CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2826 din 26 septembrie 2018        Toate Articolele Autorului

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ZIDEȘTE FAMILIA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ZIDEȘTE FAMILIA  
  
„Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană” - le spunea Pavel, apostolul Domnului Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, sfinților din Efes și tuturor efesenilor credincioși în învățătura descoperită prin Duhul Sfânt Dumnezeu.  
  
Asemeni Bisericii din Efes, comunitatea creștinilor din Biserica Baptistă „Betel” Salonta este, săptămâna aceasta, gazda unor oaspeți deosebiți. Vineri (5 octombrie, de la ora 18:00), Sâmbătă (6 octombrie, de la ora 18:00) și Duminică (7 octombrie, de la orele 09:30 și 17:00), pastorul senior Gigi Cosman din Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Cluj va predica Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură - Biblia, vestind salontanilor învățătura sănătoasă a Sfintei Treimi pentru consolidarea familiei, „această cetate binecuvântată zidită pe stânca noastră – Isus Hristos”.  
  
Familia Adriana și Gigi Cosman răspunde astfel invitației păstorului Bisericii Creștine Baptiste „Betel” din Salonta, Florin Cociubei care, alături de comitetul bisericesc, mulțumește bunului Dumnezeu pentru aceste seri spirituale speciale, în care „Biserica lui Hristos aduce slavă Tatălui ceresc prin ascultarea și împlinirea poruncilor divine, prin întărirea familiilor care compun și definesc trupul sfânt al Bisericii al cărei cap este Mântuitorul Isus Hristos”.  
  
Alături de creștinii baptiști salontani sunt invitați la această părtășie și membrii celorlalte biserici din zonă păstorite de Dr. Emanuel Țundrea (Tinca), Gheorghe Chișe (Tulca), Beniamin Hamza (Gurbediu), Flaviu Tocai (Râpa), Daniel Brisc (Avram Iancu), Mihai Cociubei (Ianoșda, Homorog, Mărțihaz, Ghiorac). Sunt așteptate la părtășia Cuvântului Sfânt toate sufletele cu dragoste de Dumnezeu, indiferent de religie sau etnie.  
  
Cele patru predici ale pastorului Gigi Cosman sunt dedicate familiilor care au ales să trăiască cu frică de Dumnezeu, pentru Dumnezeu, în Isus Hristos Domnul - bucuria mânuirii aici pe pământ și în veșnicia Împărăției Noului Ierusalim. Mesajul unitar care va împodobi amvonul Bisericii baptiste din Salonta este definit drept „acceptarea și trăirea responsabilă, permanentă a învățăturii biblice din Cuvântul lui Dumnezeu care reprezintă singurul liant veritabil pentru consolidarea familiei zidită pe jertfa mântuitoare a Domnului Isus Hristos”.  
  
„Teme precum prietenia și loialitatea, logodna și căsătoria, relațiile dintre soți, procreația și educația, relațiile dintre părinți și copii, relațiile dintre copii și părinți, grija pentru generația a treia, relațiile dintre generații, respectul reciproc și comunicarea între soți vor fi predicate potrivit Sfintei Scripturi a Vechiului și Noului Testament. Pentru noi, creștinii baptiști, familia și biserica reprezintă un tot unitar, o binecuvântare sfântă în perspectiva relației pe care Creatorul - Dumnezeu Atotputernic a stabilit-o dintr-un început cu omul, prin bărbatul Adam și femeia Eva”, ne-a declarat Florin Cociubei, pastorul Bisericii Baptiste „Betel” Salonta.  
  
Serviciile divine susținute de pastorul Gigi Cosman vor aduce slavă lui Dumnezeu prin predicarea Evangheliei lui Hristos întărită și prin cântările duhovnicești susținute de Fanfara bisericii sau de Corul Bisericii Creștine Baptiste „Betel” din Salonta dirijat de Alexandra Filip, Ionel Miheș, Teofil Marișcaș, în acompaniamentul la pian al surorilor Debora și Vanesa Moisi.  
  
Sorin Petrache  
  
Referinţă Bibliografică:
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ZIDEȘTE FAMILIA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2826, Anul VIII, 26 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!