CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 3039 din 27 aprilie 2019        Toate Articolele Autorului

DARURI DIN INIMA ASOCIAȚIEI CARITABILE „SFÂNTUL NICOLAE”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bucuria și biruința Învierii Mântuitorului Hristos a fost trăită și în Salonta prin acțiunile umanitare organizate de Asociația „Sfântul Nicolae – Ocrotitorul orfanilor, văduvelor și nevoiașilor”, coordonată de doamna preoteasă Dorina Marian, împreună cu un grup de susținători și sponsori inimoși.  
  
O vacanță de primăvară binecuvântată: sute de copii din familiile aflate în grija asociației salontane „Sfântul Nicolae – Ocrotitorul orfanilor, văduvelor și nevoiașilor” au primit daruri și ajutoare umanitare. Peste 200 de pachete cu alimente esențiale și cozonaci au mângâiat nevoile bătrânilor singuri sau ale familiilor salontane cu mulți copii. Alte pachete cu dulciuri și peste 300 de iepurași din ciocolată au descrețit în zâmbete frunțile copiilor afați în evidența Asociației „Sfântul Nicolae” din Salonta. Asociația caritabilă continuă astfel, cu sfințenie, prin grija doamnei Dorina Marian și prin statornicia colaboratorilor, tradiția acțiunilor de ajutorare a copiilor, bătrânilor și familiilor nevoiașe din Salonta așa cum au fost gândite de preotul paroh Nicolae Marian, trecut la cele veșnice în urmă cu un an, în „Duminica tuturor sfinților” din 3 iunie 2018.  
  
„Mulțumesc sponsorilor și tuturor susținătorilor asociației care prin donații generoase și implicare afectivă duc mai departe tradiția ajutoarelor umanitare și poartă de grijă bătrânilor și copiilor nevoiași din Salonta. Datorită dragostei și smereniei acestor salontani, Asociația „Sfântul Nicolae” continuă să dăruiască și să susțină programele educaționale și de perfecționare a tuturor elevilor iubitori de învățătură din Salonta. Am luat decizia să premiem constant excelența în educație și elevii cu rezultate excepționale la învățătură. Anul acesta am avut bucuria, în calitate de președinte al asociației, să-l premiez pe elevul Petrache Remus Mircea cu o sponsorizare sub forma unei sume unitare de bani, care să acopere cheltuielile neprevăzute din deplasările la Deva, la Olimpiada Națională de Matematică și la București, la Olimpiada Națională de Lingvistică”, ne-a declarat doamna Dorina Marian.  
  
În premieră pentru învățământul liceal salontan, elevul Petrache Remus Mircea, din clasa a XII-a B a Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta (director prof. Vasile Trăncău), pregătit la matematică de prof. Ioan Lung, iar la Lingvistică de prof. diriginte Adina Sotea, s-a calificat în urma rezultatelor obținute la olimpiadele școlare județene ca dublu-olimpic național și a participat, în perioada 22–26 aprilie la Olimpiada Națională de Matematică găzduită la Deva de ISJ Hunedoara și organizată de Societatea de Științe Matematice din România, iar în perioada 10–12 mai urmează să participe la București, la Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus”, sub egida Ministerului Educației Naționale, a Universității București și a Institutului de Lingvistică al Academiei Române.  
  
Referinţă Bibliografică:
DARURI DIN INIMA ASOCIAȚIEI CARITABILE „SFÂNTUL NICOLAE” / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3039, Anul IX, 27 aprilie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!