CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 2417 din 13 august 2017        Toate Articolele Autorului

SĂPTĂMÂNA PRIETENIEI, ÎN TABĂRA VESELIEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SALONTA. Veselia s-a reinventat la Salonta. Născută la superlativ din îngemănarea râsetelor de copii, „Veselia” și-a amenajat propria tabără pentru copii chiar în municipiul Salonta. Zeci de prichindei, cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani, s-au împrietenit și s-au distrat într-o atmosferă antrenantă, timp de cinci zile, descoperind astfel că, prin muncă și atenție susținută, poți învăța ceva nou și util în fiecare zi. Chiar și în vacanță...  
  
Artizanii - prof. Ramona Buz, Iulia Maghiar, Zoe Nagy, Florica Neaga, Mihaela Zgimbe și Răzvan Sala, alături de dr. Daniela Hațegan, medic specialist la Ambulanța Salonta și de familia preotului ortodox Nicolae și Dorina Marian, au dovedit cu măiestrie că în orice activitate desfășurată împreună cu copiii, utilul se îmbină cu plăcutul într-un mod miraculos.  
  
În „Tabăra veseliei”, fiecare zi a fost o nouă surpriză pentru copiii salontani care, sub îndrumarea artizanilor-voluntari au deprins tainele exprimării corecte și respectuoase în societate; au descoperit că matematica, gramatica limbii române și limba engleză sunt cele mai distractive și jucăușe materii școlare; au înțeles de ce munca în echipă determină întotdeuna o victorie binemeritată; au modelat lutul și au pregătit ornamente pentru grădina cu flori; au pătruns tainele acului de cusut, ale prinderii și desprinderii nasturilor țesuți cu ață și, ca o provocare, au făcut cunoștință cu spectaculosul nod de cravată. Gândirea logică, acordarea primului ajutor și alcătuirea în mod științific a unui ierbar sau insectar, precum și educația gastronomică sănătoasă au fost completate zilnic prin activități sportive, artistice și de recreere în aer liber. Veselia copiilor a fost binecuvântată prin predică și învățături sfinte de preotul ortodox Nicolae Marian care, împreună cu Dorina Marian, președinta Asociației „Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor și al săracilor” din Salonta, au pregătit daruri, dulciuri și multe alte bunătăți.  
  
Cât de mult s-au înveselit copiii salontani în această tabără inedită o dovedește interesul sporit pentru o nouă ediție. Paginile social-media abundă în mesaje de mulțumire și recunoștință pentru dăruirea și efortul profesorilor voluntari care promit, pentru anul viitor, o tabără a veseliei super-superlativă.  
  
Ramona Buz, Sorin Petrache  
  
Foto: prof. Ramona Buz  
  
Referinţă Bibliografică:
SĂPTĂMÂNA PRIETENIEI, ÎN TABĂRA VESELIEI / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2417, Anul VII, 13 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!