CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

ADRIANA - ROMAN IN LUCRU, CONTINUARE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Continuarea scrisa astazi la ADRIANA.  
 
Imi cer scuze faţă de cititori deoarece pot apare adeseori greşeli atât de dactilografiere, cât şi de redactare, materialul fiind la prima citire, fără revizuirea definitiva. Între timp aceste capitole suportă multe modificări cu fiecare recitire, atunci având alte idei pentru text şi acţiune.  
 
***  
 
La terminarea programului, Adriana a convenit cu David să continue acasă proiectarea, unde avea mai multă linişte şi putea lucra cât va rezista, fără s-o forţeze decât termenul pe care singură şi l-a stabilit.  
Când i-a promis beneficiarului că v-a avea o primă variantă în termen de o săptămână, nu s-a gândit la ce volum de lucru o aşteaptă să realizeze această lucrare. De fapt pentru ea constituia o probă mai ceva decât cea de licenţă. Era prima lucrare cu adevărat importantă. Dacă arhitectul şi constructorul şi-au făcut treaba şi au ridicat construcţia hotelului în sine, ei îi revenea sarcina să-l facă locuibil şi nu oricum, ci într-un stadiu de lux.  
Ca să aibă un punct de plecare şi de comparare, intră pe internet şi vizionă mai multe camere de hotel de cinci stele, apoi pe site-ul firmelor Dedeman şi Praktiker, să găsească obiectele electrocasnice, cele sanitare, necesare dotării băilor, parchetul, gresia, marmora, mobila, sau materialele pentru draperii, perdele, stofa mobilierului, stil de mobilă, obiectele electrice şi tot ce era necesar într-o cameră de hotel.  
Acum îşi dădu seama că atunci când şi-a fixat termenul de şapte zile, a fost prea entuziastă. O copleşise faptul că a primit o asemenea lucrare de o asemenea anvergură. Dorea să debuteze cu dreptul şi să-l facă pe patronul lucrării să fie mulţumit pe ce dă banii.  
Nu-l sună pe David să i se plângă că a greşit când a fixat doar o săptămână, să nu-l sperie că vor pierde lucrarea. Patronul dorea să prindă inaugurarea şi darea în folosinţă a hotelului încă din sezonul actual. Îl apelă pe Radu, să vadă ce mai ştie despre tatăl lui.  
- Bună dragule! Ce veşti mai ai despre tatăl tău? Îl întrebă ea cu teamă să nu-i dea cine ştie ce informaţie neplăcută.  
- Ce veşti să am! Este mai bine. Profesorul mi-a spus că a trecut de faza periculoasă şi se aşteaptă la o evoluţie bună cât mai repede.  
- Bravo! Cât mă bucur! Mai liniştit. Tu ce mai faci? Nu treci pe la mine când termini cu serviciul?  
- Cu treburile pe şantier. Poate spre seară când închei ziua de lucru.  
- Tot nu ţi s-a întors partenerul?  
- Mâine vine la muncă. Astă seară ajunge acasă.  
- Devii şi tu mai liber şi te poţi ocupa mai mult de tatăl tău şi de ce nu... şi de mine, să vii ca să mă vezi...  
- Te rog să mă scuzi dar aceasta-i situaţia. Ce-ai făcut astăzi la Mamaia?  
- Ce să fac? Am fost, am văzut, am luat lucrarea, ca să adaptez zicala latină veni, vidi, vice.  
- Şi? Îţi place?  
- Of, lasă-mă că am fost o fraieră.  
- De ce?  
- Fără să-mi dau seama la ce mă înham, i-am promis că-i duc într-o săptămână prima variantă de amenajare a camerelor de la etaj şi nu ştiu dacă voi reuşi, nici dacă fac nopţi albe.  
- Te descurci tu. Este mai greu până desenezi prima cameră, că apoi le adaptezi mai repede şi pe celelalte.  
- Da, dar într-o cameră sunt atât de multe de adăugat...  
- Ştiu, dar mai ştiu şi cât de ambiţioasă eşti. Ai să te întreci pe tine însăţi.  
- Uşor de spus. Mi-e teamă.  
- Dacă începi aşa, ai să-ţi pierzi tot entuziasmul. Este mai greu începutul. Am toată încrederea că vei reuşi.  
- Mulţumesc. Atunci te aştept.  
- Da, sper să scap mai devreme. Dau o fugă şi pe la tata.  
- Desigur. Te pup.  
- Şi eu.  
Închise telefonul, dar încă nu-şi dezlipise ochii de pe ecranul acestuia. Rămase gânditoare cu privirea pe ecran. Parcă-l vedea acolo pe Radu, plin de încredere în tot ce face. De câte ori vorbea cu el simţea cum îi transmite o stare de confort sufletesc, o stare de bine şi de linişte. Parcă problemele ce o frământau şi i se păreau apăsătoare, nu mai erau atât de împovărătoare. Totul devenea mai facil. Îşi recăpăta încrederea în propriile puteri.  
Se gândea la ce deosebire era între starea ei când era lângă Radu şi cea din preajma lui Giacomo. Lângă italian simţea o mare atracţie fizică, mai mult sexuală. Simţea o vibraţie şi un magnetism exagerat când îl vedea lângă ea. Era gata să-i îndeplinească orice dorinţă. Parcă o poseda. Nu ştia dacă şi-ar dori o asemenea stare pentru tot restul vieţii. O dependenţă totală de personalitatea lui. Prefera să fie liberă. Să facă numai ce-şi doreşte şi consideră că o avantajează.  
Dacă ar pleca în Italia, ce ar putea face acolo? Nu cunoştea nici măcar limba lor, să poată comunica direct cu locuitorii oraşului, care veneau în contact direct cu ea. Dar să presupunem că ar fi învăţat-o repede, aşa cum a reuşit şi Sabina. Apoi şi-ar găsi o slujbă ca şi prietena ei, în domeniul în care era pregătită profesional. Nu i-ar surâde să fie întreţinuta pictorului.  
Iată că i s-a oferit o ocazie deosebită. Dacă va reuşi cu această lucrare, prestigiul său în domeniu, va creşte şi odată cu acesta şi clientela. Ar putea să trăiască în oraşul ei natal, la fel de bine, ca oriunde în altă ţară occidentală.  
Dacă se va căsători cu Radu, ar putea lucra în familie, la aceeaşi firmă. Dar mai bine este să nu depindă nici de el, aşa că va rămâne tot cu David, atât timp cât firma lor va fi pe profit. Dacă nu va mai merge, asta este, va vedea atunci ce va fi.  
Terminându-şi gândurile provocate de vocea lui Radu, calmă, indiferent de situaţie, voce care şi ei i-a adus liniştea lăuntrică, deschise programul de proiectare şi se apucă de lucru, dând forma primei camere, conform fotografiei şi desenului după proiect. Începu s-o coloreze şi să amplaseze prin ea mobilierul din dotare, ales din reclamele celor două magazine, mai schimbă câte o noptieră care nu încăpea în spaţiul ales de ea, de asemeni culoarea parchetului să fie în ton cu cea a mobilierului şi încet, încet, camera se umplea şi devenea o realitate posibilă a ideii sale de design pentru lucrarea angajată.  
Concentrată asupra lucrului, nu ma realiză cum trece timpul. Auzi la un moment dat un zgomot în dreptul stomacului şi aşa îşi aduse aminte că astăzi nu a mâncat decât pizza de la prânz, pe care de fapt a împărţit-o în trei, cu Luminiţa şi David. Doar nu era ea să mănânce şi ei să se uite cum înfulecă de zor.  
Se gândi să meargă să încălzească mâncarea, dar poate că soseşte şi Radu şi vor servi cina împreună. Merse de se uită în dulapul cu provizii, să vadă dacă are vreo sticlă cu vin. Poate că Radu va rămâne la ea şi vor putea servi un pahar cu vin, ne mai fiind obligat să conducă autoturismul. Aşa s-ar consulta cu el asupra lucrării ei. Cine ştie ce sugestii îi mai putea dă, că doar este de acum arhitect cu experienţă în domeniu.  
VA CONTINUA  
Referinţă Bibliografică:
ADRIANA - ROMAN IN LUCRU, CONTINUARE / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1574, Anul V, 23 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!