CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2925 din 03 ianuarie 2019        Toate Articolele Autorului

DARURI DIN IUBIRE PENTRU ORFANII DE LA CIGHID
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cumpăna dintre ani, în Duminica ajunului sărbătorii „Nașterii Domnului Iisus Hristos”, glasul colindătorilor salontani a vestit bucuria faptelor bune săvârșite în iubirea și grija față de copiii orfani ai Centrului special de plasament de la Cighid.  
  
Complexul muzeal „Vatra Satului Românesc” situat în Parcul „Regina Maria” din Salonta a devenit, prin tradiția locului, centrul cultural de referință al activităților caritabile, social-umanitare și filantropice organizate, an de an, de inimoasele gazde Rodica, Ioan și Răzvan Sala.  
  
Momentele premergătoare acțiunii umanitare „Colindăm cu fapte din iubire copiii orfani de la Cighid” au adunat în Parcul „Regina Maria” din Salonta sute de binefăcători care au îmbrățișat cu bucurie mesajul „Dar din dar se face Rai!” Cu toții au fost răsplătiți duhovnicește, prin Concertul de Colinde susținut de grupul de colindători al Parohiei Ortodoxe Salonta I (preot paroh Ionel Chira), grupul de colindători al Parohiei Ortodoxe Salonta II (preot paroh Mircea Vinter), grupul de colindători al studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Oradea, grupul de colindători de la Grădinița „Toldi” (grupa mare - educatoare Rodica Igna și Narcisa Brânduș).  
  
Astfel, pragul dintre anii 2018 – 2019 a fost trecut și de „Caravana iubirii pentru copiii orfani de la Cighid”, formată din zeci de familii de salontani inimoși care au încărcat peste 25 de mașini cu daruri pentru copii, de la alimente, jucării, dulciuri, fructe, prăjituri și îmbrăcăminte, până la un frigider nou-nouț.  
  
Bucuria celor 50 de copii aflați în grija personalului specializat de la Centrul de plasament de la Cighid a fost nemărginită. În îmbrățișări pline de afecțiune, copiii orfani și-au exprimat prin cuvinte de mulțumire și lacrimi de bucurie emoția reîntâlnirii cu marea familie de „părinți” venită din Salonta. Copilașii au colindat împreună cu oamenii de omenie vestea bună a Nașterii Pruncului de Dumnezeu pe acest pământ.  
  
Familia Ioan și Rodica Sala, sufletul acestor gesturi de iubire și dăruire devenite tradiție în Salonta, au adresat cu dragoste și respect un mesaj public: „Ne-am bucura nespus dacă oricare dintre Dumneavoastră ați încerca, măcar o dată în viață sau măcar o dată într-un an plin de binecuvântări, acest sentiment unic de a fi colindați și de a colinda cu inima și fapta alături de copiii orfani de la Cighid și de oriunde în lume. Aceste mici suflețele nevinovate sunt lipsite de căldura părintească dar ne sunt lăsate în grijă de Dumnezeu nouă, tuturor oamenilor binecuvântați cu familii, tocmai pentru a ne încerca inima și credința. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toți cei care, ani la rând, au fost alături de noi în tradiționalul Colind în fapte de iubire de la Cighid”.  
  
Printre oamenii cu suflet mare din Salonta, altruiști dedicați „Caravanei iubirii pentru copiii orfani de la Cighid” s-au numărat Paul Achiței, Cornelia Blaje, Valeriu Boeriu, Ioan Budău, Camelia Buștea, Ramona Buz, Mihai Cristea, Florica Husăsan, Dragoș Husăsan, Mădălina Husăsan, Kertmegi Irina, Adrian Leucuța, Elena Pilșu, Gheorghe Marcu, Maria Nan, Ancuța Nan, Florica Neaga, Olimpia Neagrău, Viorica Negruț, Lia Sala, Ioan și Rodica Sala, Răzvan Sala, Viorel Sala, Ioan Stana și alții.  
  
Organizatorii evenimentului caritabil mulțumesc și colindătorilor care au pus în valoare harul primit de la Dumnezeu – preacucernicilor preoți parohi prof. Ionel Chira, Mircea Vinter, Florin Marius Buștea, Nicolae Sabău, Ciprian Matei, profesoarelor Victoria Maria Chira, Rodica Igna, Narcisa Brânduș, precum și studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea.  
  
Referinţă Bibliografică:
DARURI DIN IUBIRE PENTRU ORFANII DE LA CIGHID / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2925, Anul IX, 03 ianuarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!