CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2433 din 29 august 2017        Toate Articolele Autorului

FESTIN AUTENTIC ROMÂNESC LA FESTIVALUL SARMALELOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SALONTA. Toamna bihoreană începe la Salonta. Duminică, 3 septembrie 2017, Parcul Maria din cartierul Colonie găzduiește o nouă ediție, a IX-a, a îndrăgitului Festival al sarmalelor. De această dată, simfonia culinară are ca temă susținerea printr-o tombolă umanitară a două salontance, Gabriela Șandor și Maria Moșincat aflate într-o suferință extremă.  
  
„Poftiți la sarmale! Fă-ți oleacă de vreme și vină la noi pe uspăț… Tare mult ne-am bucura să te știm alături de noi”. Îndemnul organizatorilor Rodica, Ioan și Răzvan Sala, al familiei Buz Ramona și Ovidiu, alături de Constantin Neniu promite un Festival al sarmalelor „cum n-a mai văzut Bihorul și întreaga Românie”.  
  
Implicarea sufletească a „Eroului de la Sevilla”, Helmuth Duckadam, este una dintre marile surprize ale regalului gastronomic pregătit de bucătăresele din Colonia Salontei Mari. Maestru al sportului rege, Cavaler al Ordinului national „Meritul Sportiv” (2008) și erou al Cărții Recordurilor după performanța reușită pe stadionul „Sanchez Pizjuan” din Sevilla, Helmuth Duckadam este, de ani buni, prietenul special al tuturor românilor din cartierul salontan Colonie. Duminică, în cadrul Tombolei umanitare „Împreună 1000 pentru Gabriela și Maria”, organizatorii vor scoate la licitație un set de echipament sportiv semnat de marile vedete ale Fotbal Club Steaua București (F.C.S.B.), iar banii strânși vor fi donați în cadrul acțiunilor umanitare din această ediție a Festivalului sarmalelor.  
  
Astfel, duminică, cele peste 15.000 de sarmale, din care 8.000 doar în ceaunurile echipei orașului Salonta, își vor răspândi aromele începând cu ora 12:00. După deschiderea festivă a evenimentului gastronomic, concursul de gătit sarmale va oferi participanților posibilitatea etalării talentelor culinare sub toate formele moștenite sau inventate. Echipele de maeștrii bucătari din Avram Iancu, Ciumeghiu, Ghiorac, Mădăras, Tinca, Tulca, Salonta și ai Restaurantului „Millenium” vor excela prin tradiție și inovație. Și cum orice ospăț boieresc trebuie înveselit pe măsura gazdelor și a oaspeților, festivalul va continua cu programul artistic oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Ansamblul „Ardeleana” din Tulca, Ansamblul folcloric „Cununița” din Mădăras, Ansamblul folcloric „Mărțișorul” din Avram Iancu, Ansamblul „Codrenii Bihorului” din Roșia, Ansamblul „Zestrea Buduresei”, de artiștii și interpreții populari Margareta Mihocaș, Andrada Crăciun, Andrada Tulvan, Sandu Condoroș și Vlad Ștef, de Ansamblul profesionist „Crișana”, de cântărețul Tinu Vereșezan, iar mai târziu, pe seară de formația „Pantera Neagră”. Festivalul se va încheia cu un superb și răsunător foc de artificii.  
  
Sorin Petrache  
  
Referinţă Bibliografică:
FESTIN AUTENTIC ROMÂNESC LA FESTIVALUL SARMALELOR / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2433, Anul VII, 29 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!