CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2697 din 20 mai 2018        Toate Articolele Autorului

SFINTE BINECUVÂNTĂRI LA SFINȚIREA SPAȚIULUI EXTERIOR AL BISERICII ORTODOXE „ÎNĂLȚAREA DOMNULUI” DIN SALONTA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În Duminica a VII-a după Paști, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, orașul Salonta a primit, pentru a doua oară în acest an, vizita Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, a Protopopului de Tinca, preot paroh Vasile Popa, alături de un sobor de preoți.  
  
Îmbrăcată în haine duhovnicești de sfântă sărbătoare, comunitatea de credincioși ai Parohiei Bisericii Ortodoxe cu hramul „Înălțarea Domnului” din Salonta, păstorită de preotul paroh Marian Nicolae, a primit binecuvântarea sfințirii spațiului exterior și a exteriorului locașului de cult în cadrul slujbei religioase oficiată de Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei. Sfânta Liturghie de Duminică, 20 mai 2018, a revărsat peste adunarea creștinilor ortodocși harul și binecuvântarea Duhului Sfânt în închinarea soborului de preoți strânși în slujire sub mâna Bunului Dumnezeu, în Biserica „Înălțarea Domnului” din Salonta.  
  
Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a fost primit cu mulțumiri și flori de părintele Nicolae Marian, paroh la Parohia „Înălțarea Domnului” din Salonta, împreună cu preoteasa Dorina Marian, președinta Asociației caritabile „Sfântul Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Săracilor” din Salonta.  
  
Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a predicat Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia după Ioan, capitolul 17, aducând în cugetul și inima credincioșilor salontani frumusețea mesajului sfânt din „Rugăciunea Domnului Iisus Hristos” pentru ucenicii Săi.  
  
La încheierea serviciului religios, Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei a avut o stare de vorbă, în mulțumire și sfaturi duhovnicești, cu preoții Protopopiatului Tinca, cu enoriașii Parohiei Bisericii Ortodoxe cu hramul „Înălțarea Domnului” păstoriți de preotul paroh Nicolae Marian, cu primarul Török László, edilul municipiului Salonta. Prezent încă de la începutul slujbei religioase la evenimentul sfințirii spațiului exterior și a exteriorului locașului de cult, primarul Török László a fost caracterizat de Preasfinția Sa Sofronie Drincec drept „un gospodar și politician exemplu, un om pe care-l dăm mereu ca exemplu până la cel mai înalt nivel, prezent permanent în mijlocul tuturor salontanilor, un primar care nu face deosebire între etnii sau confesiuni religioase, un primar al unității, bunului-simț și clădirii binelui în slujirea aproapelui”.  
  
Preotul paroh Nicolae Marian, sufletul și păstorul Parohiei Bisericii Ortodoxe cu hramul „Înălțarea Domnului” din Salonta, a primit din partea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei o Diplomă de merit și de recunoaștere a slujirii exemplare în sânul Bisericii Ortodoxe, a devotamentului și implicării totale, de-a lungul anilor, în buna rânduială duhovnicească și administrativă a vieții și simțirii ortodoxe din Protopopiatul Tinca.  
  
Sorin PETRACHE (foto: Remus Petrache)  
  
Referinţă Bibliografică:
SFINTE BINECUVÂNTĂRI LA SFINȚIREA SPAȚIULUI EXTERIOR AL BISERICII ORTODOXE „ÎNĂLȚAREA DOMNULUI” DIN SALONTA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2697, Anul VIII, 20 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!