CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2434 din 30 august 2017        Toate Articolele Autorului

BINECUVÂNTARE SFÂNTĂ ÎN ADUNAREA FIILOR ȘI FIICELOR DIN IANOȘDA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Satul bihorean Ianoșda și-a adunat fiii. Devenită o sărbătoare creștină a mulțumirii și regăsirii în sânul familiei binecuvântată de Dumnezeu, Duminică, 27 august 2017, „Adunarea fiilor și fiicelor satului Ianoșda” a transformat Biserica baptistă din localitate într-un templu sfânt al comuniunii în trupul Celui ce este Calea, Adevărul și Viața – Isus Hristos Domnul.  
  
„Pe când era Apolo în Corint, Pavel, după ce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întâlnit pe câţiva ucenici şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt”. „Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?” le-a zis Pavel. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan”. Atunci Pavel le-a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus Hristos”. Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus. Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei şi vorbeau în alte limbi şi proroceau. Erau cam doisprezece bărbaţi de toţi”. (Faptele apostolilor 19: 1-7)  
  
Erau cam 200 de bărbați și femei la Ianoșda, duminică, 27 august, cu toții frați în credință, strânși în brațele Dumnezeului Vieții, în „Adunarea fiilor și fiicelor satului Ianoșda”. Printre ei, bătrânii, copiii, tinerii, femeile și bărbații păstoriți de Ioan Marișcaș, Mihai Cociubei, Crăciun Tocai, Flaviu Tocai, Daniel Brisc și Florin Cociubei, pastorul Bisericilor baptiste din Salonta și Mădăras.  
  
Organizată pentru al XVII-lea an consecutiv de comunitatea baptistă locală păstorită de Mihai Cociubei, întâlnirea fiilor şi fiicelor satului Ianoşda a strâns în bucuria revederii sute de bihoreni stabiliţi în Oradea, Salonta sau în alte zone ale ţării (Arad, Timişoara, Deva) sau în străinătate. Cu toţii s-au reunit în cadrul Serviciului divin de rugăciune şi laudă închinat Domnului Isus Hristos. Biserica creştină baptistă Ianoşda a primit astfel numeroși oaspeți din bisericile surori din Oradea, Salonta, Avram Iancu, Hidișelu de Sus, Mărțihaz, Mădăras, Homorog, Ghiorac, Tulca.  
  
Evenimentul a vibrat în înalta binecuvântare duhovnicească a sfinților și datorită mărturiei tinerei creștine Rebeca Cociubei care, alături de Ana și de Anca au devenit noile membre ale Bisericii din Ianoșda, adeverind prin aceasta cugetul curat și curățit în sângele Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu - Cel Răstignit și Înviat, Cel Viu și Adevărat.  
  
„Din anul 2000, cu ajutorul lui Dumnezeu, an de an, la sfârșit de august suntem împreună cu toţii, fiii şi fiicele acestei localităţi Ianoșda, în care s-a aprins şi a crescut focul-viu al credinţei pentru care Mântuitorul şi Mijlocitorul nostru, Domnul Isus Hristos a fost răstignit. Această dragoste mistuitoare este izvorâtă din vâlvătaia „rugului aprins” al rugăciunilor celor peste 600 de credincioși baptiști ianoșdani care, peste ani și ani, au răspândit-o în satele judeţului Bihor, fiind purtată cu biruinţă în întreaga ţară românească şi departe, peste hotare, prin puterea Învierii Domnului Isus Hristos. Mulţumim bunului Dumnezeu că această flacără a iubirii creştine arde şi astăzi, cu putere și rod bun, în inima satului Ianoşda”, ne-a declarat Mihai Cociubei, pastorul Bisericilor baptiste din localitățile Ianoșda, Homorog, Mărțihaz, Ghiorac, Hidișelu de Sus.  
  
Sorin Petrache, foto: Antonia Cociubei  
  
Referinţă Bibliografică:
BINECUVÂNTARE SFÂNTĂ ÎN ADUNAREA FIILOR ȘI FIICELOR DIN IANOȘDA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2434, Anul VII, 30 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!