volta. Primii guvizi prinși nu după mult timp, doi odată, au fost dezamăgitor de mici. De 30 - 40 grame. Nici următorii nu m-au încurajat. Au urmat telefoane la ceilalți cunoscuți ieșiți odată cu miner, care erau la distanțe diferite în lard și alte poziții. Aceiași poveste. M-am mutat de vreo 4-5 ori la adâncimi de la 4 metri la 7 m și peste tot a fost o dezamăgire. În final pe la ora 9,30 am ajuns la mal ( rămăsesem singur pe mare și nu aveam cu cine ridica barca) cu cca 1,5 kg de guvid. Și totuși am prins ceva deosebit. Un pescăruși hoțoman. Când mi-am retras voltele din apă, el stătea pe motor și urmărea ce fac. A văzut unde am pus cârligele cu pipota în ele, s-a repezit și mi-a furat o voltă, numai că i s-a înfipt cârligul în cioc. L-am tras afară și l-am scăpat de chin. Cât era de mare la greutate nu cred că avea 250 grame. Așa de slabi sunt. Numai fulgii sunt de ei.  
Am avut o bătrână pe casa scării care mereu mă întreba când merg la pescuit? Îi era poftă de guvizi și am reușit să-i aleg 1 kg de pește, restul a fost pentru prânzul celor 4 pisicuțe care nu mai mâncaseră guvid din octombrie. Mâine este crimă și pedeapsă. Acum marea este furioasă și vântul suflă ca turbatul, așa că trebuie să-mi găsesc altceva de lucru. Am refuzat o invitație de pescuit la baltă pe motiv că dai 50 lei și s-ar putea să vii cu minciogul la fel de gol ca și astăzi de pe mare. Weekend plăcut tuturor. La mare este cald dar vânt. Apa mării este caldă.  
 
Referinţă Bibliografică:
PRIMA ZI DE PESCUIT PE MAREA NEAGRĂ DIN 2018 / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2709, Anul VIII, 01 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!