CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 3055 din 13 mai 2019        Toate Articolele Autorului

OLIMPICII BIHORENI AU PLACAT MATEMATICA CU MEDALII DE ARGINT ȘI BRONZ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ministerul Educației Naționale (MEN) și Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) au organizat la sfârșitul lunii aprilie, la Deva și Hunedoara, Olimpiada Națională de Matematică 2019. Format din 13 elevi orădeni și un elev salontan, lotul olimpic al județului Bihor a reușit performanța a 3 medalii de argint, 7 medalii de bronz oferite de SSMR și o mențiune oferită de MEN.  
  
Paruș L. Ștefan, elev în clasa a V-a la CN „Emanuil Gojdu” din Oradea a fost premiat de MEN cu „Mențiune” și a câștigat medalia de argint oferită de SSMR. Medalia de argint a fost oferită și elevei Sturz S.D. Miruna (clasa a V-a, CN „Emanuil Gojdu” Oradea). Medalii de bronz din partea SSMR au primit elevele de gimnaziu Nicoară V.C. Mara Amedeea (clasa a V-a, Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea), Lorincz L Carla Rebeca (clasa a VI-a, CN „Emanuil Gojdu” Oradea) și Trifa A. Iulia Elena (clasa a VII-a, Liceul teologic baptist „Emanuel” din Oradea).  
  
Liceanul Vaida H. Filip din clasa a X-a a Colegiului național „Emanuil Gojdu” din Oradea a primit din partea SSMR medalia de argint. Patru medalii de bronz au primit elevii de liceu Fechete I. Luca Andrei (clasa a IX-a, CN „Emanuil Gojdu” Oradea), Marchiș C. Laurențiu Andrei (clasa a XI-a, Liceul teoretic german „Friedrich Schiller” Oradea), Trifan L.N. Octavian (clasa a XI-a, Liceul teologic baptist „Emanuel” din Oradea) și Pop. I. Robert (clasa a XII-a, Liceul teologic baptist „Emanuel” din Oradea).  
  
Au mai primit diplome de participare elevii Petrache Remus-Mircea (clasa a XII-a, Colegiul național „Teodor Neș” Salonta), Balazshazi Alex (clasa a XII-a, Liceul teologic baptist „Emanuel” din Oradea), Budura Bogdan (clasa a X-a, CN „Emanuil Gojdu”) și eleva Ilieș Ariana (clasa a VIII-a, CN „Emanuil Gojdu”).  
  
Bucuria rezultatelor deosebite obținute la Olimpiada Națională de Matematică 2019 a fost împărtășită și de părinții elevilor lotului olimpic al județului Bihor, alături de profesoarele: Simona Drăgan, Grațiela Cicortaș, Gabriela Chișiu, Corina Nicoară și Petruța Gelu (CN „Emanuil Gojdu” Oradea), Szakall Anna Ildiko (Liceul teoretic german „Friedrich Schiller” Oradea); alături de profesorii: Florin Nicoară, Viorel Sadoveanu, Ioan Fechete (CN „Emanuil Gojdu” Oradea), Marius Cicortaș (Liceul teologic baptist „Emanuel” din Oradea), Mircea Pop (Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea), Ioan Lung (CN „Teodor Neș” din Salonta).  
  
Academicianul matematician Solomon Marcus scria în discursul său intitulat „Singurătatea Matematicianului”: „La întrebarea pe care o auzim mereu, din partea unor elevi, dar şi din partea unor părinţi şi educatori - „De ce matematică pentru copii care nu-şi propun să devină matematicieni?” - le răspundem: Pentru că matematica este un mod de gândire cu valoare universală şi pentru că ea prilejuieşte bucurii spirituale la care orice fiinţă umană ar trebui să aibă acces. În măsura în care adolescenţii vor învăţa să se bucure de frumuseţile matematicii, ale ştiinţei, ale artei şi literaturii, şi vor simţi nevoia de a le frecventa, ei nu vor mai suferi de plictiseală iar tentaţia unor activităţi derizorii va scădea”.  
  
Referinţă Bibliografică:
OLIMPICII BIHORENI AU PLACAT MATEMATICA CU MEDALII DE ARGINT ȘI BRONZ / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3055, Anul IX, 13 mai 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!