CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2660 din 13 aprilie 2018        Toate Articolele Autorului

SĂPTĂMÂNA SUFLETELOR LUMINATE ȘI TĂMĂDUITE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SALONTA/BIHOR. Sărbătoarea creștină „Izvorul Tămăduirii” aduce, an de an, în Parohia Ortodoxă Salonta I a Bisericii Ortodoxe cu hramul „Înălțarea Domnului” bucuria împlinirii tuturor binecuvântărilor din Săptămâna Luminată. „ Dacă privim mai adânc în sufletul nostru, putem mărturisi că, în această perioadă, toate s-au umplut de Lumina Sfântă a Învierii Domnului”, ne-a declarat vineri, 13 aprilie, preotul paroh Nicolae Marian.
În fiecare an, în prima vineri după Paști, Biserica Ortodoxă sărbătorește „Izvorul Tămăduirii”. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor împlinită în Jertfa și Învierea Domnului Iisus Hristos. Numele de „Izvorul Tămăduirii” amintește de o serie de minuni săvârșite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului. De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli și a tămăduit diferite răni și suferințe.  
  
Pentru Biserica Ortodoxă cu hramul „Înălțarea Domnului” din Salonta, această mare sărbătoare, care încheie Săptămâna Luminată, reprezintă răspunsul plin de smerenie și dragoste al credincioșilor care, după ce au primit cu adevărat în suflet Lumina Învierii Domnului, rămân în harul lui Hristos și cred cu desăvârșire în minunile pe care Dumnezeu le săvârșește și astăzi în dreptul celor statornici în dreapta credință. „Dar adevărata vindecare pe care Dumnezeu o săvârșește în dreptul creștinului autentic este vindecarea sufletului. Abia apoi puterea lui Dumnezeu lucrează vindecare trupească sau de alte nevoi, ne-a spus preotul paroh Nicolae Marian. Și pentru a primi o astfel de vindecare trebuie să luăm seama la sufletele copiilor care sunt atât de plăcute și binecuvântate înaintea Sfintei Treimi. Trebuie să avem o inimă de copil, curată și credincioasă pentru a primi minunea Izvorului Tămăduirii”.  
  
Biserica „Înălțarea Domnului” din Salonta iubește copiii, fapt dovedit și în Duminica Învierii Domnului când, alături de sutele de enoriași, zeci de copii din cadrul Centrului de zi multi­funcțional „Doris” al Asociației „Sfântul Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Săracilor” din Salonta au mulțumit Bunului Dumnezeu printr-un spectacol de cântece și poezii susținut în fața altarului Bisericii. „Sunt doar o parte dintre cei peste 80 de copii înscriși în cadrul programelor gratuite ale Asociației „Sfântul Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Săracilor”, ne-a declarat doamna Dorina Marian, președinta asociației caritabile din Salonta. Alături de soțul meu, preotul paroh Nicolae Marian, mulțumim tuturor salontanilor inimoși care ne-au ajutat să oferim în prima și a doua zi de Paști peste 500 de pachete-cadou cu dulciuri acestor copilași minunați din Salonta și Lugașu de Sus și să pregătim, în curtea Parohiei Salonta I, un praznic îmbelșugat, cu 2.500 ouă roșii și cozonaci, după slujba din Duminica Învierii. Dumnezeu să-i răsplătească cu sănătate sfântă pe angajații societății Inteva Products Salonta (director Mihai Cristea), precum și pe generoșii manageri salontani: Valeriu Vâlcan, Adrian Caciora, Eugen Bene, Ioan Bondar, Cristian Șoroș, Ioan Sala, Vasile Savin, Ioan Blăje, Florian Bonchiș, Vasile Crișan, Alex Milorad David, Adrian Laza, Alexandru Chiș, Adrian Leucuța, Octavian Cizmaș, Daniel Fărcuț, Dorin Buda, Ștefan Pap și, nu în ultimul rând, pe toți angajații firmelor care susțin permanent activitățile caritabile ale Parohiei Salonta I și ale Centrului de zi Doris”.  
  
În Vinerea Sărbătorii „Izvorul Tămăduirii” au fost invitați să slujească la Salonta, la Slujba Sfântului Maslu din Biserica Ortodoxă cu hramul „Înălțarea Domnului”, părintele protopop Vasile Popa și preotul paroh secretar Călin Popa din cadrul Protopopiatului Tinca. Hristos a Înviat!  
  
Remus Petrache, Sorin Petrache (Foto. Remus Petrache)  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SĂPTĂMÂNA SUFLETELOR LUMINATE ȘI TĂMĂDUITE / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2660, Anul VIII, 13 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!