CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 3056 din 14 mai 2019        Toate Articolele Autorului

OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LINGVISTICĂ, BUCUREȘTI 2019 REZULTATE ONORABILE PENTRU ELEVII BIHORENI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În perioada 10-12 mai 2019, Universitatea din București a organizat în Capitală, împreună cu ISJ Ilfov și cu Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Române, Olimpiada Națională de Lingvistică, la care au participat peste 200 de elevi din toată țara. Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus” este singura olimpiadă școlară unde corectura la fazele județeană și națională se face exclusiv la București, de cadre didactice universitare și de cercetători.  
  
Duminică, 12 mai, târziu în noapte, elevii lotului olimpic al județului Bihor, coordonați de Lector universitar Dr. asociat, prof. Maria Emanuela Roșa-Zah, s-au întors de la București, unde au obținut punctaje onorabile la Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus” 2019, la Secțiunile „Exercițiu” (clasele V-VIII) și „Performanță” (clasele IX-XII).  
  
Astfel, la Secțiunea „Exercițiu” (categoria A, clasele V-VI), eleva Bogdan Daria Andrea (clasa a VI-a, CN „Emanuil Gojdu” Oradea) a obținut în clasamentul național 74,9 puncte. La Secțiunea „Exercițiu” (categoria B, clasele VII-VIII), eleva Caba Raisa (clasa a VIII-a, CN „Emanuil Gojdu” Oradea) a obținut 40 de puncte. La Secțiunea „Performanță” (clasele IX-XII), elevul Caba Victor (clasa a IX-a, CN „Emanuil Gojdu” Oradea) a obținut 21 de puncte, eleva Boncea Natalia (clasa a X-a, CN „Emanuil Gojdu” Oradea) a obținut 41,5 puncte, iar elevul Petrache Remus Mircea (clasa a XII-a, CN „Teodor Neș” din SALONTA) a obținut 27 de puncte.  
  
În medie, elevii lotului olimpic al județului Bihor constituit din echipa formată de cei patru elevi ai CN „Emanuil Gojdu” din Oradea împreună cu elevul CN „Teodor Neș” din Salonta, s-au situat la mijlocul clasamentului național al Olimpiadei Naționale de Lingvistică „Solomon Marcus” 2019. Felicitări elevilor olimpici, profesorilor coordonatori și părinților care susțin aceste talente!  
  
Academicianul Solomon Marcus, matematician român de etnie evreiască, membru titular al Academiei Române din anul 2001, a militat constant pentru un „dialog al disciplinelor”, în care fiecare domeniu împrumută idei şi concepte de la celelalte. Astfel, în cartea sa denumită „Întâlnirea Extremelor”, renumitul geniu al Academiei Române considera „Lingvistica” o punte de legătură între „Gramatică”, „Logică” și „Matematică”. Ținta principală a cercetărilor sale a fost analiza matematică combinată cu lingvistica computațională (un domeniu interdisciplinar care se ocupă cu modelarea statistică bazată pe reguli a limbajelor naturale, dezvoltat de cercetătorii științifici din domeniul informaticii și lingvisticii, specializați în programarea computerelor pentru prelucrarea automată a limbajelor naturale, dar abordat recent și de experții în Inteligența Artificială, matematicieni, psihologi cognitivi, psiho-lingviști, antropologi, neurologi).  
  
Referinţă Bibliografică:
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LINGVISTICĂ, BUCUREȘTI 2019 REZULTATE ONORABILE PENTRU ELEVII BIHORENI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3056, Anul IX, 14 mai 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!