CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

PARFUM DE ORHIDEE - ROMAN , CAP. SASE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ramona  
 
Ramona se întâlni la şcoală cu Angela şi începu să-i povestească întreaga întâmplare cu accidentul său.  
- Dacă ştiam că nu te simţi bine, rămâneam cu tine să te conduc acasă, îi spuse colega sa.  
- Dar cine a ştiut, fato, că voi ameţi instantaneu. Mă uitam cum se îndepărtează tramvaiul şi dintr-odată am simţit că se învârte pământul cu mine, că mi se pune ceaţă pe ochi şi imediat am căzut pe trotuar ca un boxer dintr-un pumn bine plasat.  
- Cum aşa?  
- Foarte simplu. A fost o durere surdă în capul pieptului, o ameţeală şi poc, la pământ. Noroc că era zăpadă şi în căzătură nu am simţit nimic. Când m-au trezit pietonii mă durea la tâmplă şi acasă am observat în oglindă o pată mai roşie, cu un început de julitură. Cred că m-am lovit de o bucată de zăpadă îngheţată.  
- Doamne, putea să fie mai rău! Dacă te loveai de o bordură?  
- Asta era!  
- Şi l-a spital ce ţi-au spus?  
- Păi, nu am fost la spital.  
- Cum aşa?  
- Simplu. Când a venit salvarea şi au vrut să mă urce pe targă, am refuzat. Mă simţeam mai bine. Îmi revenisem din ameţeală.  
- Totuşi era mai bine să mergi la urgenţă.  
- Ei, nu am vrut să mai ajung şi pe acolo. Mai eram şi la ciclu şi cine ştie ce investigaţii îmi mai făceau.  
- Duruito, nu-i a bună cu tine. Măi, dar până la urmă am înţeles de la mama ta că ai fost la policlinică. Acolo ce ţi-au spus?  
- Da, am fost. Am făcut nişte analize la laborator, apoi am fost la interne si la neurologie. Mi-au spus că se datorează mai ales surmenajului şi că am o spasmofilie, cauzată de o lipsă de calciu.  
- Şi ţi-au dat tratament?  
- Da, să iau nişte vitamine şi calciu. Ce-i nasol este că mi-au interzis fumatul, cafeaua şi mai ales energizantele. Cred că am cam abuzat de ele. Nu ai văzut câte scoteam zilnic din automat? M-am dat la ele ca să-mi menţin tonusul.  
- Şi altceva ce ţi-au mai spus?  
- Ce să-mi spună? Ce auzi toată ziua la reclame: fructe şi legume bogate în vitamine.  
- Da, mai lipsea să-ţi zică să bei şi minimum doi litri de lichide pe zi.  
- Stai liniştită că mi-au spus, dar nu din ce bem noi, ci doar apă plată şi ceaiuri.  
- Auzi, cu Sorin te-ai mai întâlnit? Abordă Angela altă discuţie.  
- Nu în ultimul timp. De ce?  
- Pentru că l-am văzut într-o zi cu Simona.  
- Cu Simona? De unde şi până unde? Poate s-au întâlnit accidental. Unde erau?  
- Accidental pe dracul! Erau în tandreţi vizibile. Se aflau într-un bistro la o masă şi-o ţinea cu mâna de după gât. Dacă era o întâlnire firească nu se ţineau aşa de tandru.  
- Dă-l dracului de prost! Aşa-i când bagi în seamă toţi handicapaţii! Să vezi ce şuturi în cur am să-i dau când l-oi întâlni! Auzi şi nesimţita de Simona, să se cupleze cu el fără măcar să mă avertizeze!  
- Ce-ai fi vrut să-ţi spună? “Vezi Ramona că mie îmi place de Sorin. Mi-l dai şi mie?” Hi, hi, hi, hai că eşti nostimă. Cum eşti tu de imprevizibilă, sper că nu te apuci să le spui că eu ţi-am zis. Ei nu ştiu că i-am văzut.  
- Pe Sorin dă-l dracului, dar pe Simona ar trebui s-o ciufulesc.  
- Ha, ha, numai să poţi. Nu ai observat care este diferenţa fizică dintre voi? Te-ar mânca cu fulgi cu tot la o adică. Doar nu te apuci de bătăi prin liceu. Asta ne mai lipseşte şi aşa s-a dus buhul în toată ţara cu ce se întâmplă la noi în şcoală.  
- Şi care ar fi treaba? Ar mai apărea o ştire nouă în mass media. Cu ce să se umple tabloidele sau programele TV de ştiri? Aşa poate ajungem şi noi pe canapeaua lui Măruţă.  
- Da, dar ţi-ar scădea şi nota la purtare şi cum suntem în ultimul an de studiu liceal, n-ar fi indicat.  
- Să vezi ce şuturi am să-i dau lui Sorin! Miorlăitul dracului! “Ramona în sus, Ramona în jos”! “Nu ai nişte bani să-mi iau o cola sau de ţigări”? “Plăteşti tu intrarea la film, că nu am bani la mine” şi tot aşa. Acum idiotul să-i ceară lui mă-sa când are nevoie, continuă ea tare supărată de vestea primită.  
- Dacă şi tu te-ai lăsat escrocată! Ce, nu găseai băieţi mai de Doamne ajută?  
- Îmi plăcea de prostul ăsta! Era frumuşel, şi cum nu-l prea băgau alte fete în seamă sau băieţii, provenind dintr-o familie săracă, am zis că-l pot ţine în preajma mea ca pe un animăluţ de companie. Văd că m-am înşelat!  
- Nu aşa se întâmplă întotdeauna?  
- Aşa-i când îţi faci milă de Dracul!  
- Hai, lasă-l în pace, uite că sună de intrare. Ce faci, mergi sâmbătă la Condurache?  
- Merg, cum să nu! Dar nu mi-ai povestit ce-aţi făcut fără mine sâmbăta trecută. Sper că nu te-ai apucat de prostii cu proful? Hi, hi, hi, continuă ea să râdă singură de gluma spusă.  
- Ei, na, ce eşti nebună? Cum aşa? încercă Angela să se eschiveze de la detalii, înroşindu-se fără să vrea. Acest lucru nu-i scăpă perspicace-i sale prietene.  
- Alo! Angela! Ai ceva să-mi zici ce eu nu ştiu? Ce ascunzi?  
- Nn.. nimic, ce să-ţi ascund? Eşti zurlie? Dacă a aflat că nu mai vii, a preferat să-mi aleagă din culegere câteva exerciţii pe care trebuie să ţi le dau şi ţie şi atât.  
- Oare numai atât? Ia uită-te-n ochii mei Angela! Mie nu-mi miroase a bine. Ori te-ai tăvălit cu el? Ţi-a pus-o?  
- Hai fato! Eşti nebună? Ce dracul vrei să se întâmple? Am mai stat câteva minute cât am băut o cafea şi am plecat acasă.  
Nu avu curajul să-i mai zică şi de vişinată şi despre ce s-a întâmplat în dormitorul profesorului. Asta mai lipsea.  
- Ai grijă că merg cu tine la ginecolog, să văd dacă mai eşti fecioară şi începu să râdă în hohote.  
- Ai înnebunit, fato? Eşti dusă rău? Ce dracul crezi tu despre mine? Dacă tu ţi-ai potolit curiozitatea de la cincisprezece ani, crezi că o facem toate ca tine?  
- Şaisprezece mai corect. Da, dar eu cel puţin am făcut-o pentru o cauză “nobilă”!  
- Ce vrei să spui?  
- Că eu am făcut-o în numele dragostei. Hi, hi, hi, râse ea înveselită de această glumă.  
- Aha, am văzut ce succese ai tu în dragoste. Mereu eşti îndrăgostită de câte cineva. Nu trece luna şi ai alt iubit. Şi de Sorin ai fost îndrăgostită după cum susţii? I-ai oferit şi lui porţia de “candoare” în numele “cauzei nobile”? trecu ea la contraatac.  
- Lasă-l dracului de tâmpit! Nu-mi mai aminti de el acum când am aflat că este prieten cu Simona, că-mi strici ziua complet.  
- Poate nu s-au cuplat încă şi cine ştie ce putea fi între ei de se ţineau de după umăr.  
- De aceea nu m-a sunat să afle pentru ce am lipsit de la şcoală? Sau l-a durut în fund?  
- Ce să-ţi zic? Nu ştiu şi nici nu mă bag în problemele tale amoroase. Sper că eşti capabilă să-ţi gestionezi singură iubirile trecătoare.  
- Mda, mă descurc eu cu toţi neisprăviţii ăştia. Am eu ac de cojocul lor. Hai în clasă, am rămas ultimele!  
 
Referinţă Bibliografică:
PARFUM DE ORHIDEE - ROMAN , CAP. SASE / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1855, Anul VI, 29 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!