CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2814 din 14 septembrie 2018        Toate Articolele Autorului

HĂINUȚE ȘI GHETUȚE, NOI-NOUȚE, PENTRU 130 DE ȘCOLARI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Salonta. Lugașu de Sus (Bihor). „Din suflet, pentru suflet” este noul proiect umanitar al Asociației „Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor”, demarat la începutul acestui an școlar în municipiul Salonta. Sufletul acestei acțiuni caritabile este Dorina Marian, președinta asociației care, cu dragoste și emoție scăldată în lacrimi, duce mai departe, alături de o mână de oameni inimoși, proiectele gândite împreună cu soțul său preaiubit, preotul paroh Nicolae Marian, plecat fulgerător, în urmă cu trei luni, în lumea celor drepți și iubiți de Dumnezeu.  
  
Proiectul social-umanitar „Din suflet, pentru suflet” a fost demarat de doamna preoteasă Dorina Marian cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar 2018-2019. Potrivit bordului de conducere al Asociației „Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor”, acțiunea caritabilă a avut ca scop împărțirea de îmbrăcăminte și încălțăminte, toate noi-nouțe, copiilor din municipiul Salonta și din Lugașu de Sus, localitate în care asociația salontană are un Punct de lucru.  
  
„Peste 130 de copii au beneficiat de aceste ajutoare umanitare și multe alte bunătăți care poartă toată dragostea și preocuparea pentru nevoile celor mici, așa cum ne-a învățat, ani la rând, preotul nostru Nicolae Marian. Campania „Din suflet, pentru suflet” se va desfășura până la sfârșitul lunii septembrie. Ne-am adresat în primul rând copiilor cu situație materială delicată, familiilor cu mulți copii, familiilor monoparentale, cu nevoi sensibile, emoționale, copiilor care participă la activitățile desfășurate în cadrul centrului Doris al asociației, dar și copiilor din cadrul Parohiei Ortodoxe Salonta 1 păstorită timp de trei decenii și jumătate de preotul paroh Nicolae Marian. Dorim ca fiecare activitate a asociației să aducă o rază de bucurie în sufletul copiilor, al părinților, indiferent de etnie. Dorim ca și pe viitor să fim tot mai prezenți în viața comunității din Salonta. Asociația „Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor” nu poate schimba lumea, dar poate deveni o verigă în imensul lanț de iubire al carității. Toate activitățile filantropice desfășurate pe viitor prin asociația noastră, care ocrotește copiii și familiile aflate în nevoi, vor purta amprenta memoriei soțului meu, preotul Nicolae Marian, marele patriot al unității de neam și țară, reprezentant de seamă al comunității românești din Salonta. Fondator și susținător al Asociației „Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor”, preotul Nicolae Marian l-a slujit pe Dumnezeu și pe toți copiii Lui timp de 35 de ani. Plecat în Împărăția lui Dumnezeu, părintele Nicolae continuă să ne învețe, prin exemplul faptelor sale din viață, că adevărata religie o reprezintă grija pentru copii, pentru orfani, pentru văduve și pentru toți cei aflați în nevoi și suferințe”, ne-a mărturisit doamna preoteasă Dorina Marian, președinta asociației.  
  
Cei care doresc să se adreseze Asociației „Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor” pentru a primi sprijin material sau pentru a urma, de la 1 octombrie 2018, cursuri gratuite de limbi străine, în special de limba germană, o pot face în Salonta, pe strada Șarcadului, nr. 1 sau la numărul de telefon 0720.236.902.  
  
Ramona Buz  
  
Sorin Petrache  
  
Referinţă Bibliografică:
HĂINUȚE ȘI GHETUȚE, NOI-NOUȚE, PENTRU 130 DE ȘCOLARI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2814, Anul VIII, 14 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!