CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2780 din 11 august 2018        Toate Articolele Autorului

„TABĂRA VESELIEI” A DEVENIT O TRADIȚIE ÎN ORAȘUL SALONTA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Veselia are reședință de vară în Salonta. Zeci de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani dovedesc acest fapt an de an, oferind orașului din sudul județului Bihor strălucirea emblematică a „Taberei Veseliei”. Prichindeii salontani s-au împrietenit și s-au distrat și anul acesta într-o atmosferă veselă, timp de cinci zile, descoperind astfel că și în vacanța mare se poate învăța ceva nou și util într-un mod recreativ și interactiv.  
  
Artizanii „Taberei Veseliei 2018” au fost, ca de obicei, inimoasele profesoare Florica Neaga, Mihaela Zgimbe, Ramona Buz care, împreună cu Daniela Toma, Eva Maghiar și Zoe Nagy, cu antrenorul Cristian Țârlea și cu doamna Dorina Marian, președintele Asociației „Sfântul Nicolae, Ocrotitorul copiilor și săracilor” din Salonta, au dovedit că în orice activitate desfășurată alături de copii, utilul se îmbină cu plăcutul într-un mod miraculos.  
  
În „Tabăra Veseliei 2018”, fiecare zi a fost o nouă surpriză pentru copiii salontani care, sub îndrumarea profesorilor și coordonatorilor voluntari, au deprins tainele exprimării corecte și respectuoase în societate, au descoperit că matematica sau gramatica limbii române se pot învăța și într-o manieră distractivă și au înțeles de ce munca în echipă determină întotdeauna o victorie binemeritată. Micuții participanți la „Tabăra Veseliei 2018” au modelat lutul și au pregătit ornamente pentru grădina cu flori, au pătruns tainele bucătăriei, au făcut cunoștință cu marile minuni ale lumii, au aflat ce înseamnă „centenar” și în mod special ce semnificație patriotică are „Centenarul Marii Uniri”. Copiii au prins fluturi, au făcut modelling, s-au întrecut în competiții de viteză pe role, pe biciclete, au confecționat măști potrivite temperamentului fiecăruia, au învățat să valorifice lucruri banale sau obiecte reciclabile pentru a crea ornamente drăguțe, au învățat limbajul codat pentru a putea comunica liber.  
  
După muncă a venit și răsplata. În fiecare zi copiii din „Tabăra Veseliei 2018” au primit, pe lângă diferite gustări, un dejun complet, frumos asortat cu desert surpriză. În ultima zi a taberei, preșcolarii și elevii au primit câte o diplomă și rezultatele muncii lor într-o mapă de vacanță, iar doamna Dorina Marian, președinta Asociației „Sfântul Nicolae, Ocrotitorul copiilor și săracilor” din Salonta, le-a pregătit daruri speciale. Totul a fost răcorit cu un apetisant tort de înghețată.  
  
Profesoara Ramona Buz, președintele PNL Salonta și una dintre coordonatoarele-voluntar ale „Taberei Veseliei 2018” ne-a mărturisit că marea provocare a acestui eveniment educațional este „să ții în priză 50 de copii de vârste diferite, astfel încât să nu se plictisească niciunul, să nu se rănească, să fie toți veseli mereu, să înțeleagă că a te distra nu înseamnă lipsa totală a regulilor”. Într-un final, ne-a mărturisit Ramona, zâmbetele și îmbrățișările acestor copii minunați anulează pe loc orice urmă de oboseală, „iar faptul că există oameni pentru care voluntariatul nu e doar o teorie îndepărtată, oameni care sunt deschiși mereu la nevoile comunității și care oferă necondiționat și neobosit o mână de ajutor - cum ar fi domnul antrenor Cristian Țârlea, domnul director al Liceului Tehnologic Salonta, prof. Adrian Szatmari, precum și personalul acestei instituții, domnul director al societății Inteva Products, Cristea Mihai sau doamna Dorina Marian, președintele asociației co-organizatoare - ne determină să schițăm deja, cu mult optimism, proiectul de activități pentru anul viitor al „Taberei Veseliei 2019”.  
  
Sorin Petrache (foto: prof. Ramona Buz)  
  
Referinţă Bibliografică:
„TABĂRA VESELIEI” A DEVENIT O TRADIȚIE ÎN ORAȘUL SALONTA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2780, Anul VIII, 11 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!