CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2598 din 10 februarie 2018        Toate Articolele Autorului

ASOCIAȚIA „SF. NICOLAE OCROTITORUL SĂRACILOR” SFINȚITĂ DE P.S. SOFRONIE EPISCOPUL ORADIEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Asociația „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” din Salonta (Bihor) a fost sâmbătă, 10 februarie 2018, gazda unui eveniment emoționant, fără precedent în istoria entităților salontane nonprofit cu activități social-umanitare și educaționale.  
  
Dorina Mariana Marian, președinta asociației a adunat laolaltă, în inima comunității ortodoxe din Salonta, numeroși copii, părinți, profesori și directori de instituții școlare, medici, preoți, reprezentanți ai autorităților locale și județene, reprezentanți ai Consulatului Onorific al Republicii Slovace la Salonta, actuali și foști senatori și deputați bihoreni din Parlamentul României, oameni de cultură și oameni de afaceri. Cu toții au primit Sfânta binecuvântare a Prea Sfințitului Dr. Sofronie Drincec Episcopul Oradiei.  
  
„Fiecare act caritabil este o treaptă către Cer” - este axioma filosofică care a însoțit invitația formulată de bordul Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” coordonat de Dorina Mariana Marian în calitate de președinte și de Nicoleta Felicia Secară, vicepreședinte. Au răspuns chemării la Slujba de sfințire, prilejuită de inaugurarea Centrului de zi „Doris” al Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor”, toți prietenii copiilor proveniți din familii sărace, indiferent de religie și naționalitate, ai vârstnicilor lipsiți de resurse materiale.  
  
Slujba de sfințire a așezământului social, umanitar și educațional a fost oficiată de Prea Sfințitul Dr. Sofronie Drincec Episcopul Oradiei, alături de un sobor de preoți ortodocși.  
  
Cu sediul în Salonta, pe strada Șarcadului nr. 1, Centrul de zi „Doris” al Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” susține diverse programe gratuite la care s-au înscris peste o sută de copii și adolescenți. Astfel, sub îndrumarea prof. Andrea-Anna Mados au început, în zilele de miercuri, între orele 17:00-19:00, cursurile gratuite de limba germană. Tot prin cursuri gratuite, elevii pot opta pentru aprofundarea cunoștințelor de limba română, sub coordonarea prof. Ramona Buz și prof. Mihaela Zgimbe. În cadrul asociației, sub îndrumarea psihologului Monica Lerinț, vor fi oferite gratuit programe de consiliere, evaluare și îndrumare. În calitate de preot paroh iconom-stavrofor și șef de centru al asociației, părintele Nicolae Marian de la Biserica Ortodoxă „Înălțarea Domnului” va organiza cursuri gratuite de morală, conduită și consiliere creștină a copiilor și a tinerelor familii din Salonta, iar prin grija as. soc. Cristian Nicușor Țig sunt pregătite noi programe de asistență social-umanitară pentru copiii și vârstnicii cu probleme speciale sau aflați în situații de criză materială. Începând cu luna martie, cu sprijinul unor medici specialiști inimoși, asociația va oferi prin Centrul de zi „Doris” consultații medicale gratuite de medicină internă și ecografie, EKG, teste de diabet și de tensiune gratuite, de două ori pe lună. Potrivit președintei asociației, Dorina Mariana Marian, următorul proiect major îl reprezintă construirea unei cantine sociale în curtea Centrului de zi „Doris” al Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor”. (Sorin Petrache, Remus Petrache)  
  
Referinţă Bibliografică:
ASOCIAȚIA „SF. NICOLAE OCROTITORUL SĂRACILOR” SFINȚITĂ DE P.S. SOFRONIE EPISCOPUL ORADIEI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2598, Anul VIII, 10 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!