CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2592 din 04 februarie 2018        Toate Articolele Autorului

„MISS & MISTER LICEU 2018” - DIN SALONTA, ÎN JURUL LUMII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Devenit tradiție în istoria de aur a Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta, spectacolul-concurs „Miss & Mister Liceu” - Ediția 2018 s-a dovedit un succes cu aplauze la scenă deschisă. Mult umor, inovație artistică, un scenariu croit cu măiestrie și personalizat cu momente coregrafice îndrăznețe, talent și spontaneitate, multă, multă muncă și, cum altfel, un juriu pe măsura evenimentului inedit care a fost urmărit cu entuziasm de peste 300 de spectatori. Provocarea show-ului: „Cum ar fi… să poți visa, să poți zbura oriunde te poartă dorința?”  
  
Dovedită neîncăpătoare, Casa de Cultură „Zilahy Lajos” a găzduit vineri, 2 februarie, prin bunăvoința directorului Kovacs Istvan, spectacolul-concurs „Miss & Mister Liceu - Around the World 2018”. Evenimentul cultural a fost organizat de elevii dirigintei prof. Adina Sotea, din clasa a XI-a B (FOTO), de la Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta.  
  
Dintre sutele de elevi de liceu minunați și talentați ai colegiului salontan condus de directorul prof. Vasile Trăncău, cinci perechi de adolescenți frumoși și extrem de curajoși au fost selecționați să formeze echipele concurente. Printr-un umor debordant, competitorii și-au dovedit din plin măiestria artistică, abilitățile fizice și, de ce nu, psihice, cunoștințele cultural-geografice, spiritul de echipă. Scânteia de genialitate trăită de majoritatea aspiranților în momentele cheie ale competiției, când improvizația cultă devenea salvarea întregului univers, a oferit spectatorilor o seară de neuitat.  
  
Astfel, scena a fost transformată în carlinga generoasă a celui mai poznaș avion de pasageri, unde organizatorii (foto), elevi ai clasei a XI-a B, trăind din plin emoțiile momentului, și-au dovedit profesionalismul de stewardese și stewarzi, sub atenta coordonare a stewardesei-șef, prof. Adina Sotea. Imaginația publicului și a juriului a primit „botezul unui zbor fantastic”, dincolo de orice închipuire. Cei zece pasageri-concurenți au fost răsfățați de echipajul șugubăț cu o minunată croazieră aeriană marcată de momente artistice caracteristice unor țări europene precum România, Austria, Spania. Planul de zbor a mai cuprins escale artistice în exoticele Insule Hawaii (Statele Unite), în zbuciumata și abracadabranta India.  
  
Juriul a fost prezidat de profesorul de matematică Ioan Lung care, alături de ceilalți patru jurați: prof. Vasile Trăncău, directorul C.N. „Teodor Neș”, prof. Nagy Judit Noemi (Educație muzicală), Major Arnold (profesor de dans) și Rozalia Bot Foghiș (designer vestimentar) au avut o misiune complexă, deosebită atât prin cutezanța organizatorilor, cât și datorită performanțelor umoristice remarcabile ale celor cinci perechi competitoare.  
  
Pe podium au strălucit Alexandra Mînz - Miss Liceu 2018 (Locul I), alături de Ionuț Crăciun - Mister Liceu 2018 (Locul I); Paula Malița (Locul II, fete), alături de Kisvardai Attila (Locul II, băieți); Denisa Dale (Locul III, fete) și Patrik Szollosi (Locul III, băieți). Premiile de Popularitate ale spectacolului-concurs „Miss & Mister Liceu - Around the World 2018” i-au încununat pe „Miss Popularitate” - Paula Malița și pe „Mister Popularitate” - Ionuț Crăciun.  
  
Pilotul Remus și copilotul Andreea de la manșa prezentării spectacolului-concurs au survolat cu succes mapamondul printr-un zbor imaginar de peste 180 de minute. Momentele artistice cu sclipiri de originalitate au smuls minute de aplauze și aclamații atât pe parcursul „zborului”, al „escalelor”, al jurizării și acordării premiilor, dar și la momentul aterizării finale când, pe scena metamorfozată din avion în aeroport de VIP-uri, i-a încântat pe salontani invitatul special Liviu Teodorescu - cântăreț, compozitor și actor român, care a devenit cunoscut după participarea cu succes la emisiunile-concurs „Uite cine dansează!” (2017), „Te cunosc de undeva!” (2016), „Top 5 YouTube” (2015), „Vocea României” (2011-2012).  
  
Remus PETRACHE, Sorin PETRACHE  
  
Referinţă Bibliografică:
„MISS & MISTER LICEU 2018” - DIN SALONTA, ÎN JURUL LUMII / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2592, Anul VIII, 04 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!